12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kócsújfalu (Tiszafüred)
www.tiszafured.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Újvári Imre E-mail: tiszafured.j@externet.hu
 Telefon: 0036-59 351-322 Fax: 0036-59 352-858
erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    imaház, kápolna

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Egyek-Pusztakócsi mocsarak bemutatóterület

Cím: Kócsújfalu
Link: www.golyavar-porta.hu

Kerékpáros vagy gyalogtúra keretében bejárható a tanösvény, melynek legfontosabb állomásai bemutatják a Fekete rét mocsarának élővilágát, a Górés-tanyai madárrepatriáló telepet, és a Meggyes csárdamúzeumot.A csárda 1760 körül épült, a csárda előtti földutat ma is Só útnak nevezik. Ezen szállították a máramarosi sót a tiszai révtől az alföldi településekre. A túrák kiindulópontja az 53-54-es kilométerkőtől Kócsújfalunál.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Gólyavár-porta Vendégházai - Kócsújfalu

Cím: 5359 Kócsújfalu, Munkácsy út 21.
Link: www.golyavar-porta.hu
Telefon szám: +36 59/351-351
Fax szám: +36 59/351-351
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Adamecz Valéria

A GÓLYAVÁR-PORTA vendégházai félúton Tiszafüred és Hortobágy között, a Hortobágyi Nemzeti Park kapujában találhatók. Kócsújfalu egy körülbelül 160 lakosú kis település, ahol az emberek a természet szívében, annak ölelésében élnek. A puszta gazdag állatvilága, madarak ezrei, gólyacsaládok és az ember itt jól megfér egymás mellett. A Górés-tanyai madár-repatriáló telep közelségének köszönhetően három gólya 2004 telén is a falu vendége maradt. Ebbe a természeti környezetbe illeszkedik be a Virág-Ház és a Kemencés-Ház.
 imaház, kápolna
 

Emlék-kápolna - Kócsújfalu

Cím: Kócsújfalu,
Link: tiszato.hu/telepulesek/tiszafured-kocsujfalu

Az osztályidegen elemeket kitelepítették Hortobágyra, megteremtve a magyar Gulágot. A Górés-tanya, Borsós, Árkus-major környékbeli tanyák őrzik a dicstelenség emlékeit. Az ezzel kapcsolatos történeti kutatómunka színhelyéül Kócsújfalut jelölték ki, lerakva egy emlék-kápolna alapjait is.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner