12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kápolna
www.kapolna.hu
Kápolna község az Alföld északi peremén, a Tarna völgyében a 3-as számú főút mellett fekszik. Határában zajlott 1849-ben a kápolnai csata amelyben Henryk Dembinski vereséget szenvedett. Az ütközet emlékművét az esemény 150. évfordulóján állították. 1919-ben itt kezdte meg saját birtokán a földosztást Károlyi Mihály, melynek emlékét emlékoszlop őrzi. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. BERECZ KÁLMÁN E-mail: kapolnapolghiv@gmail.com
 Telefon: +36-36-488-101 Fax: +36-36-588-000
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    kiemelt szolgáltató,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    söröző, pub,    templom

 egyedi ritkaság
 

Kossuth- illetve Dembinski-hárs - Kápolna

Cím: Kápolna

A szájhagyományok szerint e fák alatt imádkozott Kossuth Lajos a kápolnai csatában elesettekért. Mások szerint e helyről irányította a csatát Henryk Dembinski altábornagy


Tarna-völgyi történelmi emlékjátszótér - Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, Kossuth és Rákóczi út
Link: www.kapolna.hu

2010-ben került átadásra a Tarna-völgyi történelmi emlékjátszótér Kápolnán.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

48-as Obeliszk - Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, külterület

Kápolnán 1849. február 26-27-én a szabadságharc eseményeként zajlott le az a csata, amely ma is ismertté teszi a falut. Az itt elesettek emlékére először emlékművet a kiegyezés után állíthattak. Az emlékoszlopot 1869. december 19-én avatták fel az akkori főút mellett.


A kápolnai csata emlékműve - Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, Dembinszky utca

A szoborkompozíció Sebestyén Sándor szobrászművész alkotása, mely az 1948-49-es szabadságharcban küzdő elesett katonáknak állít emléket.


A földosztás emlékoszlopa - Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, külterület

A XX. Század elején újra a történelmi események fő vonalába került Kápolna. Tudatos volt a színhelyválasztása a Károlyi-féle földosztásnak a kápolnai csata emlékműve mellett. Az 1969. február 23-án elhelyezett földosztási emlékoszlop az 1919. február 23-i eseménynek állít emléket.


Parókia épülete - Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, Petőfi út 16.
Telefon szám: +36-36 488-184
Link: www.kapolna.hu

Kápolnán a templommal átellenben lévő későbarokk műemlék plébániaházat 1786 és 1789 között Francz József építette. Itt kezdte Isten szolgálatát Szmrecsányi Lajos (1912-1943) későbbi érsek.
 étterem
 

Autós Vendéglő - Kápolna
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Kápolna, Szabadság tér 2.
Telefon szám: +36-36-488-139,+30-336-6677
Link: www.autosvendeglo.hu
Fax szám: +36-36-588-038
Kapcsolattartó személy: Alakszai Csaba

Éttermünk a 3-as számú főút mellett az M3-as egri felhajtójánál Gyöngyös és Eger között félúton található. Tágas parkolójában kamionok és buszok kényelmesen tudnak parkolni és megfordulni. A vendégek kényelmes belső térben és teraszon élvezhetik ételkülönlegességeinket. Igény szerint tudunk 100 fős rendezvényt lebonyolítani cégeknek, csoportoknak. Esküvők megrendezését is vállaljuk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 kiemelt szolgáltató
 

Integrált Közösségi és Szolgáltató tér Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, Kossuth utca 11
Link: www.kapolna.hu

Integrált Közösségi és Szolgáltató tér Kápolna. Lényegében a klasszikus művelődési ház, faluház, ifjúsági klub, közösségi ház, klubkönyvtárat testesíti meg, kiegészülve a jelen kor igényeinek megfelelő szolgáltatásokat biztosító intézményi formákkal, mint a Teleházak, civil közösségi házak, Ifjúsági Információs Pontok, Foglalkoztatási Információs Pontok. A vidéki térségeken felmerülő problémákra választ adva az IKSZT igyekszik ezeket a szolgáltatásokat egy épületbe integrálni, amelynek célja egyrészt a hosszú távú fenntarthatóság biztosítása, másrészt minél komplexebb szolgáltatások nyújtása a helyi igényekhez igazodva.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, Honvéd u. 6.
Link: www.kapolna.hu
Telefon szám: +36-36 488-247
Kapcsolattartó személy: Burom Jánosné

Az épület az 1880-as évek végén épülhetett. Alapja sárba rakott kő, fala vályogtégla, nád tetejét az avatás évében rakták újra, ajtói, ablakai eredetiek, mennyezete mestergerendás. A berendezési tárgyakat a falu lakói adták össze, amelyek az 1900-as évek elejét idézik, de nem kevés a XIX. Századi használati tárgy sem. Nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap (bejelentés alapján)
 templom
 

Római katolikus templom - Kápolna

Cím: 3355 Kápolna, Petőfi Sándor utca 16.
Telefon szám: +36-36-488-184

A kápolnai Szeplőtelen Fogantatás templom copf stílusban épült a település központjában található. Eszterházy püspök építtette a 18. században Francz József tervei alapján.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner