12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kántorjánosi
www.kantorjanosi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Péter Zoltán E-mail: polgarmester@kantorjanosi.hu
 Telefon: +36-44 550-017 Fax:  
sétáló utca, városkép,    templom

 sétáló utca, városkép
 

Kántorjános település

Cím: 4335 Kántorjánosi,
Link: www.kantorjanosi.hu

Kántorjánosi község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Mátészalkai járásban.
 templom
 

Kántorjánosi görög katolikus temploma

Cím: 4335 Kántorjánosi, Kossuth Lajos u. 45,
Link: www.kantorjanosi.hu
Telefon szám: +36-44 360-334

Kántorjánosi görög katolikus temploma a XVII. századból való, illetve akkor épült fatoronnyal és fazsindely tetővel. A fatornyot 1934-ben bontották le, ekkor kapott a fazsindely helyett bádog tetőt.


Kántorjánosi református temploma

Cím: 4335 Kántorjánosi, Kossuth Lajos u. 12,
Link: www.kantorjanosi.hu

A Református Templom Kántorjánosi szívében helyezkedik el, ezzel emelve a település színvonalát. A jelenlegi templom ellőtt egy 15. századi gótikus stílusú templom állt, mely valamikor a 18. század elején ősszedőlt. A településen is teret hódítótt a reformáció, és ennek következtében felmerült az új gyülekezetben az Úr hajlékának felépítése. 1768-ban terelődött ez az út egyenesebe, amikor is az építkezések, már folyhattak. 1768-ban a Hatvani Bíró Mihály „áts mester” elfogadta a felkérést, hogy építsen egy fatornyot a templomhoz. 1769-ben Sopper János Debreceni bádogos mester fellválalta, hogy erre a toronyra építsen öt gombot, és valószínűleg a mai templom tornyán látható,,vitorlát, kakast és minden féle néző csillagot”.


Kántorjánosi római katolikus temploma

Cím: 4335 Kántorjánosi, Kossuth Lajos u. 45,
Link: www.kantorjanosi.hu

1990-ben Balogh Dániel útra kelt néhány keresztény testvérével és lázas adománygyűjtésbe kezdett. Hihetetlen nagy összefogás eredményeképpen az előmunkálatoknak 1992-ben meglett a gyümölcse: felépült a görög katolikus templom és átadásra került a cigány hívek nagy boldogságára. A kis görög katolikus templomot 1993-ban szentelték fel, amelyről elmondhatjuk, hogy helyszíne a hűséges szolgálatoknak,ahol a legnemesebb kereszténységet megtartó és nemzetfelemelő imádságos munka folyik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner