12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kács
www.kacs.hu
Kács, a Bükk-hegység déli lejtőin fekvő Árpád-kori település, mely festői környezetben a természet lágy ölén ígér igazi pihenést a Bükki Nemzeti Parkban túrázni vágyóknak és a falusi turizmus kedvelőinek. A kácsi patak völgyében fekvő kedves falu Miskolctól 45, Mezőkövesdtől 25 km-re található. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gácsi Jánosné E-mail: polghivkacs@t-online.hu
 Telefon: +36-49 337-169 Fax: +36-49 337-169
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    gasztronómiai versenyek,    Ifjúsági szállás, tábor,    templom,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Barlanglakások, Kőhodályok Kács

Cím: 3424 Kács, külterület
Link: www.kacs.hu

Kács különleges természeti és kultúrtörténeti értékei a riolittufába vájt kőhodályok, barlanglakások, bújók, pincék és kaptárkövek. A kácsi Várhegy délnyugati oldalában, a riolittufába több nagyméretű helyiségből álló kőhodályt, oszlopos teremsort faragtak. A riolit tufába faragott juhhodály hatalmas méreteivel és robusztus stílusával elgondolkodtató jelenség az erdő közepén. Egy komplex mezőgazdasági épület a múltból, amiben felismerhetők a juhászati tevékenység kifinomult részletei. Építésének pontos idejét nem ismerik. A helyi juhászok itt tartották a falu nyáját.


Meleg források Kács

Cím: 3424 Kács, külterület
Link: www.kacs.hu

Az apátság egykori fürdőháza telkén fakadnak azok a langyos vizű források, amelyekre a bencés szerzetesek gyógynövényes fürdőkultúrája épült. 14 forrás található a falu határában. A források vizét összegyűjtő Kácsi Patak valamikor 12 vízimalmot hajtott.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Bodnár malom Kács

Cím: 3424 Kács, Fő u. 53.
Link: www.koh7.hermuz.hu
Telefon szám: +36-49-709-028

A Kácsi-patak sebes folyasú részére vízimalmok épültek. A malmok a múltban több funkciót is elláttak: gabonaőrlés, kendertörés, fűrészelés. A bejelentkezéssel megtekinthető volt vízimalom műemlék jellegű épület. A malomépület összeépült a környező lakóházakkal. Az 1986-os helyreállítás után részben a régi berendezési tárgyak kerültek vissza az épületbe, részben pedig a nekézsenyi vízimalom tárgyai.
 gasztronómiai versenyek
 

Kácsi Vadfőző Verseny

Cím: 3424 Kács
Link: www.kacs.hu

Finom ételek, jó hangulat, szórakoztató műsorok, kellemes idő - így lehetne röviden értékelni a Kácsi Vadfőző Verseny napját. A közel 40 amatőr versenyzőt, több százan kísérték, de az egész napos rendezvényre több ezren voltak kíváncsiak.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Kácsi Örs Vezér Erdei Iskola

Cím: 3424 Kács
Link: www.kacs.hu/erdeiisk.php
Telefon szám: +36-49 337-169; +3620 458 8316
Kapcsolattartó személy: Nagyné Bene Mónika

2009. január 1-jén nyitotta meg kapuit az Örs Vezér Erdei Iskola. Szorgalmi időszakban az erdei iskolásokat, nyári szünidőben pedig a táborozni vágyókat fogadja.
 templom
 

Római katolikus templom - Kács

Cím: 3424 Kács, Rákóczi u. 2.
Link: www.kacs.hu
Telefon szám: +36-49 337-037

A templom romám kori, XII. századi eredetű. Fő hajója román stílusban épült, hajdan temetőkápolna volt, később barokk stílusban épült újjá. 1882-ben épült hozzá a 15 méter magas, romantikus stílusú toronya. A templom jelenlegi főoltárát a XVIII. században építették, mely az egyik legszebb falusi barokk emlékeink közé sorolható.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Kácsi vár

Cím: 3424 Kács, Vár-hegy oldala
Link: www.elmenyekvolgye.hu

A vár, amit hol tibolddaróci, hol kácsi várnak neveznek, egyetlen négyszög-alakú lakótorony lehetett vizesárokkal, valószínűleg a XII. század második felétől a XIV. század elejéig használták. Ma csak néhány faldarab látható a hegyoldalon.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner