12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Jászszentandrás
www.jaszszentandras.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kolláth Bálint E-mail:
 Telefon: +36-57 446-006 Fax: +36-57 446-002
autós-motoros találkozó,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    kemping,    kiemelt szolgáltató,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand

 autós-motoros találkozó
 

Tyre Feeders Motoros Találkozó Jászszentandrás

Cím: 5136 Jászszentandrás,
Link: www.facebook.com/jszamttyrefeeders?fref=nf

2016. augusztus 04-07 között kerül megrendezésre a XIV. Tyre Feeders Motoros találkozó Jászszentandráson.
 egyedi ritkaság
 

Zöld juhar - Jászszentandrás

Cím: Jászszentandrás

Zöld /vagy körislevelű/ juhar. Latin neve: acer negunda. A fát 1890-ben Banka János az egykori csárda bérlője ültethette. A zöld juhar észak amerikában őshonos. A falu büszkesége a száz éves zöld juharfa. Jelenleg az 1848-as forradalom emlékművével őrzi a múlt emlékeit.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékművek - Jászszentandrás

Cím: Jászszentandrás

Az I. Világháborús emlékművet Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész alkotását 1926-ban állíttatta a település a 144 jászszentandrási hősi halott tiszteletére. A II. Világháború emlékére készült szobor Csíkszentmihályi Róbert alkotása, mely 1992. május 10-én került átadásra.


Aba Novák Vilmos Emléktáblája

Cím: Jászszentandrás, Templom

1991-ben került elhelyezésre a templom oldalán Aba Novák Vilmos Emléktáblája, Kő Pál alkotása. Az emléktábla másolata a hevesi Helytörténeti gyűjteményben is megtalálható.


IPA emlékkő, emlékpark

Cím: Jászentandrás - Heves. IPA Emlékpark
Link: www.jaszszentandras.hu

2021. október 26-án vasárnapra virradóra ellopták Arthur Troop, a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) alapítójának bronzszobrát a jászszentandrási IPA Parkból. Egy 80 tonnás sziklatömb előtt állt a két méter magas, kétmázsás szobor, amelynek eszmei értéke felbecsülhetetlen.A Nemzetközi Rendőrszövetség emlékparkja, melyben felállított szobor a rendőrszövetség alapítóját Arthour Troop-ot ábrázolja. 1998. augusztusában az Ipa emlékpark alapkőletételét követőn 2000-ben átadott emlékpark létrehozása Stuchlik László jászszentandrási lakos nevéhez fűződik.


Szent András szobor - Jászszentandrás

Cím: Jászszentandrás

A Jászok Világtalálkozója alkalmából 2006-ban felállított Kő Pál Szent András szobra.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Torba Lak Jászszentandrás

Cím: 5136 Jászszentandrás, Felszabadulás utca 40.
Telefon szám: +36-30 925-4588
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Jászszentandráson a Torba Lak a strandtól 600 m-re, 4-8 fő részére, felszerelt konyhával, csendes környezetben található. Nyársalási, bográcsozási lehetőség. Szabdidő tevékenység: ping-pong, csocsó, biliárd. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Nádas tanya Jászszentandrás

Cím: Jászszentandrás, Csordajárás 53.
Telefon szám: 36-30-95-16458
Kapcsolattartó személy: Strohmayer Ádámné

Muzeálisan berendezett nádfedeles, kemencés tanya a jászszentandrási tanyvilágban.


Aba Novák Vendégház Jászszentandrás

Cím: 5136 Jászszentandrás, Mártírok u. 1.
Telefon szám: +36-30 564-5750
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.aba-novak-vendeghaz.hu

Az Aba-Novák vendégház mintegy 300 m-re van a jól ismert és a külföldiek által is kedvelt jászszentandrási termálfürdőtől. A vendégház 9 szobában fogadja vendégeit, melyben 1 db 2 ágyas, 4 db 3 ágyas és 4 db 4 ágyas szoba található. A szállás csoportok fogadására is alkalmas. Lehetőség van télen is a vendégek elszállásolására. MKB SZÉP kártya elfogadóhely.


Éva Vendégház Jászszentandrás

Cím: 5136 Jászszentandrás, Kossuth út 39.
Telefon szám: +36-57 446-021;+3630 516-2342
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.falusi.hu/eva-vendeghaz
Kapcsolattartó személy: Sósné Tóth Éva

Az Éva Vendégház a Jászszentandrás központjában található. Külön álló kertes üdülő ház, mely 4+1 fő fogadására alkalmas. A házban két hálószoba egy nappali, ebédlő, konyha, fürdőszoba, közlekedő és egy nagy terasz található. OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

András-Termálfürdő és Kemping - kemping

Cím: 5136 Jászszentandrás, Mártírok u. 14.
Telefon szám: +36-57-446-025
Link: www.jaszszentandras-strand.hu
Kapcsolattartó személy: Kovács Zoltán
Fax szám: +36-57-446-025

Kempingünkben sátor és lakókocsi helyek mellett 4 személyes faházak is bérelhetők. A kemping és a strand a község közepén mintegy 20.000 m2 parkban helyezkedik el. Szeretettel várjuk azokat a vendégeinket, akik szeretik a vidéki üdülés sajátos nyugalmát és szépségét. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 kiemelt szolgáltató
 

Kulics Faiskola

Cím: 5136 Jászszentandrás, Petőfi Sándor út 20.
Telefon szám: +36-57 446 591; +3630 263-6743
Link: invitel.hu/kulics
Fax szám: +36-57 446 591

A Kulics Faiskola az Alföld és a Mátra találkozásánál, Szolnok megye ÉK-i csücskében: Jászszentandráson található, 100 km-re Budapesttől. Fő tevékenységünk a díszfaiskolai termesztés. Ha valaki egy komplett kertet szeretne, abban is tudunk segíteni. Megtervezzük és beültetjük a kivánt növényeket, és öntözőrendszert is építünk hozzá.
 múzeum
 

Szarvasgomba Múzeum Jászszentandrás

Cím: 5136 Jászszentandrás, Járási iskola út 57.
Telefon szám: +36-30-627-2781; 30-933-5691
Kapcsolattartó személy: Stuchlik László, Till Ervin

Az ország első, Európa második szarvasgombász-múzeumát nyitották meg a jászsági faluban Jászszentandráson. Stuchlik László évekkel ezelőtt kezdett komolyan foglalkozni a szarvasgombászattal, most családja erdejében próbálja meg telepíteni a különleges gombafajt. A hazai szarvasgombász-hagyományok ápolása érdekében alakították ki tanyájukon a múzeumot. Megtekinthető előzetes telefonos bejelentkezés után.
 sétáló utca, városkép
 

Jászszentandrás képekben

Cím: Jászszentandrás
Link: www.jaszszentandras.hu

Jászszentandrás az Alföld északi részén a Jászságban, Mátraaljához közel, Jászberény vonzáskörzetében, Heves és Jászapáti között található. Közúton a 31-es számú közúton, illetve a 3228j. sz. bekötő úton közelíthető meg.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Jászszentandrás
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 5136 Jászszentandrás
Link: www.szeporszag.hu/Jászszentandrás.telepules
Telefon szám: +36-20 539 9995

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Jászszentandráson. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Római katolikus templom Jászszentandrás

Cím: 5136 Jászszentandrás, Rákóczi utca 77.
Link: www.jaszszentandras.hu
Telefon szám: +36-57 450-861

Jászszentandrás település nemcsak a termálvizéről híres. Messze földeken is emlegetik a neogótikus stílusban épült római katolikus templomát is, mely 1903-ban készült el Gzigler Győző tervei alapján, Vágner Márton kivitelezésével. A templom helyén egy 1710-ben épített kápolna volt, ám a kis építménybe nem fért bele a község növekvő lakossága. az 1902-re életveszélyessé vált kápolnát lebontották, s 1 év múlva már az 52 méter magas tornyú templom épült a helyére. A freskókat 1933-ban Aba Novák Vilmos és Chiovini Ferenc festette. Érdekesség, hogy a freskókon sok akkor élt jászszentandrási lakos is felfedezhető. A község a nevét a templom védőszentjéről, Szent Andrásról kapta. 1910-től hívjuk Jászszentandrásnak, eredeti neve Szent András volt.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

András-Termálfürdő és Kemping - gyógyfürdő

Cím: 5136 Jászszentandrás, Mártírok útja 14.
Link: www.jaszszentandras-strand.hu
Telefon szám: +36-57-446-025
Fax szám: +36-57-446-025
Kapcsolattartó személy: Kovács Zoltán

A termálvizes strandunk alkalmas a mozgásszervi panaszok enyhítésére. A termálmedence mellett úszó- és gyermekmedence is várja a felüdülésre vágyókat. A strand a község közepén mintegy 20.000 m2 parkban helyezkedik el. Szeretettel várjuk azokat a vendégeinket, akik szeretik a vidéki üdülés sajátos nyugalmát és szépségét. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

András-Termálfürdő és Kemping - uszoda

Cím: 5136 Jászszentandrás, Mártírok u. 14.
Link: www.jaszszentandras-strand.hu
Telefon szám: +36-57-446-025
Fax szám: +36-57-446-025
Kapcsolattartó személy: Kovács Zoltán

A termálvizes strandunk alkalmas a mozgásszervi panaszok enyhítésére. A termálmedence mellett úszó- és gyermekmedence is várja a felüdülésre vágyókat. Szeretettel várjuk azokat a vendégeinket, akik szeretik a vidéki üdülés sajátos nyugalmát és szépségét. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner