12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Jászjákóhalma
www.jaszjakohalma.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Terjéki Tünde E-mail:
 Telefon: +36-57-438-002 Fax: +36-57-438-001
múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 múzeum
 

Horváth Péter Helytörténeti Gyűjtemény

Telefon szám: +36-57 438-294
Cím: Jászjákóhalma, Fő út 33.

Horváth Péter Helytörténeti Gyűjtemény. A Jászkunság első történetírójának, a Jászjákóhalmán született Kőhalmi Horváth Péternek a nevét viseli az 1998-ban megnyílt gyűjtemény. Itt látható többek között a a Félegyházi Madonna. A hajdani polgári berendezési tárgyak mellett a kenderfeldolgozás tárgyi emlékeit is bemutatják, emellett látható egy, a 30-as évekből származó fotósorozat, valamint a település múltját bemutató egyéb kiállítási tárgyak. Külön helyiségben kapott helyet Laki Ida, helyi születésű festőművésznő, alkotásaiból létrehozott galéria.
 templom
 

Római katolikus templom - Jászjákóhalma

Cím: 5121 Jászjákóhalma, Fő út 41
Link: www.jaszjakohalma.hu

Jászjákóhalma római katolikus temploma. A történelmi dokumentumok szerint 1332-ben már plébánia állt itt, viszont alapítására vonatkozó adatok nincsenek. A Jakabhalmon (Jákó-halmon) állt egy kis gótikus kápolna, ami ma a templom legrégibb része, s a középkori templomoknál szokásos keleti tájolású. A törökök elvonulása után 1700-ban már kicsinek bizonyult az istenháza, ezért a község megnagyobbíttatta. A munkát Sőtér Ferenc jászkun kapitány is támogatta, és 1701-ben felszentelték - Szent Jakab apostol tiszteletére - az új templomot. A bővítés eredményeképpen a templom szentélye lett a régi kis kápolna. 1750-ben a lakosság szaporodása miatt ismét bővíteni kellett, 1778-ban fejezték be azt az átalakítást, melynek eredményeképpen mai barokk formáját nyerte el a templom.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner