12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Jászárokszállás
www.jaszarokszallas.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gergely Zoltán E-mail: gergely.zoltan@jaszarokszallas.hu
 Telefon: +36-57-531-055 Fax: +36-57-531-053
ATM / Valutaváltás,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    gasztronómiai versenyek,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    mulatság, fesztivál,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    termál gyógyfürdő

 ATM / Valutaváltás
 

Centrál Takarék - Jászárokszállás

Telefon szám: 0036-57-531-330
Fax szám: 0036-57-431-042
Cím: 5123 Jászárokszállás, Árpád tér 2.

A Centrál Takarék - Jászárokszállás széleskörű, színvonalas pénzügyi szolgáltatást üzleti partnerei - magánszemélyek, családi gazdaságok, kis- és középvállalkozók, valamint önkormányzatok - részére.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Hősök szobra - Jászárokszállás

Cím: Jászárokszállás

A Hősök szobra az első világháborúban elesett áldozatok emlékét őrzi. Pongrácz Szigfrid szobrászművész készítette 1924-ben, és egy vagon búzába került.


II. Világháborús emlékművek - Jászárokszállás

Cím: Jászárokszállás, Árpád tér, Kossuth tér

Lukács Lajos árokszállási postás emlékművet állított Jászárokszállás 247, a II. világháborúban elhunyt polgárának emlékére. A három gránitobeliszkbe vésette az áldozatok nevét.


Szentháromság szobor - Jászárokszállás

Cím: Jászárokszállás, Kossuth tér

A Szentháromság tisztelete régi időkre nyúlik vissza vannak községünk egyházi életében. A régi Szentháromság szobor, templomunk neve, főoltárképünk témája a búcsú napja - mint a Szentháromságot idézi. A ma álló oszlop előtt egy igen régi, művészi igénnyel készült Szentháromság szobor állott az országútnál, a templom mellett


Dr. Czettler Jenő emlékmű - Jászárokszállás

Cím: Jászárokszállás

Dr. Czetter Jenő (1879-1953) agrárközgazdász, akadémikus a város országszűlési képviselője volt.


Mária szobor - Jászárokszállás

Cím: Jászárokszállás

A község fejlődésével a Főteret jobban kihasználják, (a piac is ott volt sokáig), a Mária oszlopot a központba, de a forgalomból kieső templom melletti kis parkba, az Árpád tér 14. sz. épület elé viszik. Ma is ott található. Pethes András jászkapitány állíttatta 1783-ban, ugyanabban az évben, amikor a vámosgyörki út melletti kőkeresztet is emeltette. Fenntartására végrendeletileg 50 rh. frt-ot hagyott hátra. A szobor 1 méter magas szögletes posztamensen, az erre épült ion stílusú oszlopfejezetben a fél földgömb-alakkal tartja a kb. másfél méter magas szobrot, amint diadalmasan eltapossa a minden álnokság, gonoszság és bűn jelképét, a kígyófejet.


Időkapu - Jászárokszállás

Cím: Jászárokszállás

Jászárokszállás újból várossá nyilvánításának 10 évfordulójára és a Millenniumra a város és hazánk kiemelkedő ünnepeit méltó módon szimbolizáló emlékművet állított. Varga Gábor szobrászművész domborművén megjelenik az ország, valamint a Jászság /jászok/ történelme a Honfoglalástól napjainkig. 10 „időgyűrű” múltunk történelmének egy-egy szakaszát örökíti meg.
 étterem
 

Il Diavolo Étterem Jászárokszállás

Cím: 5123 Jászárokszállás, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
Telefon szám: +36-57-433-117
Kapcsolattartó személy: Ördög Zoltán
Link: www.jaszarokszallas.hu

Vendégeinket széles étel és italválasztékkal várjuk. Házhozszállítás is lehetséges, ha tárcsázza az 57/433-117 es telefonszámot. Vendégeink jó hangulatát minden pénteken 18 órától élõzenével biztosítjuk.
 gasztronómiai versenyek
 

Árokszállási Birkafőző Verseny
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 5123 Jászárokszállás, Fő tér
Kapcsolattartó személy: Chef Benke László
Link: www.jaszarokszallas.hu

Évente kerül megrendezésre a már hagyományos Árokszállási Birkafőző Verseny.
 híres személy
 

Görbe János


 
Görbe János Kossuth-díjas színművész (Jászárokszállás, 1912. november 15. – Budapest, 1968. szeptember 5.)
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Pereslaposi halastó - Jászárokszállás

Telefon szám: +36-20 9189 000
Cím: 5123 Jászárokszállás, külterület
Link: peresto.hu

A tavat egész évben termálvíz táplálja, így lehetőség adódik a téli időszakokban is a horgászatra. Minden évben megközelítőleg 70 mázsa halat telepítünk, júniusban és augusztusban a horgászok nagy örömére afrikai harcsát is . A napijegyes horgászoknak is nagy kedvence többek között ez a hal. Itt kell, hogy megjegyezzem, hogy a napijegyes horgászoknak, a halat nem kell még külön megvásárolni, a napijegy ára tartalmazza! Minden kedves horgásznak, kellemes pihenést, jó szórakozást és nem utolsó sorban eredményes horgászatott kíván a Dolgozók Horgász Egyesület Vezetősége. További részletek a web oldalon.
 imaház, kápolna
 

Havas Boldogasszony Kápolna Jászárokszállás

Telefon szám: +36-57 431-047
Cím: Jászárokszállás, külterület
Link: www.eger.egyhazmegye.hu

Évente egyszer van szentmise, a kápolna búcsújához augusztus 5.-höz legközelebbi szombaton vagy vasárnapon.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Árokszállási Nyár

Cím: Jászárokszállás
Link: www.jaszarokszallas.hu

Árokszállási Nyár 2010. Időpont: 2010-07-10 - 2010-07-11. Rendezvény helyszíne: Jászárokszállás több helyszínen.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Jászház Jászárokszállás

Cím: 5123 Jászárokszállás, Széchenyi út 31.

Egy módos gazda 1892-ben épült, hatoszlopos, hagyományos berendezésű lakásában nyílt meg 1994-ben a Jász-ház.
 programok, rendezvények
 

Virágkiállítás

Cím: Jászárokszállás
Link: www.jaszarokszallas.hu

Az Árokszállási Nyár rendézvénysorozat évente visszatérő rendezvénye a Széchenyi István Általános Iskola tornatermében megrendezett Flóra Virágkedvelők Egyesületének Virágkiállítása ahol szebbnél szebb virágokat láthattak és vásárolhattak meg az érdeklődők.
 sétáló utca, városkép
 

Kút Jászárokszállás

Cím: Jászárokszállás

Kút Jászárokszállás


Petőfi Művelődési Ház - Jászárokszállás

Cím: 5123 Jászárokszállás, Móczár Andor tér 10.
Telefon szám: +36-57/531-062
Link: www.jaszarokszallas.hu

A Petőfi Művelődési Ház épülete eredetileg is közművelődési célt szolgált, Közbirtokossági Körnek épült 1934-ben. 1949-ben kezdte meg működését a művelődési ház ebben az épületben. Nagy termében 200 fő kényelmes szórakozására, kisebb helyiségei bensőségesebb, baráti találkozókra, rendezvényekre ad lehetőséget. A művelődési ház általános közművelődési feladatokat lát el.
 szálláshely
 

Palóc Üdülő Jászárokszállás

Cím: 5123 Jászárokszállás, Őrsi út 50.
Telefon szám: +36-57-431-128
Fax szám: +36-57- 431-775
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Gyöngyöstől 18 km-re, Jászárokszálláson található a Palóc Üdülő, a termálvizű strandtól 100 m-re. Szállás hűtőszekrénnyel felszerelt faházakban. Melegkonyhás étterem és minibár áll a vendégek rendelkezésére.
 templom
 

Római katolikus templom - Jászárokszállás

Cím: 5123 Jászárokszállás, Kossuth u.
Telefon szám: +36-57 431-047
Link: www.jaszarokszallas.hu

Római katolikus templom - Jászárokszállás. A város legfontosabb építészeti, történeti látnivalója a kívül-belül csodálatosan felújított barokk műemlék templom. A mai templom elődjét 1630-ban építették. Mai templomát 1761 és 1767 között építették a korábbi, szűknek bizonyult helyén. A költségek okán a templomtestet a korábbi épület tornyához csatlakoztatták.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Jászárokszállási Termálfürdő
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 5123 Jászárokszállás, Örsi utca 18.
Telefon szám: +36-57-531-062
Link: www.jaszarokszallas.hu

A termálfürdőben egy feszített víztükörrel és vízforgatóval ellátott úszómedencével, termálmedencével és gyermekmedencével várjuk a strandolni vágyókat. A medencék vízellátását 380 m-es hideg vizes és 702 m-es, 52 C-os termálkút biztosítja. A pihenésre, kikapcsolódásra 2 ha füves területű, gondozott horgásztóval várjuk Kedves Vendégeinket, a közelben található szálláslehetőséggel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner