12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Jákó
www.jako.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kovács János E-mail: onkormanyzat@jako.hu
 Telefon: +36-82 721-129 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    sétáló utca, városkép,    templom,    vadászat

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Mária-szobor - Jákó

Cím: 7525 Jákó,

Mária-szobrot rejtő kicsiny kápolna a nagybajomi út mellett. 1948 nyarán hatalmas vihar pusztította el a községet. Ennek emlékére állította a község lakossága. Évtizedeken keresztül az eseményre emlékezve, emlékeztetve június végén szent misét tartottak a szobornál.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Csépán kúria - Jákó

Cím: 7525 Jákó, Kossuth Lajos utca 111. sz

A kilenc szobás, klasszicizáló épület 1832 táján épült. Csépánéktól Kacskovics Margit örökölte, majd Wellmann Oszkár állatorvos professzor vásárolta meg. Az épületet 1937-ben átépítették. 1945 után államosították.


Bíró kúria - Jákó

Cím: 8525 Jákó, Kossuth Lajos utca 124.

Eredetileg Pál Farkas földbirtokos tulajdona volt. 1900 körül a Bíró család vásárolta meg. 1947-től iskola működött benne, ma óvoda.


Kacskovics kúria - Jákó

Cím: 7525 Jákó, Kossuth Lajos utca 27-28.

A stílus nélküli L alakú, földszintes, manzárdos épület 13 szobával, nagy terasszal. Eredeti tulajdonosa, Kacskovics Margit 1945 után is birtokban maradt. Később lakásokat alakítottak ki benne.
 sétáló utca, városkép
 

Harangtorony - Jákó

Cím: 7525 Jákó, Kossuth Lajos utca

A Kacskovics kúriával szemben egy kicsinyke dombon emelkedik. A hagyomány szerint a domb alatt egy római kori őrtorony található. A toronytól jóval beljebb, keletre fekszik a falu régen elhagyott temetője. A magányosan álló harangtorony a II. világháború idején megkezdett, de be nem fejezett katolikus templom építésére emlékeztet. Körülötte még felfedezhetők a Kacskovics kúriához tartozó egykori park nyomai.
 templom
 

Református Templom - Jákó

Cím: 7525 Jákó,
Kapcsolattartó személy: Lelkész Fejér István

Az 1856-ban emelt egyszerű építmény helyi építészeti értékkel bír. Tornyát a II. világháború alatt bombatámadás érte, ekkor az eredetit egy kisebb toronnyal pótolták. Az időközben teljesen leromlott állagú templom felújítása 2005 őszén kezdődött el .


Római katolikus templom - Jákó

Cím: 7525 Jákó,
Kapcsolattartó személy: Lukácsi Géza lelkész

A falu közepén, a temető kertjében áll. Az 1990-es években emelt egyszerű épület érdekessége, hogy - köszönhetően a hívek nagy adakozó kedvének - két Szűz Mária szobor található benne.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Sólyom Vadásztársaság

Cím: 7525 Jákó,
Kapcsolattartó személy: Juhász Károly
Telefon szám: +36-30 411- 6042
Fax szám: +36-85 340-015
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: solyomvt.fw.hu

Tevékenységük a hazai és külföldi vendégvadászok részére rendezett vadászatok szervezése.Enyhén dombos, inkább síkvidéki jellegű nagyvadas terület, mely délnyugati részén határos a SEFAG ZRT lábodi erdészetének vadászterületével. Meghatározó vadfaja a gímszarvas, mely kiváló és jó minőségű. Viszonylag nagy az őz állomány létszáma is, de minősége közepes csakúgy, mint a nagy létszámú vaddisznó állományé. A terület vadállományát színesíti a kislétszámban megtalálható dám is.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner