12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ivánc
www.ivanc.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gyarmati Tibor E-mail:
 Telefon: 0036-94-442-417 Fax: 0036-94-542-052
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    szökőkút, díszkút,    templom

 egyedi ritkaság
 

A 100 éves tulipánfa - Ivánc

Cím: Ivánc, Kossuth Lajos u. 1-5.

A kastélyt övező gyönyörű parkban minden tavasszal virágzik a messze földön híres Magyarország legnagyobb tulipánfája.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Nepomuki Szent János szobor - Ivánc

Cím: Ivánc

A szobrot 1918-ban állíttatta báró Sigray József. A megélt idő alatt erősen megrongálódott és tönkrement. A Millenniumi Kormánybiztosi Hivatal pályázatával sikerült a 180 éves szobrot felújítani, a Millenniumi parkban került elhelyezésre.


Hősi emlékmű - Ivánc

Cím: Ivánc

Hősi emlékmű - Ivánc
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Sigray-kastély - Ivánc

Cím: Ivánc

Ivánc község látnivalójához tartozik még a község elején levő Sigray-kastély is. Az épületegyüttes ma elme-szociális otthonként működik. A 20 kat. hold közepén álló kastély park övezi. A Megyei Tanács a parkot 1986-ban védetté nyilvánította. Legismertebb fája a tulipánfa, valóságos famatuzsálem. Ezenkívül jó néhány kocsányos tölgy, óriásfenyő, óriás bükkfa, amerikai vöröstölgy és platánfa érdemelnek említést. A kastély nem látogatható.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti Múzeum - Ivánc

Cím: Ivánc

A millennium évében egy század eleji közspégi épület adott rá lehetőséget melyet felújítottunk, volt közbirtokos ház (a múzeum kialakítására). A faluban összegyűjtött értékeink, hagyományaink tárgyi eszközeit helyeztük el. Azóta is szívesen látogatják, különösen a falu iránt érdeklődök keresik fel szívesen. Az épület felújítását a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium pályázatával sikerült felújítani.
 sétáló utca, városkép
 

Az Őrség kapuja - Ivánc

Cím: Ivánc

Az Őrség kapuja - Ivánc
 templom
 

Római Katolikus Szent Miklós templom - Ivánc

Cím: Ivánc
Link: www.ivanc.hu

A falu emblémája is lehetne a magyar szecesszió remeke az 1914-ben épült templom Hendrich Antal tervei szerint, aki Koós Károly zebegényi templomát tekintette mintaképnek. A templomot gróf Sigray Antal a falu lakóinak bevonásával építette. A templom színharmóniáját a színes ablaküvegek adják. Egyszerűségre ad következtetni a kalotaszegi díszek hangulata.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner