12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ivánbattyán
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: CZIGLER REGINA E-mail:
 Telefon: +36-72/492-211 Fax:  
falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    sétáló utca, városkép,    templom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Pilgermajer Vendégház Ivánbattyán

Telefon szám: +36-30 522-5017
Cím: 7772 Ivánbattyán, Ságvári utca 15.

Villánytól 7 km-re, Villány-Siklós Borút mentén, festői, klasszikus falusi környezetben elhelyezkedő vendégházunkban, családias légkörrel, grill és bogrács terasszal várjuk kedves vendégeinket az év minden napján.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Ivánbattyáni I-II. sz. tó (horgászhely)

Telefon szám: +36-72 310-119
Cím: Ivánbattyán, külterület
Kapcsolattartó személy: Németh Tibor
Link: www.pecsihe.hu

Ivánbattyáni I-II. sz. tó. Víztipus: völgyzárógátas tó. Terület: 7,6 ha, átlagmélység: 1,3 m. Fenékviszonyok: enyhén iszapos, egyenletes. Akadók: kevésbé akadós, egykori patakmeder mentén tuskók. Halak: ponty, amur, kárász, süllő, csuka, harcsa, keszegfélék. Csónakhasználat: nincs. Kezelő: Pécsi Horgász Egyesület. További információ az egyesület web oldalán.
 sétáló utca, városkép
 

Ivánbattyán település

Cím: Ivánbattyán

 
Ivánbattyán település Baranya megyében, a Siklósi kistérségben. A település első írásos említése az Anjou-korból származik, bár az akkoriban feljegyzett falunév Ivándárdára is vonatkozhat. A török hódoltság időszakában teljesen elnéptelenedett, majd a 17. század utolsó esztendeőiben a délszlávok, rácok újból benépesítették. Jóllehet a 18. században fokozatosan odébbálltak, helyükre német családok költöztek a faluba. A múlt században már néhány magyar és horvát is letelepedett itt. Századunk harmincas éveiben jelentős arányban németek, kisebb mértékben magyarok lakták. Népessége a második világháború befejezése után a felére csökkent.
 templom
 

Avilai Szent Teréz templom Ivánbattyán

Cím: Ivánbattyán, Petőfi Sándor utca
Link: wiki.utikonyvem.hu

Avilai Szent Teréz templom Ivánbattyán. A klasszicista templom 1838-ban épült, 2007-ben újították fel számos adományozó támogatásával. Forrás és fotó: wiki.utikonyvem.hu

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner