12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Iszkaszentgyörgy
www.iszkaszentgyorgy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GÁLL ATTILA E-mail: iszka.onk@axiannet.hu
 Telefon: +36-22/596-026 Fax: +36-22/596-027
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Kastély Iszkaszentgyörgy

Cím: Iszkaszentgyörgy
Link: www.iszkaszentgyorgy.hu

A kastély legrégebbi részét Amadé Antal építtette. 1800-ban a kastély a Bajzáthok tulajdonába került, akik 1820-ban jelentős építkezésekbe fogtak. A Bajzáth-kastély falfestményeit néhány éve restaurálták, s ezek időnként megtekinthetőek. A kastély ezen területét jelenleg nem használják, bár néha egy-egy kiállítást tartanak itt.
 templom
 

Római katolikus templom Iszkaszentgyörgy

Cím: Iszkaszentgyörgy
Link: www.iszkaszentgyorgy.hu

Iszkaszentgyörgy a török utáni első katolikus templom 1728-31 között épült a mai templom helyén. 1824-25-ben új templom építésének munkálatai indulnak el, amit 1860-ban szentelnek fel. Jelentősebb renováláson 1940-ben esett át a templom. A II. vh.-ban leégett a tetőzet és a torony csigalépcsőzete, a harangokat a vasállványzat mentette meg a lezuhanástól.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner