12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ipolytarnóc
ipolytarnoc.kvvm.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bolyós Gáborné E-mail: ipolytarnoc@xmail.profinter.hu
 Telefon: 0036-32-454-100 Fax: 0036-32-454-100
állandó kiállítás,    barlang,    barlang túra,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    híres személy,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    kávézó, kávéház,    múzeum,    nemzeti park,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    szabad építési telkek,    templom,    védett ritkaság,    világörökség,    vízi sportok, kikötő,    vízitúra

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

A bükkábrányi fák Ipolytarnócon

Cím: Ipolytarnóc
Link: ipolytarnoc.kvvm.hu

Az Ősfenyő Belépő mellett kerültek elhelyezésre a bükkábrányi mocsári ciprusok, végső konzerválásuk folyamatban van.


Világhírű ősleletek a miocén időszakból
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Ipolytarnóc, Borókás-árok tanösvény
Link: ipolytarnoc.kvvm.hu
Telefon szám: +36-32-454-113
Fax szám: +36-32-454-113
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szarvas Imre geológus

1836-37-ben fedezte fel Kubinyi Ferenc a hazai földtani örökség egyik legértékesebb, egyben a világ leggazdagabb harmadidőszaki lábnyomos lelőhelyét, amely egy 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa emlékeit őrzi. A világviszonylatban is páratlan leleteket az összeurópai természeti örökség részének nyilvánították. Az Európa Tanács Európa Diplomával tüntette ki, 2004-ben pedig a világörökség cím várományosa. A vízmosások falában, eróziós domboldalain felszínre került rétegekből cápafogak, kövesedett fák, levéllenyomatok, ősállatok lenyomatai tárulnak fel páratlan megtartásban. A geológiai tanösvény világhírű maradványait, - melyek kiállításai kétnyelvűek (magyar-angol) – szakavatott túravezetés kíséretében ismerheti meg az érdeklődő. Jöjjön el Ön is, nézze meg a világhírű földtani bemutatóhelyet!


Húsz millió éves ősfenyő - Ipolytarnóc

Cím: Ipolytarnóc, Csapás völgy
Link: ipolytarnoc.kvvm.hu

Az egyik leglátványosabb növényi maradvány azonban a megkövesedett ősfenyő törzse, ami felfedezése időszakában még 46 m hosszú volt, s amíg élt, valószínűleg 100 m magas lehetett.
 egyedi ritkaság
 

Ősmaradványok - Ipolytarnóc

Cím: a falutól kb. 4km-re a Csapás-völgyben

A terület legfontosabb ősmaradványai a vezetett geológiai tanösvényi túra kapcsán ismerhetők meg. Magyar-angol nyelvű szakirodalmat a kutatások-oktatás menüpont alatt lehet letölteni. Ősmaradványokról szóló filmeket a fogadóépület információs terében vetítenek. Területünkön az ősmaradványok gyűjtése és a képződmények bolygatása tilos! Kérjük, védje Ön is páratlan földtani örökségünk!
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Telek Vendégház - Ipolytarnóc

Cím: 3138 Ipolytarnóc, Vasút út 3.
Telefon szám: +36 32 454-133

Telek Vendégház Ipolytarnóc, falusi turizmus.


Komfort Vendégház - Ipolytarnóc

Cím: 3138 Ipolytarnóc, Vasút út 13.
Telefon szám: +36 32 454-033

Komfort Vendégház Ipolytarnóc falusi turizmus.
 imaház, kápolna
 

Szent Anna temető-kápolna - Ipolytarnóc

Cím: Ipolytarnóc
Link: www.falvak.hu/ipolytarnoc

Római katolikus Szent Anna temető-kápolna, amelyet 1813-ban építtetett a Bory család barokk stílusban. 1816. szeptember 23-i dátummal VII. Pius pápa őszentsége a Szent Anna kápolna, Szent Anna szentély zarándokhelyét búcsús-engedményben is részesítette. A kápolna alatt található a Bory család sírboltja.
 múzeum
 

Ősleletek - szabadtéri bemutató - Ipolytarnóc

Cím: Ipolytarnóc, Borókás Árok Tanösvény

Ősleletek - szabadtéri bemutató - Ipolytarnóc


Ősleletek, cápafogak és lenyomatok - Ipolytarnóc

Cím: Ipolytarnóc, Csapás völgy

A vízmosások falában, eróziós domboldalain felszínre került rétegekből cápafogak, kövesedett fák, levéllenyomatok, ősállatok lenyomatai tárulnak fel páratlan megtartásban. Jöjjön el Ön is, nézze meg a világhírű ősleleteket!
 sétáló utca, városkép
 

Ipolytarnóc
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Ipolytarnóc
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: falvak.hu/ipolytarnoc

Nógrád megye legészakibb települése, határában kezdődik az Ipoly völgyének magyarországi szakasza. Budapesttől 140 km-re, a megyeszékhelytől, Salgótarjántól 26 km-re található. Az országhatár felé vezető út 1,5 km hosszban érinti a települést, egyben a tranzitforgalma alapján ez az útszakasz tekinthető a legforgalmasabbnak. A határátkelőt 1996. április 30-án adták át a forgalomnak. Pihenési lehetőség a faluban, ahol a csönd, a jó levegő és a természet szépsége a biztosíték minderre a kikapcsolódni vágyóknak. Ezen kívül a község környékén lehetőség van kirándulásra, várlátogatásra, városnézésre, horgászásra.
 templom
 

Katolikus templom - Ipolytarnóc

Cím: Ipolytarnóc

A valószínűleg középkori alapú templom 1688-ban épült Jézus Krisztus Mennybemenetelének tiszteletére, majd 1747-ben építették újjá és 1842-ben zsindelyezték át.1813-ban 3 oltára, 3 tornya és 3 harangja volt. A II. világháborúban, 1944. december 31-én lebombázták, de a lakosság önerővel 1949-ben új stílusban újjáépítette.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Ipolytarnóci geológiai bemutatóterület

Cím: Ipolytarnóc

Az Európa Tanács Európa Diplomával tüntette ki, 2004-ben pedig a világörökség cím várományosa.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.