12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Imola
www.imola.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Osváth Katalin E-mail: provaltech@chello.hu
 Telefon: +36-48-504-214 Fax: +36-48-354-002
autó-motorsport,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Ördöglyuk - Imola

Cím: Imola, külterület
Link: www.barlang.hu/pages/m/imola.htm

Ördöglyuk víznyelő (a nemzeti park része, a várromtól nem messze). A Tóberkében található az imolaiak által csak Ördöglyuknak nevezett víznyelő, mely a Világörökség részét képező Aggteleki-karszt barlangrendszeréhez tartozik.
 sétáló utca, városkép
 

Régi lakóházak - Imola

Cím: Imola
Link: www.imola.hu

A községben jócskán fellelhető a hagyományos népi építészet jónéhány emléke, melyek képet rajzolnak a századforduló Imolájáról. A falu építészetét az 1998-ban Imolán táborozó diákok (budapesti Schulek Frigyes Építőipari Szakközépiskola) mérték fel a legrészletesebben, Oklutay Miklós tanár úr vezetésével, melynek elkészült anyaga egy állandó kiállítás keretén belül megtekinthető a parókián. A parókia épülete megközelítőleg egyidős lehet az iskolával, tehát az 1800-as évek második felében épülhetett.
 templom
 

Református templom - Imola

Cím: 3725 Imola
Link: www.imola.hu

Imola első templomát 1631-ben építették, melyhez 1755-ben egy alacsony tornyot állítottak. E templomot 1785-ben elbontották, de a tornyot meghagyták. E medalionos díszítés mind a 72 mezőben azonos. A karzat és a padok mellvédjeit, a papi szék előrészét és háttámláját a "Bibliai képek"-nek nevezett cédrusfákból és tulipánból álló képek díszítik. Több helyen az 1786-os évszám olvasható, ez a festés évét jelzi. Az egész templomban a kékes szín uralkodik. A festőasztalos nevét nem ismerjük.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner