12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Iliny
iliny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: DOVICSINY OTTÓ E-mail: iliny.falu@gmail.com
 Telefon: +36-35 371-035 Fax: +
emlékmű, műemlék, szobor,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Védőszent a dombtetőn - Iliny

Cím: 2675 Iliny,
Link: www.iliny.hu

Védőszent a dombtetőn Iliny. 2004 őszén került felállításra a Magyarok Nagyasszonya szobor. Az Ilinyt körülvevő dombok egyikén, a Mária dombon állították fel a Szpisják Pál által készített alkotást.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Uram Mihály Tájház

Cím: 2675 Iliny, Petőfi Sándor utca
Link: www.iliny.hu

A Petőfi utcában levő ház 1938-ban épült, jellegzetes kontytetős épület. Az udvarán egy vályogból és csapongatóból épült nyári konyha található, valamint két hatalmas (fekete és fehér) eperfa, amiket még az 1940-es években ültettek. Régi paraszti porta, amelyhez kemence, füstölő, terményes (takaránytároló) és csapongató kerítés tartozik. Számos korabeli tárgy megtekinthető a tájházban: sublót, vajköpülő, mozsár, szátva..
 sétáló utca, városkép
 

Iliny település

Cím: 2675 Iliny
Link: www.iliny.hu

Nógrádgárdonytól délre a Nógrádi-medence szélén, domboktól övezet kis völgyben fekszik Iliny. A Nógrád megye (Észak Magyarország) legkisebb települése. Elöregedett lakosság és a jórészt komfort nélküli házak jellemzik a - mindössze - 180 lelkes falut. Munkalehetőség egyáltalán nincs, fiatal alig maradt, de a helyiek a mezőgazdaságból nagyrészt megtermelik a szükségleteiket, azaz majdnem önellátóak.
 templom
 

Római katolikus templom - Iliny

Cím: 2675 Iliny,
Link: blog.tarjanikepek.hu

Iliny egyike az “eldugott” kis nógrádi falvaknak, ahol még az út is véget ér. 1947-ben egy kisebb kastélyból építetteék át templomnak, paplaknak /ami ma üresen áll, mint oly sok az országban/.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner