12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ikervár
www.ikervar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fehér Ferenc E-mail: ikervar@airplanet.hu
 Telefon: +36-94-490-001 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    múzeum,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

gróf Batthyány Lajos szobra

Cím: 9756 Ikervár, Gróf Batthyány Lajos u. 2
Link: www.ikervar.hu

Batthyány kastély, melyet jelentős park övez. Előtte áll egykori lakójának, gróf Batthyány Lajos miniszterelnöknek 1913-ban készült szobra. Bory Jenő alkotása.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Batthyány kastély - Ikervár

Cím: 9756 Ikervár, Gróf Batthyány Lajos u. 2
Link: www.ikervar.hu

Ybl Miklós által tervezett neoreneszánsz Batthyány kastély, melyet jelentős park övez. A belsejében található romantikus falfestés a XIX. század közepén készült. Az épület - amelyen egyértelműen kimutatható az olasz Palladio hatása. Parkja védett. Hasznosításra vár, nem látogatható!
 kiemelt szolgáltató
 

Ikervári Általános Művelődési Központ

Cím: 9756 Ikervár, Kossuth L.u. 2-4.
Link: www.ikervariamk.shp.hu
Telefon szám: +36--95/490-007
Fax szám: +36--95/490-007
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pásti József

 
Küldetésnyilatkozat Az Ikervári Általános Művelődési Központ mint többcélú, integrált intézmény alkalmas és képes korunk stratégiai kihívásainak kezelésére, teljesítésére. Az új kihívás a life long learning (az életen át tartó tanulás) elve az ÁMK keretein belül megvalósítható célkitűzés.
 múzeum
 

Vízerőmű Múzeum - Ikervár

Cím: 9756 Ikervár, külterület
Link: www.ikervar.hu
Telefon szám: +36-95 490-513

A vízierőmű 1896-ban épült. 1898-ban a Szombathelyre telepített egyenáramú vezetékkel biztosították egy ideig a város áramellátását. Az erőmű ma is működik. Egyik generátoregysége a húszas években készült.
 templom
 

Szent György római katolikus templom - Ikervár

Cím: 9756 Ikervár
Link: www.ikervar.hu

A templom jelenlegi épülete a XIV-XV. században épült, szentélye horbás keresztboltozattal fedett, egyenes záródású, keleti falán nagymérteű ikerablak maradványai láthatók. Bejárata csúcsíves kőbélettelkészült. A Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázoló oltárképet Than Mór készítette 1993-ban Fiumében a Batthyány-család megrendelésére.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner