12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hosszúhetény
www.hosszuheteny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Csörnyei László Sándor E-mail: hetenyhaz@t-online.hu
 Telefon: +36-72-490-814 Fax: +36-72-590-000
falusi turizmus,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Falusi Turizmus és Vendégvárók Egyesülete

Telefon szám: +36-72-490-108;+36-30-526-9494
Cím: 7694 Hosszúhetény, Berki Fülöp u. 12
Link: www.hosszuheteny.hu

Falusi Turizmus és Vendégvárók Egyesülete Hosszúhetény.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház és Üvegmúzeum - Hosszúhetény

Telefon szám: +36-72 785-807/122
Cím: Hosszúhetény
Link: www.hosszuheteny.hu

Tájház felújítás miatt zárva. A tájház 2008-ban került a falu tulajdonába, addig, Bocz Árpád hosszúhetényi lakos tulajdona volt. Bocz Árpád 20 éven keresztül tudatosan gyűjtötte és gyarapította gyűjteményét hetényi és baranyai tárgyakkal, mindennapi életéhez kapcsolódó használati eszközökkel, textíliákkal, ruhaneműkkel stb. Tárgyi és műemléki védettség alatt álló tájház, mint Baka féle népi porta, 1990-ben kapott országos védettséget.
 programok, rendezvények
 

XIII. Hetényi Talicskaolimpia
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-72 490-827
Cím: 7694 Hosszúhetény, Sportpálya
Link: talicskaolimpia.eu

Talicskavalkád Hosszúhetényben! 2013. május 09-11-én rendezzük a XIII. Hetényi Talicskaolimpiát! TALICSKARAVÁN - T O L J O N V E L Ü N K ! Részletes program az ikonra kattintva olvasható!
 sétáló utca, városkép
 

Hosszúhetény település

Cím: Hosszúhetény
Link: www.hosszuheteny.hu

Hosszúhetény Pécstől 16 km-re, a Kelet-Mecsek déli lejtőjén a Zengőn és a Hármashegy lábánál festői környezetben fekvő település, melyhez szervesen és közigazgatásilag is kapcsolódik két gyönyörű hegyi falucska, Püspökszentlászló és Kisújbánya.
 templom
 

Római katolikus templom - Hosszúhetény

Cím: Hosszúhetény
Link: www.hosszuheteny.hu
Telefon szám: +36-72 490-825

Pápai adóívek szerint 1335-ben már létezik Hetényben katolikus plébánia. A falu középkori temploma helyén 1773-ban kezdték építeni az új barokk stílusú római katolikus templomot, melyet 1740-ben szenteltek fel Szent Miklós tiszteletére. Freskóit Gebauer Ernő pécsi festő készítette.
 szálláshely
 

Zengőlak Vendégház   Info

Cím: Püspökszentlászló 22.
Link: www.zengolak.hu
Telefon szám: +36203381987
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Farády László

Pihenjen vendégházainkban, a Mecsekben a Zengő lábánál, festői környezetben, teljes nyugalomban. A Zengőlak és az Emmaház Püspökszentlászlón, a Hosszúhetényhez tartozó mecseki üdülőfaluban található. Több mint száz éves, korhűen felújított házaink teljes komfortfokozatúak, teljesen berendezettek és felszereltek. A Zengőlak egész évben kedves vendégeink rendelkezésre áll. Az Emmaház április 1. és október 31. között van nyitva.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner