12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hortobágy
www.hortobagy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Jakab Ádám András E-mail: phhortobagy@gmail.com
 Telefon: 0036-52 369-021 Fax: 0036-52 589-342
állandó kiállítás,    állatsimogató,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    Hungarikum,    internet,    kiemelt szolgáltató,    kisvasút, városnéző kisvonat,    magyar ízek látványkonyhája,    múzeum,    nemzeti park,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    védett ritkaság,    világörökség

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Hortobágy, Alföld és pusztaábrázolások

Cím: Hortobágy, Petőfi tér

Hortobágy, Alföld és pusztaábrázolások


Hortobágyi Madárpark

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 6.
Telefon szám: +36 52 369 181
Kapcsolattartó személy: Dr. Déri János
Link: www.madarpark.hu

Az alapítvány által 2002 nyara óta működtetett Madármentő Kiállítás Hortobágy egyik érdekes turisztikai látványossága,mely 2006-ban madárparkkal bővült. Létrehozásával a madárkórház tevékenységét megismerni akaró, állatbarát és természetkedvelő érdeklődők, óvodai-iskolai csoportok, szakemberek igényeit igyekszünk kielégíteni. Újszerű ötletekkel, egyedi, diorámás preparátumokkal, poszterekkel, fotókkal, eredeti röntgenképekkel, laborleletekkel, újságcikkekkel, sok videó anyaggal, és ipari kamerákon keresztül élő közvetítéssel, megfelelő szakvezetés mellett, a látogató nemcsak a madárkórház tevékenységébe tekinthet be, hanem megismerkedhet azokkal a lehetőségekkel, melyekkel a természetben járva sérült, beteg madarakon segíthet, felismerheti az egyes életközösségeket fenyegető veszélyforrásokat és a megelőzés lehetőségeit.
 állatsimogató
Kisállatok testközelben. Aranyos gyermekprogram, ahol érdemes több órát is eltölteni.
 

Pusztai Állatpark - Hortobágy

Cím: Hortobágy
Telefon szám: +36-52 701 037
Link: www.pusztaiallatpark.hu

Nyitva: időjárástól függően, április közepétől november közepéig mindennap: 8-18 óráig. Belépő: felnőtt 500 Ft/fő gyermek, nyugdíjas és tanuló 300 Ft/fő.
 egyedi ritkaság
 

Őszi daru-vonulás - Hortobágy

Cím: Hortobágy
Link: www.hnp.hu

A daruvonulás a Hortobágy egyik leglátványosabb madármozgalma. Az Észak-Európából (zömmel Finnországból) szeptember első felében érkező madarak a komolyabb fagyok beköszöntéig maradnak nálunk, hogy utána Szicilián, illetve a Boszporuszon keresztül jussanak le tunéziai, szudáni telelő területeikre. A Magyarországon átvonuló darvak 95 %-a a Hortobágyon megpihenve repül tovább, és az itt töltött hónapok alatt legnagyobb részük a Hortobágy-Halastó egyik legzavartalanabb, sekély vizű medencéjébe jár éjszakázni. A Hortobágyon átvonuló darvak száma másfél évtized alatt háromezerről 65 ezerre nőtt, ami mögött feltehetőleg vonulási irányuk módosulása áll.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kilenclyukú híd - Hortobágy

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 1.
Link: www.hortobagy.hu

A község műemlékei közül a leghíresebb a Kilenclyukú híd melyet a fahíd elődök után 1827-ben Povolny Ferenc tervei alapján kőből építettek meg klasszicista stílusban. 1833-ban készült el. A híd hossza 167,3 m, szélessége 6,85 m. A boltívek nyílása 76,77 m. Magassága a meder fenekétől 7,9 m. A népi monda szerint – „Egyszer Ruzsa Sándort a Csárdában a pandúrok el akarták fogni, de Ő felpattant a lovára és mivel nem volt híd a folyón 9 szeretője állt a folyó vizébe és a hátukon ugratott át, így menekült meg.” – ezért van 9 lyuk a híd alatt. A ma 169 éves híd hősiesen állja a XXI. század közlekedés kihívásait.


Hortobágyi Csárda

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 2.
Link: www.hortobagy.hu

A Hortobágyi Csárdát 1737-ben kezdték el átépíteni. Az idők folyamán többször átalakították. Falán Füredi Richárd alkotása örökíti meg Petőfi Sándor 1842-es útját Debrecenből Pestre.


Pásztorfiú (szoborkompozíció) - Hortobágy

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 1.

Pásztorfiú (szoborkompozíció) - Hortobágy. Somogyi Árpád Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása 1968-ból.


Az Alföld népe I. (szoborkompozíció) - Hortobágy

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 1.

Az Alföld népe I. (szoborkompozíció) - Hortobágy


Juhászok szobra - Hortobágy

Cím: 4071 Hortobágy

A Juhászok szobra Somogyi Árpád Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása 1983-ból.


Alföld népe szoborkompozíció - Hortobágy

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 1.

Alföld népe szoborkompozíció - Hortobágy
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Patkós Csárda és Motel - Tiszafüred

Cím: 5350 Tiszafüred, 33-as főút 45-ös km
Telefon szám: +3630-278-7373
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szundi Anett
Link: patkoscsarda.hu

Tiszafüred külterületén a Tisza-tó vonzáskörzetében, - Tiszafüred után 8 km-re, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugati kapujánál közvetlen a 33-as fő út mellett található az 1991 óta működő vállalkozás – a Patkós Csárda és Motel. Alapvetően éttermi, mozgó vendéglátással és szálláshely szolgáltatással, valamint kisebb ill. nagyobb rendezvények (1500 főig) lebonyolításával foglalkozik. Hangulatos, kellemes étterme és fedett kerthelysége, magyaros ízekkel, tájjellegű ételekkel, bőséges választékkal, barátságos kiszolgálással fogadja vendégeit egész évben. Nyugodt, tiszta, rendezett, szolid környezet, szálláslehetőség az itt pihenni vágyóknak. Minden kedves vendéget szeretettel várunk az év minden napján. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Hortobágyi Csárda

Cím: 4071 Hortobágy, Petőfi tér 1.
Telefon szám: +36-52 589-010
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hortobagy.eu

A Hortobágy természetes központjában álló több, mint 300 éves csárda autentikus környezetben, kiváló ételekkel várja kedves vendégeit.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Oháti Horgász és Bemutató Központ (horgászhely)

Cím: Hortobágy-Gyökérkút
Telefon szám: +36-52-369-110
Link: www.hhgrt.hu
Fax szám: +36-52-369-134
Kapcsolattartó személy: Hegedüs Tibor

A közel 6 000 ha halastó területen gazdálkodó Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a halászatban szerzett évszázados szakmai tapasztalatai felhasználásával 2003-ban nyitotta meg a horgászvendégek számára, az addig csak elbeszélésekből, halbőségéről ismert halastavait. A napijeggyel látogatható Ohati Horgász és Bemutató Központ a Hortobágy középső, természetvédelmi oltalom alatt álló, a világörökséghez tartozó területén található. Az egykor Tisza járta hortobágyi pusztán kialakított tavak a korabeli vízivilág hangulatát és halbőségét hozzák vissza az idelátogatók számára. A Horgászközpontban jelenleg három, összesen közel 30 ha kiterjedésű horgásztó látogatható. A különböző adottságú, ennek megfelelően eltérő halfaj- és kor-szerkezetű tavak a horgászmódszerek széles spektrumának alkalmazását teszik lehetővé.
 internet
 

Hortobágyi Teleház

Cím: 4071 Hortobágy, Petőfi tér 6
Telefon szám: +36 52 369 181
Link: www.madarpark.hu
Fax szám: +36 30 943 54 94
Kapcsolattartó személy: Dr. Déri János
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Hortobágyi Teleház internet elérhetőség.
 kiemelt szolgáltató
 

Madárkórház Alapítvány - Hortobágy

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 6.
Telefon szám: +36 52 369 181
Link: www.madarpark.hu
Fax szám: +36 30 943 54 94
Kapcsolattartó személy: Dr. Déri János
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az alapítvány célja elsősorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése.A madarak gyógykezelése 1991 óta a Hortobágyi Nemzeti Park által a Tiszafüred-Kócsújfalu határában működtetett madár repatriáló állomáshoz kötődik, ahová az ország minden részéből érkeznek sérült, beteg, védett-fokozottan védett madarak. Ezek /túlnyomó részt sebészeti/ állatorvosi ellátása, utókezelése és teljes gyógyulása után, a jelenlegi feltételek között, mintegy 40%-ban visszavadításra kerülnek.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Hortobágy-Halastavi Kisvasút

Cím: 4071 Hortobágy, külterület halastavak
Telefon szám: +36-52 589-000
Link: www.hnp.hu
Fax szám: +36-52 589-321

A felújított és személyszállításra alkalmassá tett Halastavi kisvasút egyedülálló módon biztosít lehetőséget arra, hogy a turisták kényelmesen elérjék a halastórendszer távolabbi részeit is, és gyönyörködjenek az egyedülálló tájban, valamint a belső tavak gazdag madárvilágában. Ez az egyetlen kisvasút Magyarországon, amely halastavi környezetben fut. Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy a Hortobágy-halastavi Kisvasút Menetrend: április, május, június - kedd-péntek: előzetes bejelentkezéssel. szombat-vasárnap: 10.00,12.00, 14.00. július, augusztus hétfő-vasárnap: 10.00,12.00, 14.00, 16.00. szeptember, október kedd-péntek: előzetes bejelentkezéssel szombat-vasárnap: 10.00,12.00, 14.00 közlekedik.
 múzeum
 

Hortobágyi Pásztormúzeum

Cím: Hortobágy, Petőfi tér 1.
Telefon szám: +36-52 369-040
Link: www.hnp.hu/78-8365.php

A Pásztormúzeum a 19-20. század fordulóján Hortobágyra jellemző pásztoréletet mutatja be. A kiállítás élethű bábukkal, élőképekkel, vetítésekkel, hanganyagokkal hozza "megérinthető" közelségbe ezt a letűnt világot. A múzeum épülete eredetileg szekérállásként funkcionált, ahol megpihentek a pusztán átutazók és a vásárokra érkezők.


Körszín - Hortobágy

Cím: 4071 Hortobágy, Petőfi tér
Telefon szám: +36-52 369-025
Link: www.hnp.hu/78-8365.php

Az épületben berendezett kiállítást a Hortobágyra jellemző kézműves mesterségek élőképszerű megjelenítése teszi egyedülállóvá. Megtalálható itt a szíjgyártó, fazekas, csizmadia, kovács, kalapos, mézeskalács készítő, valamint bognár mesterek műhelyének korhűen (XIX.–XX. századforduló) berendezett mása.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Hortobágyi Nemzeti Park

Cím: Hortobágy, Egyek
Link: www.hnp.hu

A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első és legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkja. A védetté nyilvánító határozattal 1973-ban alakulhatott nemzeti parkká 52 ezer hektáros területen, amely a folyamatos bővítések és összevonások révén ma már több mint 82 ezer hektár védett területet foglal magába. A kihirdetésének jogszabályai az 1850/1972. és 1851/1972. számú OTvH Közlemények voltak, melyeket több módosítás (11/1993 KTM, 6/1996 KTM, 3/1998 KTM) követett. A Nemzetközi Természetvédelmi Únió (IUCN) védett területeket osztályozó rendszere II-es kategóriába sorolta a nemzeti parkot.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Kézművesház - Hortobágy

Cím: 4071 Hortobágy, Petőfi tér 13.
Link: www.hnp.hu/78-8365.php
Telefon szám: +36-52 589-321

A központhoz csatlakozó Kézművesház hétfő kivételével hétköznap tart nyitva.


Nádudvar, Fazekas Lajos népművészet mestere

Cím: Nádudvar, Fő utca 159.
Link: www.nadudvarifazekashaz.hu
Telefon szám: +36 30 9 680 940
Kapcsolattartó személy: Fazekas Lajos, népművészet mestere

1992 óta látogatható Nádudvaron (45 km) a Hortobágy déli kapujába Fazekas Lajos a népművészet mesterének műhelygalériája.
 programok, rendezvények
 

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Cím: Hortobágy, Pusztai Állatpark
Link: www.hortobagy.eu
Telefon szám: +36-52 589-110

A Gulyásverseny és Pásztortalálkozó minden év pünkösd szombatján kerül megrendezésre. A helyszín Hortobágy, a magyar őshonos háziállatokat bemutató Pusztai Állatpark. A versenyre az ország különböző tájairól érkező gulyások, illetve az utánpótlást képviselő bojtár párosok nevezhetnek be. A két nap folyamán a felszerelés és ruházat, illetve a kutya munkájának értékelése mellett különböző versenyszámokban kell az indulóknak jeleskedniük.


Pásztorkutyások, hortobágyi pásztorok találkozója

Cím: 4071 Hortobágy, – Vásártér
Link: www.magyarpasztorkutya.hu
Telefon szám: + 36-20 3344 691
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-09-08
Meddig: 2018-09-08

Hortobágyi pásztorok és magyar hagyományőrző pásztorkutyások találkozója 2018. Fotók (2012) Hartenstein Zsolt


Hortobágyi Hídi Vásár 2018

Cím: 4071 Hortobágy – Vásártér, Vízi színpad
Link: www.hortobagyidelibab.hu
Telefon szám: +36-52 369 488
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-08-18
Meddig: 2018-08-20

A Hortobágyi Hídi Vásáron 2018. augusztus 18-20. minden nap reggeltől napestig népművészeti és kirakodó várás mellet zenei programokkal várják az érdeklődőket.


Hortobágyi Lovasnapok

Cím: 4071 Hortobágy-Máta
Link: hortobagyilovasnapok.hu
Telefon szám: +3630 693-6737
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-07-06
Meddig: 2018-07-08

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok és Nyeregszemle a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.


Szent Iván éjjele a Hortobágyon

Cím: 4071 Hortobágy, Madárkórház
Link: www.nagyerdoertegyesulet.hu
Telefon szám: +36-70-321-7225
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Marincsák Ibolya
Mikortól: 2018-06-23
Meddig: 2018-06-23

Hangulatos programot szervezünk a Hortobágyi Madárkórházzal közösen, melyre szeretettel hívunk és várunk Benneteket 2018.Június 23.-án szombaton! :) Íme részletezve: 15.00-kor indulás a Tesco parkolóból.( Hátul a Sport üzlet mellől, a szokásos "nagy fehér" buszunkkal :) ). 16.00 - 17.30 Pusztai szekerezés, csikósbemutatóval ősi házi állataink megtekintésével, 17.30 -18.30 K. Nagy József fekete kerámiakészítő műhelyének látogatása, vacsora slambuc, savanyúság, ásványvíz, 19.00 Hortobágyi vadaspark exkluzív, zárva tartás utáni szakvezetéssel egybekötött megtekintése, (farkasok, vadmacskák őzek, keselyűk) napnyugta a pusztában. 21.30 Madárkórház esti látogatása, vadászni tanuló baglyok megfigyelése, majd baglyok szabadon engedése, 22.00 Szent Iván éji tűz. Aki kellő bátorságot érez, és szeretne kívánni valamit, vagy a tűz martalékává tenni régi dolgokat, az most egy ugrással megteheti. Kb. 23-kor visszaindulás Debrecenbe. Részvételi díj: 6.800 Ft/fő. Részvételi díj 16 éves kor alatt: 5.800 Ft/fő. REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Regisztrálni az: ibolya.marincsak@gmail.com -on lehet! A helyfoglalás a regisztráció sorrendjében történik. Jelentkezési határidő: 2018. Június 18. éjfélig. Mindenkit szeretettel várunk!
 sétáló utca, városkép
 

Temető, ravatalozó - Hortobágy

Cím: Hortobágy

Temető, ravatalozó - Hortobágy
 szálláshely
 

Madárfészek
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4071, Hortobágy Petőfi tér 6.
Telefon szám: +36/52 369-181; +3630 9435-494
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.madarpark.hu

A Hortobágyi Madárpark egész évben szálláshellyel várja kedves vendégeit. Ifjúsági szálláshelye 28 főig befogadó képes csoportoknak, családoknak, pároknak egyaránt. Kedvelt állomása madarászoknak, vadászoknak, táborozóknak és azoknak, akik egyszerűen csak szeretnek kirándulni. A Madárfészek a Kilenclyukú hídtól nem messze, a Madárparkban egy szép, csendes és nyugodt környezetben helyezkedik el. Udvara alkalmas esti bográcsolásokra és társas összejövetelekre is. Extra szolgáltatásként igény szerint szervezünk táborozásokat és túrákat is.


Hortobágyi vendégház   Info

Cím: Hortobágy
Telefon szám: +36-1-3434-130
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.falutur.hu/hortobagy
Fax szám: +36-1-321-2426
Kapcsolattartó személy: Kozielné Cser Zsóka

Budapest 200 km, vendégház Hortobágy községben, a Hortobágy folyó 200 m, a Hortobágyi Nemzeti Park (75000 HA) területén, mely 1999 óta a Természeti Világörökség része
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Club Hotel**** Hortobágy Uszoda

Cím: 4071 Hortobágy-Máta
Telefon szám: +36-52-369-020
Fax szám: +36-52-369-027

A Club Hotel Hortobágy szállás főépületében kapott helyet a fedett uszoda, egy nagyobb, 25 méteres, feszített víztükrű– és egy kisebb, melegvizes medence, szauna, fitnesz szoba, masszázs, szolárium és pool–bar.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Hortobágyi Nemzeti Park

Link: www.hnp.hu

A Hortobágyi Nemzeti Park területén számos védett ritkaság található.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Hortobágyi Nemzeti Park - a Puszta

Link: www.hnp.hu
Cím: Hortobágy

A Hortobágy egy olyan, a pásztorközösségek által megművelt kultúrtáj, mely az ember és a természet kétezer éves, hagyományos és kíméletes földhasználaton alapuló, harmonikus együttmőködésének kiemelkedő példája. Európa legnagyobb összefüggő, természetes füves pusztája, mely nem az erdők kiirtása eredményeként jött létre, hanem emberi tevékenység révén, és képes volt megőrizni biológiai sokféleségét.


A Világörökség rész a Hortobágyi Nemzeti Park

Link: www.hnp.hu
Cím: Hortobágy
Telefon szám: +36 52 529 935
Kapcsolattartó személy: Hortobágyi Nemzeti Park

A Világörökség része 1999 óta. Mit jelent Önnek ez a név: Hortobágy? A tájegységet, a nemzeti parkot, a bioszféra rezervátumot, a folyót, esetleg a községet, a csikósokat, a pusztát, a délibábot, a speciális ételeket, a Hídivásárt? Hortobágy Község a Hortobágyi Nemzeti Park közepén, egy olyan természeti környezetben helyezkedik el, ahol a világhírû intézmények - a Kilenclyukú Híd, a Hortobágyi Nagycsárda - mellett régi pásztorépítmények, igazi pusztai hangulat várja a természet, a madárvilág, az ökoturizmus szerelmeseit.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner