12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Horpács
www.horpacs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: MOLNÁR ZOLTÁN GÁBOR E-mail: horpacs.hu@gmail.com
 Telefon: +36-35 382-001 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres személy,    internet,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    múzeum,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

56-os kopjafa - Horpács

Cím: 2658 Horpács,
Link: www.horpacs.hu

Horpácson az '56-os kopjafát 2006. októberében avatták föl.


Mikszáth-szobor - Horpács

Cím: 2658 Horpács,
Link: www.horpacs.hu

A kúria ámbitusa elött a karos lócán üldögélő író alakját ifj. Szabó István formázta meg. A kertben van még egy Molnár Péter által készült mű Mikszáth mellszobra.
 híres személy
 

Szontágh Pál - Horpács

Cím: 2658 Horpács,
Link: www.horpacs.hu

Szontagh Pál nógrádi (Szécsény, 1820. szeptember 11. – Horpács, 1904. június 15.) a reformkori Nógrád vármegye nemesi ellenzékének egyik vezetőjéé volt. Horpács sírkertjében nyugszik.


Mauks Ilona - Horpács

Cím: 2658 Horpács,
Link: www.nograd.net/irodalom/bgyarmat/mauks.html

Mauks Ilona, Mikszáth Kálmán felesége. A templom mellett, az egykori iskolaépület szomszédságában található a Mikszáth család síremléke.
 internet
 

Faluház - Horpács

Cím: 2658 Horpács, Kossuth út 9.
Link: www.horpacs.hu

Faluház - Horpács, internet elérhetőség.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Mikszáth-kúria - Horpács

Cím: 2658 Horpács, Kossuth út 2.
Telefon szám: +36-30 7499-469
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A település legfontosabb nevezetessége a Mikszáth-kúria. 1906-ban épült eklektikus, görögös, neoklasszicista stílusban az író, Mikszáth Kálmán fia, ifjú Mikszáth Kálmán tervei alapján. Benne található az író használati tárgyaival, kézirataival, egyéb emléktárgyakkal, dokumentumokkal berendezett Mikszáth Emlékmúzeum. A kastély parkja természetvédelmi terület.


Szontágh-kúria - Horpács

Cím: 2658 Horpács,
Link: www.horpacs.hu

A Mikszáth-kúria melletti, eredetileg földszintes, ma klasszicista nyomokat mutató Szontagh-kúria eredetileg Szontagh Pálé, a reformkori Nógrád vármegye nemesi ellenzékének egyik vezetőjéé volt. Halála után, 1904-ben az épületet a hozzátartozó birtokkal együtt Mikszáth Kálmán vette meg, és itt lakott 1906-ig, az újabb kúria megépüléséig. Az 1910-ben átépített és kibővített kúria az államosítás után nevelőotthon lett.
 klub, egyesület
 

Sugárkankalin Turisztikai Egyesület - Horpács

Cím: Drégelypalánk Fő út 7.
Link: sugarkankalin.hu
Telefon szám: +36-35/567-070
Kapcsolattartó személy: Pásztor Ildikó

HORPÁCS a Börzsöny, a Cserhát és az Ipoly közé ékelődött falu, amely Nógrád megye legkisebb településeinek egyike. A falu neve a horpad szóból származik ami arra utal, hogy a kis település megbújik az őt körülvevő dombok mélyedésében. A Budapesttől 65 km-re fekvő falu három úton közelíthető meg és mindhárom irányból dombtetőről tekinthetünk le a néhány utcára, házra.
 múzeum
 

Mikszáth Kálmán Emlékmúzeum - Horpács

Cím: Horpács, Kossuth út 2.
Link: www.museum.hu/horpacs/mikszath
Telefon szám: +36-30 7499-469

Mikszáth Kálmán (1847-1910) író 1904-ben vásárolt birtokot Horpácson, és fiának tervei alapján építtette fel az új kastélyt, melyben az új irodalomtörténeti állandó kiállítás "Mikszáth" címmel látható. Öt teremben jelenik meg az író élete, életmûve, a politikához, közélethez való viszonya, a család megtartó erejének, mûvészi ihletô erejének megmutatása. A kiállítás egy mikszáthi önéletrajz és korrajz, az író saját mûveibôl kiolvasható története, a Mikszáthtól választott szövegrészletek teszik egyedivé, különlegessé a 150. évfordulóra rendezett kiállítást. Nyitva tartás: csütörtök-vasárnap: 10.00-16.00 óráig hétfô-szerda: zárva.
 szálláshely
 

Aranyalma Vendégház - Horpács

Cím: 2658 Horpács,Szabadság út 7.
Link: www.aranyalmavendeghaz.hu
Telefon szám: +36-(30) 311-4018
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ugrinné Zrubka Beatrix

Az Aranyalma Vendégház Horpácson a falusi jellegét kívül-belül őrző vidéki parasztház.
 templom
 

Római katolikus templom - Horpács

Cím: 2658 Horpács, Kossuth út 32.
Link: www.horpacs.hu

A horpácsi római katolikus templom 1740-1744 között épült barokk stílusú .

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner