12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hont
www.hont.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GÁL MAGDOLNA E-mail:
 Telefon: +36-35-368-416 Fax:  
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    imaház, kápolna,    klub, egyesület,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent István emlékmű - Hont

Cím: Hont, Ipoly u.

Szent István emlékmű - Hont


I. világháborús emlékmű - Hont

Cím: Hont, Ipoly u.

I. világháborús emlékmű - Hont
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Honti-szakadék

Cím: Hont külterület
Link: www.nograd.net

Hont község a 2-es számú főközlekedési út mellett Nógrád megye legnyugatibb települése. A híres pleisztocénkori őslénytani leleteket rejtő szakadék vagy szakadás - ahogyan a helybeliek nevezik - a községtől délnyugatra az út bal oldalán a Hont Motellel szemben található. A főútról keskeny gyalogúton jutunk a meredek falú szurdokvölgybe, ahol a vízmosás monumentalitásán és a rejtélyes völgyformán kívül mást ne keressünk, mert a leletek védettek. A védett földtani szelvények mikrofaunája jelenti a tudományos értéket. A parányi egysejtûek mészvázait rejtő rétegek nehezen érhetőek el és megközelítésük balesetveszélyes.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Csitári szent források

Cím: Hont

Csitári szent források. A legenda szerint Börzsönyalján, Csitáron, a Kutyinka forrásnál egy pásztor vak gyermeke legeltette a juhait, a fiúnak látomása volt, Szűz Mária szólt hozzá, azt mondta a fiúnak, hogy az itt lévő forrás vizével mossa meg a szemét. A gyermek ezt megtette és visszanyerte szemének világát.
 szálláshely
 

Hont vendégház

Cím: 2647 Hont, Petőfi ut. 5.
Telefon szám: +36-70 246-5530
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Gáspár György

Vendégházunk kis utcában, nyugodt, csendes környezetben található. A ház 4-5 személy részére nyújt kikapcsolódást. Zárt udvarral és kerttel rendelkezik, ahol vendégeink pihenését napozóágyak, asztalitenisz, grillezési és bográcsolási lehetőség szolgálja. Kisgyermekek részére homokozó, pancsoló és hinta is biztosított. Az udvarban több autó számára van parkolási lehetőség. A család kedvenceit (kutyát, macskát) is szívesen látjuk.
 templom
 

Római katolikus templom - Hont

Cím: Hont, Templom tér

A község régebbi temploma az iskola helyén állt, 1775-ben lebontották, de alapfalának romjai 1814-ben még láthatók voltak. A mai, barokk stílusú templomot 1776-ban Mária Terézia költségén, Batthyány érsek védnöksége alatt építették. Villámcsapás következtében megsérült, ezért 1814-ben helyreállították. Mai díszes tornyát is ekkor építették. A templom dombon áll, egyhajós, észak-déli tájolású, középtornyos. Fõhomlokzatát szoborfülkék, koronázópárkány díszíti. Szentélye övesen záródik, a hajó és szentélyfalak tükrökkel vannak tagolva. Keleti falához sekrestye csatlakozik. A torony alatti bejárat kosáríves, záróköves kõkerettel készült. Hajója kétboltszakaszos, a hevederek párkányos pilléreken nyugszanak, csehsüvegboltozat fedi, karzatának mellvédje középen övesen hajlik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner