12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hollókő
www.holloko.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SZABÓ CSABA E-mail: polgarmester@holloko.hu
 Telefon: +36-32-379-255 Fax:  
falusi turizmus,    híres étterem,    múzeum,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    szálláshely,    templom,    vár, várrom,    védett ritkaság,    világörökség

 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Muskátli Étterem - Hollókő

Telefon szám: +36-32/379-262
Fax szám: +36-32/379-262
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tarnócziné Lenner Katalin; Tarnóczi Lajos
Cím: 3176 Hollókő, Kossuth u. 61.

Muskátli Étterem - Hollókő
 múzeum
 

Falumúzeum, Hollókő

Telefon szám: +36-30-842-9812
Cím: Hollókő, Kossuth Lajos u. 82.
Link: www.holloko.hu

Nyitva tartás: március 1- től december 15-ig minden nap 10-18 óráig.


Postamúzeum - Hollókő

Telefon szám: +36-30 435-3893
Cím: 3176 Hollókő, Kossuth u. 80.
Link: www.postamuzeum.hu
Kapcsolattartó személy: Kisfaludi Júlia múzeumigazgató

1990 májusában nyílt meg a világ kulturális örökségéhez tartozó Hollókő védett faluközpontjában a Postamúzeum kiállítóhelye. A Palócföld postája című kiállítás két teremben mutatja be a több megyére terjedő néprajzi csoport a palócság postahálózatának fejlődését, és a palócokkal összefüggő postai emlékeket. Ez utóbbiak a képeslapoktól a bélyegeken át a bankjegyekig jellegzetes palóc tájakat, viseleteket, és embereket örökítenek meg. Nyitva tartás: Április 1 - Október 31. 10-18 óráig, Hétfő szünnap!
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Szövőházak - Hollókő

Telefon szám: +36-32 379-273
Cím: Hollókő, Kossuth u. 92-94.
Link: www.hollokotourism.hu
Kapcsolattartó személy: Ispánné Péter Éva

A hagyományőrzéshez hozzá tartozik a régi kézműves mesterségek ápolása, újraélesztése. A Pajtakert Idegenforgalmi Programiroda hozta létre és működteti a falu jelenleg egyetlen élő kézműves műhelyét, a Szövőházat. Az Ófalu egyik szépen felújított lakóházában szövéstörténeti kiállítás és alkotóház kapott helyet.
 programok, rendezvények
 

Ünnepi várjátékok Hollókő

Telefon szám: +36-32/579-010
Cím: Hollókő
Link: www.hollokoivar.hu

2010-ben a várjátékok időpontja: május 24. Pünkösd hétfő és augusztus 20. A várjátékokon Szent László Vitézeivel is találkozhatnak a kedves vendégek. Az egynapos rendezvényeken középkori hangulatba repülhetünk vissza Hollókő váránál.
 templom
 

Római katolikus templom - Hollókő

Cím: Hollókő
Link: www.holloko.hu

Hollókõ 1889-ben közadakozásból vályogtemplomot épített, jellegzetes gúlasisakos fatoronnyal. Ezt megelőzően valószínűleg csupán egy harangláb állt a faluban. Magának az épületnek a felújítására az 1970-es években került sor. A templomhoz 2002-ben sekrestye épült, a templom tornyához hasonlóan zsindelytetőzettel. A hollókõi templom mindmáig a falukép meghatározó építménye.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Hollókő vára
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Hollókő
Link: www.hollokoivar.hu

Hollókő nevének eredetéről több legenda is szól, közülük a legismertebb eredetmonda szerint egy András nevű nagyúr – a Kacsics nemzetség tagja – elrabolta a szomszéd földbirtokos feleségét, és az akkor még épülő vár egy szobájába záratta. Az elrabolt asszony dadája – aki boszorkány volt – az ördögtől kért segítséget, aki el is küldte segédeit, hogy éjjelente, holló képében elhordják a vár előző nap felépült falait. (Egy másik névmagyarázat szerint mindig sok holló fészkelt azon a sziklaormon, ahová később a várat építették, ezért hívták Hollókőnek). Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Hollókő

Cím: Hollókő
Telefon szám: 0036 32 579 011
Kapcsolattartó személy: Hollókőért Alapítvány, Fundation

Hollókő a Világörökség része, 1987 óta.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner