12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hollókő
www.holloko.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SZABÓ CSABA E-mail: polgarmester@holloko.hu
 Telefon: +36-32-379-255 Fax:
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Hollókő vára
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Hollókő
Link: www.hollokoivar.hu

         
         
Hollókő nevének eredetéről több legenda is szól, közülük a legismertebb eredetmonda szerint egy András nevű nagyúr – a Kacsics nemzetség tagja – elrabolta a szomszéd földbirtokos feleségét, és az akkor még épülő vár egy szobájába záratta. Az elrabolt asszony dadája – aki boszorkány volt – az ördögtől kért segítséget, aki el is küldte segédeit, hogy éjjelente, holló képében elhordják a vár előző nap felépült falait. (Egy másik névmagyarázat szerint mindig sok holló fészkelt azon a sziklaormon, ahová később a várat építették, ezért hívták Hollókőnek). Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner