12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hollóháza
www.hollohaza.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Füzériné Odrobina Gabriella E-mail: hollohiv@t-online.hu
 Telefon: +36-47 505-420 Fax: +36-47 505-420
erdei túra, tanösvény,    híres étterem,    kemping,    kézműipar,    kortárs magyar művészet,    múzeum,    porcelán kiállítás,    programok, rendezvények,    szálláshely,    templom,    történeti múzeum

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Országos Kéktúra

Cím: Hollóháza

Zempléni Tájvédelmi Körzet érintetlen természeti területei, erdői, vadvilága (szarvas, őz, vaddisznó, fácán, stb.). 6 km gyalogút a Nagy- Milic 896 m magas csúcsára, ahonnan páratlan kilátás nyílik Kassáig. Az Országos Kéktúra kezdőpontja.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Csini Camping - Hollóháza

Cím: Hollóháza, Miki Nádor u. 12.
Telefon szám: +36-47-305-111
Kapcsolattartó személy: Zavodni Sándor

A Csini Camping szolgáltatásai Hollóházán: sátorozási lehetőség 100 főig, 5 db 6 személyes komfortnélküli faház, melyhez külön vizesblokk tartozik, 1 darab 2 szobás, fürdőszobás 6 személyes faház, kőépületben lévő komfortos szobák 16 főig. Egész évben fogad vendégeket.
 múzeum
 

Porcelánmúzeum, Hollóháza

Cím: 3999 Hollóháza, Károlyi u. 11.
Telefon szám: +36-47-505-400
Fax szám: +36-47-505-401
Link: www.hollohazi.hu

A múzeum 1981-ben nyílt meg, - Mondok Tamás és Rákosi Ferenc Ybl-díjas építészek tervei alapján - a külön múzeumi célokra emelt épületben. A kétszintes Porcelánmúzeumban kronologikusan felépített kiállítás mutatja be a hollóházi porcelángyártás történetét a kezdetektől napjainkig. A kiállítás a Hollóházi Porcelángyár története mellett Szász Endre festőművész, grafikus porcelánképeit mutatja be.
 porcelán kiállítás
A magyar nemesporcelán egyedülálló érték az egész világon. Igazi ritkaságok, csodálatos gyűjtemények, és mai tehetségek munkái várják a érdeklődőket és gyűjtőket.
 

Porcelán kiállítás Hollóháza

Cím: 3999 Hollóháza, Károlyi út 11.
Telefon szám: +36-47-505-400
Fax szám: +36-47-505-401
Link: www.hollohazi.hu

Kiállítás a Hollóházi Porcelángyár remekműveiből.
 programok, rendezvények
 

Porcelán nap - családi nap

Cím: Hollóháza

A község folyamatosan helyszíne a Zempléni Művészeti Napok egyes rendezvényeinek, és 2004-től hagyományteremtő szándékkal évente teret ad a PORCELÁN NAP rendezvénynek, amelyen az egész napos kulturális műsorok mellett a Porcelán Múzeumban kialakított Alkotó Centrumban a porcelán festészet, míg a Fazekas Házban a kézi formázás, agyag-korongozás válik lehetővé minden érdeklődő számára.
 szálláshely
 

Holló Panzió

Cím: Hollóháza, Rákóczi u. 26.
Telefon szám: +36-47-305-129
Kapcsolattartó személy: Bodor Gyula
Link: www.hollohaza.hu

A panzió szolgáltatásai: 2 külön bejáratú lakrészben 5 szoba, 2 fürdőszoba, valamint 1 apartman 3 szobával, nappalival, fürdőszobával és konyhával. A szobák 2-3 férőhelyesek. Társalgó, konyha, nagy kert, fedett szalonnasütő-hely. Külön szülő-gyermek hálószoba, pelenkázó, etetőszék. Főzési és mosási lehetőség, játszótér, Parkolás az udvarban, Az udvaron szalonnasütési lehetőség, a ház előtt játszóudvar található.
 templom
 

Római katolikus templom (Szent László) - Hollóháza

Cím: Hollóháza, Rákóczi u. 2.
Telefon szám: +36-47-305-007
Kapcsolattartó személy: Belkó Jánosné
Link: www.hollohaza.hu

Modern formájából eredendően Európa-hírű, az imaházában található 1914-ben kályhacsempéből alkotott oltár –anyagát tekintve- egyedülálló az országban. A templomot Kovács Margit, Somogyi József és Szász Endre alkotásai díszítik.


Református templom - Hollóháza

Cím: Hollóháza, Istványi u. 1.
Telefon szám: +36-47-305-129
Kapcsolattartó személy: Bodor Gyula

Református templom Hollóháza.
 történeti múzeum
 

Porcelánmúzeum

Cím: 3999 Hollóháza, Károlyi út 11.
Telefon szám: +36-47-505-400
Fax szám: +36-47-505-401
Link: www.hollohaza.hu

A kétszintes Porcelánmúzeumban kronologikusan felépített kiállítás mutatja be a hollóházi porcelángyártás történetét a kezdetektől napjainkig. A kiállítás a Hollóházi Porcelángyár története mellett Szász Endre festőművész, grafikus porcelánképeit mutatja be. A Porcelán Múzeum épülete önmagában is érdekes látványosság, hiszen Mondok Tamás és Rákosi Ferenc Ybl-díjas építész tervezték. 1981-ben, a hollóházi kerámiaipari tevékenység kezdetének 150. évfordulóján nyílt meg azzal a céllal, hogy bemutassa a nagyközönségnek mindazt az iparművészeti értéket, ami a hollóházi ipar 225 éve alatt keletkezett.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner