12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hernádvécse
www.hernadvecse.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KOVÁCSNÉ OROSZ ZSUZSANNA E-mail: hvecse@enternet.hu
 Telefon: +36-46 448-201 Fax:  
kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Vécsey-Sardagna kastély

Telefon szám: +3646 990-100: +3630 791 3488
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3874 Hernádvécse, Béke tér 8-10.
Link: www.vecsecity.hu

A műemléki védelem alatt álló Vécsey-Sardagna kastély 1790-ben épült késő-barokk stílusban, amire copf típusú kapukeretei is utalnak. A kastély jelenleg Hotel Vécsecity néven teljesen felújított, négy csillagos kastélyszállóként üzemel.
 sétáló utca, városkép
 

Hernádvécse település

Cím: 3874 Hernádvécse
Link: www.hernadvecse.hu

Hernádvécse község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encsi járásban.
 templom
 

Hernádvécse római katolikus temploma

Cím: 3874 Hernádvécse, Rákóczi u. 1.
Link: www.hernadvecse.hu
Telefon szám: +36-46 448-213

Sokáig váratott magára egy katolikus templom építése melyhez egy jelentős esemény kötődik. 1810 körül, amikor Napóleon Oroszországot akarta meghódítani, első felesége Mária Lujza, I. Ferenc Habsburgi császár leánya útnak indult, hogy férjét meglátogassa a harctéren. Így történt, hogy útja során a Vécseyek lakhelyét is meglátogatta, és ott nyugodni tért. Amikor reggel felkelt és szentmisére kívánt menni, házigazdája Vécsey Ágoston közölte vele, hogy sajnos Hernádvécsén nincs templom. Távozásakor 1000 dukátot adott a Vécseyeknek a katolikus templom felépítésére. Ezt az összeget a család saját vagyonával kiegészítette, és 1811-re elkészült a templom, mely ma is dísze a községnek.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner