12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hernádnémeti
www.hernadnemeti.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Orosz Zsolt E-mail: hivatal@hernadnemeti.hu
 Telefon: +36-46/594-226 Fax: +36-46/594-227
kastély, kúria,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Munk-kastély

Cím: Hernádnémeti,

A Munk-kastélyról sajnos csak töredékes információkat sikerült szereznünk. Annyi bizonyos, hogy Munk György építtette 1929-ben , akinek a környéken számos birtoka volt. A kastély az államosítás után iskolaként működött, s számos átalakítást hajtottak végre belső tereiben, ennek köszönhetően ma már nyomát sem találjuk a család egykori ízlésének.
 templom
 

Római katolikus templom - Hernádnémeti

Cím: Hernádnémeti, Petőfi Sándor 2.
Telefon szám: +36-46 394-610.
Kapcsolattartó személy: Jaskó László
Link: nemeti-romkat.lapunk.hu

Hernádnémeti jelenlegi román stílusú római katolikus temploma, mely szent Joachim tiszteletére van szentelve, 1768-ban id. báró Meskó Jakab özvegye, Fáy Mária grófnő két oldalkápolnával látta el. Így nyerte keresztalakját. A tornyot 1883-ban építették mellé.


Református templom - Hernádnémeti

Cím: Hernádnémeti,
Telefon szám: +36-46-394-030.
Kapcsolattartó személy: lelkipásztor: Földesiné Kántor Mária
Link: www.hernadnemeti.hu

 
A reformátusságnak 1609-ben létesült parókiája Hernádnémetiben. Az ősrégi gótikus templomot 1895-ben lebontották és tágas, új templomot építettek helyén, Katona építész terve szerint. Levéltárában őriznek egy eredeti adománylevelet Rákóczi Ferenctől. Híveinek száma 1830-ban 1218 volt, 1910-ben 1159.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner