12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Herencsény
www.herencseny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bucsánszki Csaba E-mail: onkormanyzat@herencseny.hu
 Telefon: +36-35 549-008 Fax: +36-35 549-008
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    gyógynövények,    imaház, kápolna,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

A herencsényi vendégváró kemence

Cím: Herencsény
Link: www.palocfold.hu

Herencsény közepén a szabadtéri színpad és a sportpálya mellett kialakított park dísze a Vendégváró Kemence.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Palócok Vigyázó Keresztje

Cím: Herencsény, Gyürki-hegy
Link: www.palocfold.com

Palócok Vigyázó Keresztje – A 2005 nyarán felszentelt kereszt a Herencsény falu feletti Gyürki-hegyen áll egy barlangkápolnával a tövében.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Hegyalja Vendégház

Cím: 2677 Herencsény, Petőfi út 17.
Telefon szám: +36-35 357 072;+36-30-549-4177
Kapcsolattartó személy: Perjési Attila

A házban két szoba, felszerelt konyha, fürdőszoba, wc, közös helyiség van, így 10 fő befogadására alkalmas. Az udvarban parkolás, sütés-főzési lehetőség, kerti bútor. Családok és baráti társaságok részére is ideális. Egyidőben csak egy társaságnak kiadó! Vendégeinknek ajándék sétakocsikázás!
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Herencsényi Fonó

Cím: 2677 Herencsény, Kossuth út 50.
Telefon szám: +36-35-357-555
Link: www.palocfold.com

A Fonóban találhatók Herencsény és környékéről származó régi bútorok, használati tárgyak és dísztárgyak. A népszokások és játékok felelevenítése közben bemutatják a régi mesterségeket, szájhagyomány útján terjedő történeteket mesélnek. Mindezt a kandalló mellett, forralt bort iszogatva. Nyitva: előzetes bejelentkezés alapján
 sétáló utca, városkép
 

Herencsény

Cím: Heremcsény
Link: www.palocfold.com

Herencsény egy alig 700 lélekszámú kis falu a Palócföld szívében, a Belső-Cserhát szelíd lankái között. A gyönyörű természeti környezetben fekvő, vendégszerető község, folyamatos fejlesztést folytat a térség turisztikai vonzerejének növelése céljából a palóc kultúra ápolása, építészeti és tárgyi emlékeink megőrzése érdekében.
 templom
 

Római katolikus templom - Herencsény

Cím: Herencsény
Link: www.palocfold.com

A falu római katolikus temploma XII. századi alapokra épült a XIV. században, tornya jóval későbbi, XVIII. századi. Szentélye román stílusú, egy XIII. századi körtemplom átalakításával a 1300-as években épült. A patkó alakú szentélyének falában két román ablak látható.


Haraszti-pusztai templom - Herencsény

Cím: Herencsény, Haraszti-puszta
Link: www.palocfold.com

Haraszti-pusztán látható ma is a falu használaton kívüli kis temploma. A Prónay család használta utoljára rendeltetésének megfelelően házi kápolnaként. 1854-ben az itt birtokossá vált Tihanyiak idején magtárként funkcionált. Ezt a hagyományt követte a Nedeczky család, sőt a TSZ is. A romtemplom gótikus stílusú és a XIV. századból való.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner