12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hercegszántó
www.hercegszanto.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Varga Gábor E-mail: hszjegyz@t-online.hu
 Telefon: +36-79 454-211 Fax: +36-79 554-060
egyházművészet,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    nemzeti park,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Szűz Mária szobra

Cím: Hercegszántó
Link: www.vodicamariakert.hu

Vodica-Máriakert kegyhelyünkön 2008.szeptember 19-én került felállításra a Világ egyik legnagyobb méretű Szűz Mária szobra, Vöő Sándor Amerikában- Indiana állam, Velpaiso városa- lakó, Hercegszántón 1932-ben született, de 1956-ban az országot elhagyni kényszerülő úr felajánlásából.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Klágya I. horgásztó (horgászhely)

Cím: Hercegszántó - Dávod között
Link: davodihorgaszegyesulet.lapunk.hu

Területileg a Klágya I. horgásztó Baja alatt, a Szerb határhoz közel, Dávod és Hercegszántó között terül el. A Ferenc csatorna szabályozása után mint vízgyűjtő holtág maradt meg. Nagysága 15 ha. Kezelő: Dávodi Petőfi SE. Kép: horgaszbazis.hu
 imaház, kápolna
 

Vodica-Máriakert kápolna - Hercegszántó

Cím: Hercegszántó
Link: www.vodicamariakert.hu

A XIX. század végén nagy számú római katolikus sokac hívő nyelvi-liturgikus okokból áttért a görög keleti hitre. Ők 1897-1899 között a falu temploma helyett Vodica-Máriakert kápolnáját látogatták. Az első pravoszláv, fából készült keresztet 1897 körül állították, az elkorhadások miatt a másodikat 1930-as években, a harmadikat az 1960-as években és negyedikként, 2004-ben, a ma láthatót.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Karapancsai Vadászkastély

Link: www.gemenczrt.hu
Telefon szám: +36-79/324-144
Fax szám: +36-79/324-181
Kapcsolattartó személy: Csiszár Angéla

Hercegszántóhoz közel, a Béda-Karapancsa tájegységen található, a századfordulón Albrecht királyi főherceg által építettet Karapancsai Vadászkastély. Az egykoron II. Vilmos német császár, valamint I. Ferenc József császár és király szállásaként is szolgáló vadászkastély épületében I. osztályú, 2 illetve 1 ágyas szobákban és apartmanokban 21 főt tudunk elszállásolni.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Karapancsai parkerdő - Hercegszántó

Link: www.gemenczrt.hu
Cím: Hercegszántó, külterülete

A Béda-Karapancsa tájegység hozzávetőlegesen 10 ezer hektár kiterjedésű. A Duna szabályozása előtt a Bátánál két ágra szakadó, majd Bezdánnál újra egyesülő folyam zárta közre a Mohácsi- vagy más nevén Margitta-szigetet, a jelenlegi Béda-Karapancsa keleti részét. A nyugati ág Mohács mellett, nagyjából a mai nyomvonalon folyt, a keleti ág neve Baracskai-Duna volt. A folyó bal partján található Karapancsa az Alföldhöz tartozik, míg a jobb parti Béda a Dunántúlhoz.
 templom
 

Görögkeleti pravoszláv templom

Cím: 6525 Hercegszántó, Alkotmány tér 9.

Az eklektikusstílusú, szabadon álló, egyhajós, félköríves szentélyzáródású pravoszláv templom berendezésének egy része a bajai kis szerb templomból került ide az 1950-es években. Foto: www.kastelyok-utazas.hu

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner