12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hercegkút
www.hercegkut.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: RÁK JÓZSEF E-mail: hercegkut@pr.hu
 Telefon: +36-47-346-101 Fax: +36-47-346-101
borkóstoló,    borospince,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom,    világörökség

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Götz Pincészet - Hercegkút

Telefon szám: +36-30-864-9032; 30-384-0048
Fax szám: +36-47-346-247
Cím: 3958 Hercegkút, Petőfi u. 193.
Link: www.gotzpinceszet.mlap.hu

Tokaji borok kóstolása Hercegkúton a Götz Pincészetben a világörökség részét képző Gombos-hegyi pincesoron. Borkóstoló előzetes egyeztetés alapján a pincében Borvacsorákon, rendezvényeken szívesen részt veszünk szerte az országban.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Gombos Pincék - Hercegkút

Cím: Hercegkút
Link: www.hercegkut.hu

A kultúrtáj kategóriában Világörökségi címmel büszkélkedő, népi építészet remekeiként számon tartott emeletes pincesoraink különleges esztétikai látványt nyújtanak a falu két szélén - a Kőporoson és a Gombos-hegyen, ahol a gazdákkal egyeztetve pincelátogatásra és borkóstolásra is lehetőség van.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Gombos-hegyi Kálvária - Hercegkút

Cím: Hercegkút
Link: www.hercegkut.hu

A világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesor fölött épült 2004. évben a hívek összefogásának eredményeként és anyagi hozzájárulásából ez a rendkívül szép vallási emlékhely, melynek végigjárásával a három kereszthez érkezünk, ahol megrendítő – Golgotaszerű – élményben részesülhetünk. Az egyes stációk domborművei Molnár Levente képzőművész alkotásai.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékmű - Hercegkút

Cím: Hercegkút
Link: www.narr.fw.hu

Götz János szobrászművészről. Akik a Városmajori Múzeumban megállnak vörösrézből domborított stációi, vagy a Központi Papnevelő Intézetben elhelyezett megrendítő feszülete előtt, vajon sejtik-e, hogy ezek a művek egy fiatalember művészi alkotásai? Köztéri művei Budapesten kívül hazánk több városában őrzik emlékét, és több szobra került a Magyar Nemzeti Galériába, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumba, a zalaegerszegi Göcsej Múzeumba, és még számos magángyűjteménybe. Az 1941-ben született és 1971-ben, fiatalon elhunyt művésznek a neve is kimaradt a lexikonokból!
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Tanösvény - Hercegkút

Cím: Hercegkút
Link: bnpi.hu

Hercegkúton a Pogány-kút remekül ki van táblázva és a turistajelek is jól láthatóak. A kiindulópontot a község főútján − a Petőfi utcában − tábla jelzi. Letérni az alvégen a Pogánykút Kulcsos Turistaház melletti kőkeresztnél kell a Rákóczi utcába. Itt tér le a főútról a jelzésű, illetve itt megy át a Sárospatak felől jövő jelű Rákóczi-turistaút, majd egyesülnek és együtt haladnak egészen a Pogány-kútig. Az utca végéig aszfaltozott úton juthatunk el, innen továbbmenni azonban már gyalog érdemes. Hercegkúttól csak kb. másfél km-t kell sétálni viszonylag könnyű terepen.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Apartman Hercegkút falusi turizmus

Cím: 3958 Hercegkút, Petőfi út 91.
Link: www.apartmanhercegkut.hu
Telefon szám: +36-47-312-375;+36-30-973-1537
Fax szám: +36-47-513-209
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Leskó József

Sárospataktól mindössze 4 km-re, a Zempléni-hegyek lábánál található Hercegkút, a 810 lelkes sváb település. Helyzetéből adódóan a falu kiindulópontja különféle zempléni túráknak (gyalogosan vagy kerékpárral), a környéken található várakat, kastélyokat útba ejtő kirándulásoknak, kiindulópont Sárospatak felfedezéséhez is. Az Apartman Hercegkút nyaralóház négy különbejáratú, igényesen berendezett apartmanjában összesen 16 fő talál kényelmes elhelyezést. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Forrás - Hercegkút

Cím: Hercegkút

Hercegkút határában van Pogánykút forrás, mely a Rákóczi turistaút és a Malomkő tanösvény egyik állomása is. Néhány éve itt a hercegkúti Természetjáró Kör igényes, szép pihenőhelyet is kialakított.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Sváb Tájház - Hercegkút

Cím: Hercegkút
Link: www.hercegkut.hu

A Sváb Tájház, mely eredeti berendezéseivel egy száz évvel ezelőtti élet körülményeit idézi fel.
 szálláshely
 

Apartman Hercegkút

Cím: 3958 Hercegkút, Petőfi út 91.
Link: www.apartmanhercegkut.hu
Telefon szám: +36-47-312-375;+36-30-973-1537
Fax szám: +36-47-513-209
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Leskó József

Sárospataktól mindössze 4 km-re, a Zempléni-hegyek lábánál található Hercegkút, a 810 lelkes sváb település. Helyzetéből adódóan a falu kiindulópontja különféle zempléni túráknak (gyalogosan vagy kerékpárral), a környéken található várakat, kastélyokat útba ejtő kirándulásoknak, kiindulópont Sárospatak felfedezéséhez is. A nyaralóház három különbejáratú, igényesen berendezett apartmanjában összesen 16 fő talál kényelmes elhelyezést. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Pogánykút Kulcsos Turistaház - Hercegkút

Cím: Hercegkút, Petőfi u. 190.
Link: www.hercegkut.hu
Telefon szám: +36-47-346-101
Fax szám: +36-47-346-101
Kapcsolattartó személy: Rát József

Figyelmükbe ajánljuk a Pogánykút Kulcsos Turistaházat, mely a község csendes, nyugodt pontján található, a piros turistajelzés a közelében halad el. Az összkomfortos épületben két tágas szoba található. A szálló 20 fő fogadására alkalmas, fedett terasza meghitt hangulatot biztosít a társalgásra, kellemes hűsölésre.
 templom
 

Római katolikus templom - Hercegkút

Cím: Hercegkút
Link: www.narr.fw.hu/egyhazkozseg.htm

Az 1788-ben épült Római Katolikus Templom, amely egyik fontos helyszíne mélyen vallásos közösségünk életének. A templombúcsú napja szeptember 8. Kisboldogasszony ünnepe, melyre a községből elszármazottak többsége is hazalátogat. A kötelező egyházi ünnepek mellett 16 „fogadott ünnepet” még ma is megtartunk.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Gomboshegyi és Kőporosi pincesor - Hercegkút

Cím: 3958 Hercegkút, Külterület
Link: www.hercegkut.hu

A község két szélén a népi építészet remekei az emeletes pincék várják az idelátogatókat, akik a svábszalonna mellé kiváló tokaji bort is fogyaszthatnak. A pincesorok az UNESCO 2002. júniusában hozott döntése alapján Tokaj-hegyalja részeként felkerültek a Világörökség listájára kultúrtáj kategóriában.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner