12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Heréd
www.hered.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Ilkó-Tóth András E-mail: hivatal@hered.hu
 Telefon: +36-37 377 009 Fax: +36-37 377 009
sétáló utca, városkép,    templom

 templom
 

Római katolikus templom Heréd

Telefon szám: +36-37 950-606
Cím: 3011 Heréd, Rákóczi u. 90.
Link: www.eusztak.hu/joo/templomunk

Heréd Mindenszentek titulusú templomát 1779-ben emelték kőből és fából, majd 1828-ban barokk ízlésben átépítették. A világ egyetlen, felbecsülhetetlen értékű porcelánablaka látható a templomban melyet Csapvári Csapek Károly készített a porcelángyárban 1935-ben. Eredetileg két példány készült, s amikor a II. világháborúban az először beépített ablak elpusztult, az addig kiállításokon szereplő másodikat építették be. Az ablak II. András király leányát, Szent Erzsébetet, szegények gyámolítóját ábrázolja.


Evangélikus templom - Heréd

Telefon szám: +36-20 9651-631
Cím: 3011 Heréd, Arany J. út
Link: egyhazasdengeleg.lutheran.hu

A Herédi fília az anyaegyháztól 15 km-re fekszik. Templomának oltárképe igen értékes és díszes. A mennybe menő Jézus kehellyel a kezében. Az áltári szent edények, a gyönyörű kiállítású Biblia Radványszky Albert bíró úr ajándéka. Az úrvacsorai kehely báró Podmanicky Lászlóné ajándéka abból az alkalomból, amikor Aranka leánya konfirmáltatott. A keresztelő medence, csillár, a templomépítő Podmanicky báró úr ajándéka. A toronyba 2 harang van elhelyezve. A templom mellett ugyanazon a beltelken van az egyházközség iskolája.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner