12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hejce
www.hejce.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Lévai István E-mail:
 Telefon: 00-36-46-387-515 Fax: 00-36-46-387-515
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    kastély, kúria,    média,    népi kézművesség,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kastélypark - Hejce

Telefon szám: +36-46-387-309
Cím: Hejce, Béke tér 1.

A püspöki kastély kertje védett terület.


Falu alatt húzódó pincesor - Hejce

Cím: Hejce,

A Falu alatt húzódó pincesor a hejceiek szerint több mint három kilométer hosszú a falu alatt húzódó pincerendszer. Ami biztos: a több mint száz pincét számláló rendszer járatai többségében átjárhatók. Lejáratai pedig külön látványosságok.


Szoborpark - Hejce

Cím: Hejce,

Hejcén a Millenáris szoborparkban található fafaragások.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Veronika Vendégfogadó - Hejce

Cím: Hejce, Fő út 58.
Telefon szám: +36-30-249-2753
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pálné Soltész Vera

Vendégházunk 3 szoba, 2 fürdőszoba WC-vel, 2 konyha –étkező, összesen 10 fő elhelyezésére alkalmas. Nagy, füves udvar, gyermek játszótérrel, szalonna sütő, bográcsozó hely, kerékpár kölcsönzés. Árak: 2500 Ft/fő/éjszaka. 7 éjszaka esetén 6 éjszakát kell csak fizetni.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Püspöki kastély - Hejce

Cím: Hejce, Béke tér 1.
Telefon szám: +36-46-387-309
Link: www.kastelyutak.hu

Hejce központjában találhatjuk a Püspöki Kastélyt. A település évszázadokon keresztül az egri püspökséghez tartozott. 1774-ben gróf Esterházy Károly püspök, Fellner Jakab tervei szerint copf stílusú püspöki kastélyt építtetett a községben, ami 1805-ben átkerül a kassai püspökséghez és a püspök nyaralója lett. Napjainkban szeretetotthonként, 40 férőhelyes, csak nőket befogadó intézményként funkcionál. A püspöki kastély kertje védett terület.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Nemes Sándor fafaragó, famíves - Hejce

Cím: 3892 Hejce, Béke tér 4.
Telefon szám: +36-46 485-108
Link: www.nemesfamives.hu
Kapcsolattartó személy: Nemes Sándor - fafaragó, famíves

A fa az emberiség legősibb nyersanyaga, mely végigkíséri az ember életét a születéstől fogva. E fát választottuk munkáink anyagául: Nemes Sándor famíves, Nemes Richárd fafaragó és ifj. Nemes Sándor.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Hejce

Cím: Hejce

Hejce Vizsolytól északra kis kitérővel közelíthető meg a gyönyörű, érintetlen természeti környezetben meghúzódó falu, a 784 méter magas, Gergely-hegy lábánál. Az ezeréves falut István király adományozta az Egri Püspökségnek 1009-ben. A gróf Eszterházy Károly egri püspök által 1700-as években építtetett püspöki kastély jelenleg a római katolikus egyház szeretet-otthonaként működik. Sok lakóház őrzi a népi építészeti hagyományokat. A faluban él és alkot Nemes Sándor famíves.
 templom
 

Római katolikus templom - Hejce

Cím: Hejce, Béke tér 3.

A hejcei Szent István Király római katoliksus templom a 15. században épült, gótikus stílusban. Külseje átépítve copf stílusban 1780 körül.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner