12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hejőkeresztúr
www.hejokeresztur.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: DEMETERNÉ ZELENI ENIKŐ E-mail: onkormanyzat@hejokeresztur.hu
 Telefon: +36-46-391-244 Fax: +36-46-391-244
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    szabad üdülő telkek,    vízi sportok, kikötő,    vízisí, wakeboard,    vízitúra

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Keresztúr emlékmű

Cím: Hejőkeresztúr
Link: www.altisk-htur.sulinet.hu/emlekmu.htm

A „Keresztúr Emlékmű” a falu geometriai középpontjához közel esõ területen egy dombon áll. A műtárgy állami címerünkbõl kivett elemeket tartalmaz. A „Szent Istváni kereszt”, a hármas halom a koronával a magyar nemzethez tartozó minden ember számára (világnézeti, felekezeti, politikai hovatartozástól függetlenül) elfogadható. A 9 méter magas tölgyfa kereszt alsó részén faragott mezõk utalnak a területen élt népekre, történelmi korszakokra. Az emlékművön elhelyezésre kerül egy lista, amely levéltári adatok alapján tartalmazza lakóhelyünk elnevezéseit. A kereszt észak-keleti irányba néz, a Dukla-hágó felé. Az utolsó nagy betelepítés, amely valószínűleg megmentette a kihalástól a falut (XVIII. század) errõl a vidékrõl történt. Emléket kívánunk állítani mindazoknak, akik ezen a területen éltek, ezt a földet védelmezték. Tágabb értelemben államiságunkat, Kárpát-medencei megmaradásunkat is jelképezi az alkotás.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Vasúti bányató - Hejőkeresztúr

Cím: Hejőkeresztúr, külterület
Link: www.hejokeresztur.hu

A tó és környezete a parkosításoknak, és a folyamatos társadalmi munkáknak köszönhetően mára egy szép és rendezett területté alakult át. Ami a halfaunát illeti, nagy számban megtalálható a vízben ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, kárász és keszegfélék. Az évenkénti 3 - 4 alkalommal történő telepítés szintén a tó egyedeit gyarapítja. Büszkeségünkre víz számos védett halfajnak is otthont ad. Kezelő: Hejőmenti Horgász Egyesület
 programok, rendezvények
 

Muhi-pusztai középkor fesztivál

Cím: Hejőkereszúr
Link: www.altisk-htur.sulinet.hu

május 19-20-21. (kegyeletes megemlékezés a Sajó melletti csatában elesett hősökre és a tatárjárást követő „második honfoglalásra”, IV. Béla királyunk országépítésére). A részletes program az ikonra kattintva olvasható, tölthető le.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner