12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hegyesd
www.hegyesd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Stark Sándor E-mail: hegyesdonk@hu.inter.net
 Telefon: 0036-87-435-038 Fax:  
bio termékek,    borkóstoló,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    különleges borok,    lovaglás,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    vadászat,    vár, várrom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Hegyesdi horgásztó

Cím: Hegyesd, külterület
Link: www.hegyesd.hu

Kezelő Hegyesdi Horgász Egyesület
 sétáló utca, városkép
 

Hegyesd település

Cím: Hegyesd
Link: www.hegyesd.hu

A Dunántúl egyik legszebb vidékén a Tapolcai Medencében helyezkedik el Hegyesd. A település nevét a vulkáni kúp hegyről, a "hegyes" hegyről kapta. A községet átszeli az Eger-patak, mely a régi időkben vizimalmokat hajtott, jelenleg 72 hektáros havastavat táplálja úton a Balaton felé.
 templom
 

Római katolikus templom (Szent Erzsébet) Hegyesd

Cím: Hegyesd
Link: www.hegyesd.hu

A falu Római katolikus (Szent Erzsébet) templomát 1991-ben építették fel.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Hegyesd vára

Cím: Hegyes, külterület
Link: www.hegyesd.hu

 
Hegyesd várát a XIII. században építette az Atyuszt nemzetség, majd királyi végvár. A szomszédos Csobánc várura, Gyulaffy László párbajt vívott a vár visszaszerzésére, amely 1561-ben török kézre került.A fegyverek fejlődésével nem tartották stratégialilag eléggéjelentősnek a várat ahhoz, hogy újjáépítsék, így lassan birtokba veszi a természet.Egy újjonnan felszínre kerülő büszkeségünkből eredően a helyiek és az idelátogatók a Hegyesdért Közalapítvánnyal karöltve támogatják a várromok helyreállítását, a népszerűsítését.Hegyesd történelme és ismertetése.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner