12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hegyesd
www.hegyesd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Stark Sándor E-mail: hegyesdonk@hu.inter.net
 Telefon: 0036-87-435-038 Fax:
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Hegyesd vára

Cím: Hegyes, külterület
Link: www.hegyesd.hu

         
Hegyesd várát a XIII. században építette az Atyuszt nemzetség, majd királyi végvár. A szomszédos Csobánc várura, Gyulaffy László párbajt vívott a vár visszaszerzésére, amely 1561-ben török kézre került.A fegyverek fejlődésével nem tartották stratégialilag eléggéjelentősnek a várat ahhoz, hogy újjáépítsék, így lassan birtokba veszi a természet.Egy újjonnan felszínre kerülő büszkeségünkből eredően a helyiek és az idelátogatók a Hegyesdért Közalapítvánnyal karöltve támogatják a várromok helyreállítását, a népszerűsítését.Hegyesd történelme és ismertetése.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner