12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Halimba
www.halimba.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kovácsné Véber Eszter E-mail: korjegyzohalimba@vazsonykom.hu
 Telefon: +36-88 237-003 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    gyógynövények,    híres személy,    múzeum,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kossuth Emlékmű - Halimba

Cím: 8452 Halimba,
Link: www.halimba.hu

Kossuth Emlékmű - Halimba


Hősök emlékműve - Halimba

Cím: 8452 Halimba,
Link: www.halimba.hu

A hősök emlékműve az első és a második világháborúban elesett hősöknek állít emléket. A falu lakóinak fontos emlékhelye, melyhez kiegészítésként 1999-ben átadásra került az exkluzív kivitelű hősök könyve is, melyben a hősökről írásos anyagban is megemlékeznek. A Hősök könyvét a helyi könyvtárban, lehet megtekinteni.
 gyógynövények
Homeopátia és természetgyógyászat, biokultura és természetesség. Ősi és egyetemes erők segítik szervezetét.
 

Halimbárium

Cím: 8452 Halimba,

 
Később Dr.Szalay Miklós tudománya alapján hozták létre a Halimbárium néven ismerté vált és forgalmazott gyógytea féleségeket.
 híres személy
 

Dr. Szalai Miklós

Cím: 8452 Halimba,

 
Egy másik híres ember neve is kapcsolódik Halimbához, akit a fél ország „halimbai esperesként” emleget: a gyógyító pap, Dr. Szalai Miklós esperes-plébános. Itt élt 1946-1990. között haláláig. Itt született meg a híres „Halimbai füveskönyv”, itt kísérletezte ki a ma már boltokban nem kapható „Halimbárium” elnevezésű hat féle gyógytea-keverék. (2001-ig gyártották) Az eredeti gyógyteák receptúráit az tette különlegessé, hogy 40-50 féle gyógynövényt tartalmaztak, melyeket a saját tapasztalatai útján, hosszas megfigyelésekkel kísérletezett ki. Halimbai „füves" papnak állítottak emléket a falu lakói az Önkormányzat kivitelezésében és támogatásával, az emlékház megnyitásával. Az emlékház a néhai esperes házából teljen felújítva lett kialakítva figyelembe véve az egykori helyiségek berendezését, funkcióját /szárító, csomagoló, lakószoba /.
 múzeum
 

Falu Múzeum

Cím: 8452 Halimba,

 
A ház melléképületéből lett kialakítva a Falu Múzeum, mely szinte az egész falu gyűjtőmunkájának az eredménye. A házat a falusiakon kívül sok vidékre elszármazott halimbai és a „füves pap” által meggyógyított ember vagy azok hozzátartozói látogatja a megnyitás óta folyamatosan.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Oktató kert

Cím: 8452 Halimba,

 
Az emlékház kertjében a gyógynövények ismeretére „oktató kertet” alakítottak ki a helyi diákoknak, ezzel is újabb emléket állítva a valaha ott lakónak Dr. Szalai Miklósnak .
 templom
 

Római katolikus templom - Halimba

Cím: 8452 Halimba,
Link: www.halimba.hu

A neoromán templom nevezetessége az Ádám Iván festette Jaksa István által restaurált oltárlép, amely az amúgy is szép templom, meghitt hangulatát növeli.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner