12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hajdúsámson
www.hajdusamson.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Antal Szabolcs E-mail: polgmesthivhsamson@t-online.hu
 Telefon: +36-52/590-590 Fax: +36-52/590-591
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Öntöttvas kályha gyűjtemény

Cím: Hajdúsámson
Link: www.hajdusamson.hu

Egyedülálló látnivaló Bardi János öntöttvas kályha gyűjteménye, melyet a 2007-ben átadott új Városi Közművelődési Intézmény Múzeumában tekinthetnek meg az érdeklődők. A gyűjtemény mintegy 300 kályhából, ugyanannyi szenes vasalóból, 80 kerekes és csápos kútból, 100 vasmozsárból, 100 kisplasztikából és 20 mezőgazdasági darálóból áll. A kályhák külön érdekessége, hogy a történelmi Magyarország egész területét átfogják, hiszen a legkülönbözőbb egykori vasgyárak termékei, úgy mint Dolha, Anina, Munkács-Frigyesfalva, Kalán, Ruszkabánya, Hisnyóvíz, Bólyai Kemence, Debreceni Patkógyár. A gyűjtemény legrégebbi darabjai az 1700-as évek végéről származnak. A gyűjtő célja, hogy a község átvegye a gyűjteményt egy helyi múzeum számára, 2007-ben valóra vált.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Petőfi fája című alkotás

Cím: Hajdúsámson
Link: www.hajdusamson.hu

A város legújabb köztéri szobra a Polgármesteri Hivatal melletti parkban áll. A Petőfi fája című alkotás E. Lakatos Aranka szobrászművész alkotása. A szobrot 1998-ban, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 150. évfordulójának tiszteletére állítatta az önkormányzat a Hajdúsámson Fejlődéséért Közalapítvány és helyi vállalkozók támogatásával.


Világháborús Emlékmű - Hajdúsámson

Cím: Hajdúsámson, Szabadság tér
Link: www.hajdusamson.hu

Világháborús Emlékmű, melynek szoborcsoportja Némethy László alkotása. Az emlékmű eredetileg az I. világháború 273 hajdúsámsoni áldozatának állított emléket, de 1998-ban márványtáblára vésve felkerült rá a II. világháború áldozatainak, 122 elesett sámsoni katonának és 188 elhurcolt zsidó lakosnak névsora is. Az emlékműnél minden év áprilisában megemlékezést tartanak.
 templom
 

Református templom - Hajdúsámson

Cím: Hajdúsámson
Link: www.hajdusamson.hu

A központban a Kossuth utcán található a műemlék jellegű, XIX. sz. végén épült református templom. Kertjében 2001-ben emléktáblát állítottak Tóth Bálint lelkésznek, aki fél évszázadig 1841-től 1890-ig szolgált a községben. Az általa írt Adatok a sámsoni református egyház történetéhez (1880) című községtörténeti összefoglalás igen értékes helytörténeti forrásmunka.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner