12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hajdúnánás
www.hajdunanas.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szólláth Tibor Zoltán E-mail: szollath@hajdunanas.hu
 Telefon: 0036-52-381-411 Fax: 0036-52-381-087
csónakázás,    emlékmű, műemlék, szobor,    gyógyfürdő,    horgászat, horgásztó,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció

 csónakázás
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára.
 

Csónakázó tó - Hajdúnánás

Cím: Hajdúnánás

Csónakázó tó - Hajdúnánás
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Városháza - Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.
Link: www.hajdunanas.hu

A millennium évére felújított homlokzatú épület, a Városháza. Építését a szabadságharc utáni pénzhiány késleltette, végül 1874-ben Vecsei Imre tervei alapján készült el, eklektikus stílusban. Tágas emeleti díszterme 110 fő befogadására alkalmas. Falait Kovács János arcképfestő alkotásai díszítik. Az emeleti tárlóban kisebb helytörténeti kiállítás kapott helyett.


Kossuth szobor - Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér
Link: www.hajdunanas.hu

Hajdúnánás első díszpolgárának, Kossuth Lajosnak egész alakos bronz szobra. Horvai János alkotása, melyet 1904-ben avatták, az avatáson Kossuth fia, Ferenc is részt vett.


Bocskai István egész alakos szobra - Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér
Link: www.hajdunanas.hu

Bocskai István 2006-ban felavatott egész alakos szobra, mely Győrfi Lajos szobrászművész alkotása.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Hajdúnánási Gyógyfürdő

Cím: Hajdúnánás, Fürdő u. 7.
Link: www.nanasfurdo.hu
Telefon szám: +36-52-381-858
Fax szám: +36-52-570-723
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Hajdúnánás felbecsülhetetlen természeti kincse a 67 °C-os nátriumkloridos, jódos-brómos gyógyvíz, amely 1958-ban tört fel 1019 m mélyről. A 14 ha-on elterülő Városi Gyógyfürdő mozgásszervi-, reumatikus és nőgyógyászati problémák orvoslására megfelelő szolgáltatásaival, nyugodt, rendezett környezetével, bel- és külföldi turisták állandó üdülőhelye lett. Különböző méretű és hőfokú szabadtéri úszó- és gyógymedencéi valamennyi korosztály igényeinek megfelelnek. Fedett fürdője pedig már a legmodernebb kialakítással készült, két gyógymedencével, szaunával, aroma terápiával rendelkezik. MKB SZÉP kártya elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Hajdúnánási téglagyári tó (horgászhely)

Cím: 4080 Hajdúnánás, Fürdő út mentén
Link: www.hajdunanas.hu
Telefon szám: +36-30 945-1241
Kapcsolattartó személy: Pók Anta

Több horgászatra elkalmas tavat is találunk a görbeházi út és a Fürdő út közötti területen. A volt agyagbánya gödrök összesen 13,42 ha területen fekszenek, átlagos vízmélységük, 2,5 m. a horgászat a partról engedélyezett. Többszöri telepítés eredményeként a jellemző halfajok: ponty, amur, busa, süllő, csuka, kárász. Nyitva tartási időszak: március 15 – november 15. (napkeltétől napnyugtáig)


Tuskós horgásztó Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás, Fürdő út mentén
Link: www.tuskoshorgaszto.hu
Telefon szám: +36-30 473-4848

Nyitva tartás: március 01-április 30. szombat és vasárnap 07-18 óráig (időjárástól függően), május 01-szeptember 30. hétfő kivételével minden nap 06-20 óráig. október 01-november 30. szombat és vasárnap 07-18 óráig (időjárástól függoen).
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Aranyszalma Alkotóház és Galéria - Hajdúnánás

Cím: Hajdúnánás, Jókai u. 12.
Link: www.hajdunanas.hu

Reszeginé Nagy Mária népi iparművész a szalmafonás rejtelmeivel is megismerteti az érdeklődőket, de alkotásaiból rendezett kiállítása és régi üveggyűjteménye is kedvelt látogatói cél a városban. Marika néni 2000évben az év mestere címet nyerte el, 2003-tól termékei ,,Az Észak-Alföld Régió ajánlásával”márkát kapta a zsűritől.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Hajdúnánás

Cím: Hajdúnánás, Hunyadi u. 21.
Link: www.hajdunanas.hu

A Tájház az 1700-as évek végén épült, népi klasszicista stílusban. Az alföldi ház náddal fedett, háromosztatú – pitvar, kisház, nagyház – hosszában tornáccal. Hajdúnánáson működött az ország egyik legrégebbi szalmaipara, ennek őrzik eleven emlékét az itt található szalmavarrógép, mángorló, az aratókoszorúk, a kunkorgók. E tevékenység mai követői kétévente országos pályázaton mérik össze tudásukat városunkban. Az udvaron gémeskút, góré és nyitott szín található. Hátul az egykori istállóból kialakított kovácsműhely a mesterek régen használt eszközeit rejti. 1980-ban nyilvánították műemlékházzá.
 szálláshely
 

Diófa Motel és Csárda Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás, Tar Kálmán utca 1/A.
Link: diofamotel.hu
Telefon szám: +36-52 381-601; +3630 953-3923

A Diófa Motel és Csárda Hajdúnánás északi csücskén várja a kedves kikapcsolódni vágyó vendégeket. Szeretettel fogadja mindazokat, akik pihenni, étkezni, szórakozni szeretnének. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Református templom - Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 12-14.
Telefon szám: +36-52-381-571
Fax szám: +36-52-381-571
Kapcsolattartó személy: Lelkészi hivatal

A református templom belső tere az elmúlt 200 év alatt modernizáción ment keresztül, nagyban nem változott. Szentéllyel nem rendelkezik, a szószék a déli falon helyezkedik el. A fából készült emeleti részt és az orgonát 12 oszlop támasztja alá. Mennyezetét fakazetták díszítik. Messziről hívogat, a Tompa Mihály által is megénekelt „nánási sudár torony”, mely 62 méterével a környék legmagasabb templomtornya. Bronzlemezzel fedett, copfstílusú fiók tornyok alkalmazása erdélyi hatást mutat. A múlt század végéig egy várfalszerű, lőrésekkel ellátott téglaerődítmény vette körül a templomot sarokbástya erődítésekkel, melynek néhány méternyi falszakasz rekonstrukciója a II. világháború 600 áldozatának emlékét őrzi.


Római katolikus templom - Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás, Bocskai u. 1.
Telefon szám: +36-42-290-078

A hívők 1863-ban, Szent István tiszteletére szentelték fel első kápolnájukat. A század végére ez már kicsinyek bizonyult. 1895-re Samassa József egri érsek elrendeli hazánk 1000 éves fennállásának évfordulójára az új templom megépítését. A felszentelésre1895. október 25-én, Toronyi István nagykállói esperes által kerül sor. 1965-ben kisebb átalakítás után kapja meg mai formáját a szentély. A falat és mennyezetet Kákonyi Asztrik ferences rendi szerzetes freskói díszítik.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Hajdúnánás

Cím: 4080 Hajdúnánás,
Telefon szám: +36-52-382-076
Fax szám: +36-52-702-223
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hajdunanas.hu

Tourinform - Hajdúnánás. Szezonon kívül (szeptember eleje – május 31.) 4080 Hajdúnánás Köztársaság tér 6. Szezonban (június 1. – szeptember eleje) 4080 Hajdúnánás Fürdő u. 7.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner