12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hajdúböszörmény
www.hajduboszormeny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KISS ATTILA E-mail: jegyzo@hajduboszormeny.hu
 Telefon: 0036-52-228-398 Fax: 0036-52-228-218
állandó kiállítás,    étterem,    horgászat, horgásztó,    internet,    kemping,    klub, egyesület,    kortárs magyar művészet,    múzeum,    nemzeti park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Káplár Miklós Emlékház - Hajdúböszörmény

Telefon szám: +36-52 229-038
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.
Link: www.hajdusagimuzeum.hu

A Káplár Miklós Emlékház nyitva tartása: kedden, csütörtökön és szombaton 10:00-14:00 óráig, előzetes bejelentkezés alapján.
 étterem
 

Hajdú Hotel*** Étterem Hajdúböszörmény

Telefon szám: +36-52/228-307
Cím: Hajdúböszörmény Petőfi S. u. 2.,
Link: www.hajduhotel.hu
Fax szám: +36-52/228-345,
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Hajdú Hotel és Étterem a kisvárosian csendes Hajdúböszörmény központjában, a főtéren található. Patinás szállodánk 1997-ben nyitotta meg kapuit és letisztult, műemlék jellegű stílusával azonnal belopta magát mind a kikapcsolódni vágyó családok, mind pedig az átutazó üzletemberek szívébe. K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Hajdúböszörményi Kajánsziki-tározó (horgászhely)

Telefon szám: +36-30 697-1123
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, külterület

Hajdúböszörményi Kajánsziki-tározó. Kezelő: Bocskai HE, Hajdúböszörmény. A víztározó Hajdúböszörmény külterületén található. Hajdúböszörménytől a 35-ös számú főúton érhető el.
 internet
 

Hajdúböszörményi Teleház

Telefon szám: +36-52-561-113
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Kassa u. 24.
Fax szám: +36-52-280-039
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hajduboszormeny.koznet.hu

Hajdúböszörményi Civil Teleházba várjuk minden kedves internetezni vágyó vendégünket.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Termálkemping és Apartman

Telefon szám: + 36 20 959 1931
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Nagy András u.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.bocskaitermal.hu
Kapcsolattartó személy: Lázár Nikolett

A négy csillagos, 600 fő befogadására alkalmas füves kemping apartmannal. Saját parkolóval, hideg-, melegvizes zuhanyozóval, étkezési lehetőségekkel várja az idelátogatókat. A tiszta levegőre, szép környezetre vágyók nyugodt, csendes családiak kempinget találnak a gyógyfürdő szomszédságában.
 klub, egyesület
 

Hajdúböszörményi Sakkozók Egyesülete

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 4.

Hajdúböszörményben 1964.-óta működik sakk csapat. 1992. -óta azonban folyamatosan, egyre nagyobb sikereket ér el a Hajdúböszörményi Sakkozók Egyesülete. A csapat ma már az NB I-ben játszik. Anyagilag azonban nehéz a hajdúböszörményi sakkozók élete.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 4
Telefon szám: +36-20 560-3332
Kapcsolattartó személy: Kupás Csilla
Link: www.hanema.hu

Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep Az ötvenes években bizonyos mértékig visszaszorult a festészet iránti helyi érdeklődés, azonban az 1960-as években a helyi értelmiség egy kis csoportja, akiket Czine Mihály irodalomtörténész böszörményi műhely néven emlegetett, gondolkodni kezdett egy alkotótábor létrehozásának a lehetőségén. Ennek a csoportnak a tagjai Bíró Ferenc, Kertész László, Lázár Imre, Pálnagy Balázs, dr. Oláh Imre, Székelyhidi Ágoston. 1964-ben nyitotta meg kapuit a hajdúböszörményi művésztelep.
 múzeum
 

Hajdúsági Múzeum - Hajdúböszörmény
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Kossuth u. 1.
Telefon szám: +36-52 229-038
Link: www.hajdusagimuzeum.hu

Itt mutatják be a történeti emlékeket. A gyűjteményben állandó régészeti, néprajzi, művészeti és történeti kiállítás látható. Mikor belépünk a múzeum kapuján az épület udvarán szoborparkot pillantunk meg. Azok a személyiségek kaptak itt helyet, akik munkásságukkal és tevékenységükkel szorosan kapcsolódtak a Hajdúsághoz. Itt látható a szobra Csokonai Vitéz Mihálynak, Bethlen Gábornak és Káplár Miklósnak is. Az épület alatt valaha pincebörtön helyezkedett el, és a középkorban ide hozták a bűnbe esett embereket.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Bagota puszta - Hortobágyi Nemzeti Park

Cím: 4220 Hajdúböszörmény

 
Hajdúböszörmény közigazgatási területéhez tartozik a Bagota puszta, ami jelenleg a Hortobágyi Nemzeti Park egy részét képezi. A növényzetét tekintve ürmös és cickafarkos szikes rét. Ennek kialakulása még a múlt századra tehető. Valaha a Hortobágy túlnyomó része a Tisza árterületéhez tartozott. A 19. században megindult lecsapolások és folyószabályozások következtében azonban az esőben szegény vidék talaja mindjobban elszikesedett, a táj igazi pusztává vált.
 szálláshely
 

Hajdú Hotel*** Hajdúböszörmény

Cím: 4220. Hajdúböszörmény Petőfi Sándor utca 2.
Telefon szám: +36-52 228-345
Link: www.hajduhotel.hu

Szállodánkban 9 darab 2 ágyas szoba (igény szerint pótágyazhatók) és 1 darab apartman található, melyekben összesen 26 főt tudunk elszállásolni. Minden szoba saját fürdőszobával, tv-vel, minibárral és internet hozzáféréssel rendelkezik. Hotelünk éttermében büféasztalos reggelit biztosítunk szállóvendégeink számára. K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP Kártya elfogadóhelyek Hajdúböszörmény

Cím: 4220 Hajdúböszörmény
Link: www.szeporszag.hu/Hajdúböszörmény.telepules
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) elfogadóhelyek Hajdúböszörmény. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Bocskai-téri református templom - Hajdúböszörmény

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér
Link: bocskaiter.hu
Telefon szám: +36-52-229-998

A Bocskai-tér másik meghatározó épülete helyén valószínűleg már az Árpád házi királyok idejében is templom állt. A régi, gótikus stílusú templomot erődfal és sarokbástya vette körül, azonban ez az épület 1681-ben leégett. Több ízben bővítették és építették újjá, utoljára 1880 és 1882 között Cziegler Győző tervei alapján, amikor is elnyerte mai romantikus stílusú formáját. A legutolsó felújítás 1929-ben történt. Több mint 1600 férőhely van benne.


Görög katolikus templom Hajdúböszörmény

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Újvárosi u. 10.
Link: parochia.hu/hajduboszormeny
Telefon szám: +36-52-229-429

Hajdúböszörmény Istenszülő elhunyta titulusú temploma 1892-ben épült, hajóját statikai okok miatt felrobbantották 1983-ban, az új hajót 1983 és 88 között építették. Kéttornyú, klasszicista és romantikus jegyeket viselő monumentális homlokzata van. Az új hajó görög kereszt alaprajzú fa szerkezetes kupolával fedett


Kálvin téri református templom Hajdúböszörmény

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 19.
Link: www.hbrefkalvinter.hu
Telefon szám: +36-52-561-325

Gerster Kálmán budapesti építész tervei alapján Röszler Rihárd kivitelezésében 1898-ban épült a város második, a késő eklektika stílusjegyeit magán viselő református temploma.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Bocskai Gyógyfürdő - Hajdúböszörmény

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Uzsok tér 1.
Link: www.bocskaitermal.hu
Telefon szám: +36-52 371-653
Fax szám: +36-52 561-921

A Bocskai gyógyvíz jodidos, bromidos, fluoridos, nátriumkloridos összetétele kivállóan alkalmas reumatikus és izületi bántalmak kezelésére. A feszített víztükrű a fiataloknak az úszás szabad világát, a gyermekmedence a legkisebbeknek az önfeledt játék lehetőségét kínálja, az éjszakai fürdőzés, és a nyári fürdőpartik felhőtlen kikapcsolódást ígérnek. A gyógyászati részlegben széleskörű fizikoterápiás kezelésekkel várjuk kedves vendégeinket. Nyitva tartás: Minden nap: reggel 9 órától este 20 óráig. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Bocskai Strand és Fürdő - Hajdúböszörmény

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Uzsok tér 1.
Link: www.bocskaitermal.hu
Telefon szám: +36-52-371-653
Fax szám: +36-52 561-921

A Bocskai Gyógyfürdő szomszédságában szezonális jelleggel működő, a kor igényeinek megfelelő színvonalú uszoda található. A feszített víztükrű úszómedence kiválóan alkalmas versenyek rendezésére, a tanmedence az úszás elsajátításának lehetőségét kínálja. Az új szauna a merülő medencével pedig a teljes felüdülést kínálja. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Hajdúböszörmény

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Deák Ferenc utca 2
Link: www.tourinform.hu
Telefon szám: +36-20 368 4989
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tourinform Iroda - Hajdúböszörmény szolgáltatásai: turisztikai információ-szolgáltatás, ingyenes turisztikai kiadványok Hajdúböszörményről és Magyarországról, térképek, képeslapok árusítása, Magyar Turizmus Kártya árusítása, rendezvényekre jegyértékesítés. Nyári nyitva tartás hétfő-péntek: 8:00-16:00 szombat: zárva vasárnap:zárva Az iroda információs ponton való nyári nyitva tartása a Bocskai Strand és Termálfürdőn( Uzsok tér 1.) szombat: 10.00-14.00 vasárnap: 10.00-14.00

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner