12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hőgyész
www.hogyesz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Máté Szabolcs E-mail: polgarmester@hogyesz.hu
 Telefon: +36 74 588 060 Fax: +36 74 588 060
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékművek - Hőgyész

Cím: 7191 Hőgyész
Link: www.hogyesz.hu

Emlékművek, szobrok Hőgyész.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Apponyi-kastély Hőgyész

Cím: 7191 Hőgyész, Ady Endre u. 2.
Link: www.hogyesz.hu

Községünk legszebb látnivalója a Kastély épülete és környező parkja. gróf Apponyi Géza, aki György gróf unokája volt. Mint Tolna megye főispánja, életének legnagyobb részét itt töltötte Hőgyészen. Felesége, Széchenyi Paula, a legnagyobb magyar, Széchenyi István unokahúga volt. A kastélyt 1890-ben ő is renováltatta. Géza gróf 1927-ben halt meg, ő volt az utolsó itt élő tulajdonos. A kastély szállodának alakították át amely ma nem működik. Gyönyörű látnivaló a kápolna, amelyet a közelmúltban a kastéllyal együtt újították fel. Szép parkjával, platánfáival, buxus bokraival községünk legértékesebb, legszebb látványossága.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Hőgyészről

Cím: 7191 Hőgyész
Link: www.hogyesz.hu

Hőgyészt gyönyörű természeti környezet veszi körül, vadrezervátum, kiránduló és halastavak, extra vadászházak és tanyák, borkóstolási lehetőségek és erdei túra útvonalak tarkítják a szórakozás örömeit, akár gyalog vagy kerékpárral. Megismerkedhetnek a szarvasgomba (Tuber Aestivum) extenzív (ültetvényes) termesztésével is, amely kocsányos tölgy, csertölgy, és mogyorótelepítéseken található – egyedülálló Magyarországon-.
 szálláshely
 

Gróf Apponyi Kastélyszálló * * * * - Hőgyész

Cím: H-7191 Hőgyész, Ady Endre u. 2.

A Kastélyszálló nem működik. 300 éves barokk kastély saját gyógyvízzel. Étterem, kastélykápolna, gyógyászat, masszázs, kozmetika, 20 méteres úszómedence, thermálmedencék, szauna, gőzszauna, thai masszázs, lávaköves masszázs, testkezelések. Dámvadrezervátum, borkóstoló, tenisz, teke, hőlégballon.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkút - Hőgyész

Cím: 7191 Hőgyész

Szökőkút - Hőgyész
 templom
 

Római katolikus templom - Hőgyész

Cím: 7191 Hőgyész, Fő u.
Telefon szám: +36-74 488-378

Hőgyész Szent Kereszt felmagasztalása római katolikus temploma 1799-ben épült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner