12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hövej
www.hovej.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth Istvánné E-mail: onkormanyzat@hovej.hu
 Telefon: +36-96 692-006 Fax: +36-96 255-196
állandó kiállítás,    egyházművészet,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 híres személy
 

Horváth Miklósné népi iparművész (himzés)

Cím: Hövej, Vitnyédi út 1

1993-ban megszünt a Budapesti Háziipari Export Szövetkezet. Sajnos ma már egyre kevesebben készítik ezt a csodálatos kézimunkát, mert az idõsek közül már sokan nem élnek, a fiatalok közül pedig kevesen tanulták meg ezt a mûvészi munkát. Ezen kevesek közé tartozik: Horváth Miklósné. Õ most is szívvel lélekkel készíti a szebbnél szebb kézimunkákat. A Népi Iparmûvészeti Tanács által zsürizett termékeit megtekinthetik Hövejen a Vitnyédi út 1 szám alatt. 1993-ban megszünt a Budapesti Háziipari Export Szövetkezet. Sajnos ma már egyre kevesebben készítik ezt a csodálatos kézimunkát, mert az idõsek közül már sokan nem élnek, a fiatalok közül pedig kevesen tanulták meg ezt a mûvészi munkát. Ezen kevesek közé tartozik: Horváth Miklósné. Õ most is szívvel lélekkel készíti a szebbnél szebb kézimunkákat. A Népi Iparmûvészeti Tanács által zsürizett termékeit megtekinthetik Hövejen a Vitnyédi út 1 szám alatt. 1993-ban megszünt a Budapesti Háziipari Export Szövetkezet. Sajnos ma már egyre kevesebben készítik ezt a csodálatos kézimunkát, mert az idõsek közül már sokan nem élnek, a fiatalok közül pedig kevesen tanulták meg ezt a mûvészi munkát. Ezen kevesek közé tartozik: Horváth Miklósné. Õ most is szívvel lélekkel készíti a szebbnél szebb kézimunkákat. A Népi Iparmûvészeti Tanács által zsürizett termékeit megtekinthetik Hövejen a Vitnyédi út 1 szám alatt.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Berek Horgászpark horgásztó és vendégházak - Hövej

Cím: 9361, Hövej Napsugár u. 25.
Telefon szám: +36-20 9449-584
Link: www.berekhorgaszpark.hu

Berek Horgászpark horgásztó és vendégházak.
 imaház, kápolna
 

Római katolikus kápolna - Hövej

Cím: 9361 Hövej, Fő u
Link: www.hovej.hu

Hövej településen a templom mellett áll egy kis kápolna; a Bánatos Madonna kápolna.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Csipkegyüjtemény Hövej

Cím: Hövej, Fő u. 54.
Link: www.hovej.hu
Telefon szám: +36-96/255-196
Fax szám: +36-96/255-196

A magyar népi hímzőkultúra egyik legremekebb terméke a "pókozásos", a "laposhímzésű" fehérhímzés, ami 1890 körül honosodott meg Hövejen. A hagyomány szerint a Nyikos család rokoni kapcsolata révén került a faluba. Mintáiban a rétek és falusi kertek szinte minden virága szerepel. Találunk kis- és nagy rózsát, margarétát, szegfűt, nefelejcset, tulipánt, pásztortáskát és sok más virágot is a csokorban.1962-ben a híres höveji csipke a brüsszeli világkiállításon aranyermet szerez.
 templom
 

Római katolikus templom - Hövej

Cím: Hövej Fõ u.
Kapcsolattartó személy: Ivánkovics Józsefnénál, Hövej Fõ u. 17.

Római katolikus templom - Hövej. 1730-ban felépül az egyhajós barokk római katolikus templom.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner