12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyugy
www.gyugy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: JELENKA GYÖRGY E-mail:
 Telefon: +36-85 330-363 Fax: +36-85 330-363
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    növénykert, park,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Kacskovics-kastély - Gyugy

Cím: Gyugy,
Link: wiki.utikonyvem.hu

Jelentős műemlék a településen a régi gazdasági épületekkel, parkkal övezett, 1865-ben klasszicista stílusban épült Kacskovics-kastély, melyet egy német család vásárolt meg.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Emlékpark - Gyugy

Cím: 8692 Gyugy,
Link: www.poganyvolgy.hu

A millecentenárium örömére és országos segédlettel helyre is állították a templomot és díszparkot, kiránduló-helyet építenek köré.
 templom
 

Árpád-kori templom - Gyugy

Cím: 8692 Gyugy,
Telefon szám: +36-85/330-499
Kapcsolattartó személy: Lengyeltóti plébánia

Árpád-kori templom Gyugy. A ma már tréfásnak tartott mondás a gyugyi búcsúról arra utal, hogy valamikor a község nevezetes templomos hely volt. A véletlennek is köszönhető és a románkori építészet iránt kevésbé fogékony késői utódoknak, hogy fennmaradt Árpád-kori temploma. Így történt, hogy amikor a gyugyiak illő módon tatarozni kívánták Isten hajlékát, egyre szebb, ép részletek kerültek elő.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner