12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyermely
www.gyermely.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kókai Rita E-mail: hivatal@gyermely.hu
 Telefon: +36-34 570-000 Fax: +36-34 370-421
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    horgászat, horgásztó,    sétáló utca, városkép,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Gyermelyi-tó (horgászhely)

Telefon szám: +36-30-413-9043
Cím: Gyermely, külterület
Link: www.gyermely.hu

A víztározó több mint 40 évvel ezelőtt (1960) jött létre, az akkori helyi mezőgazdasági tevékenység vízszükségletének a fedezésére, de hamarosan már a haltermelésé lett a főszerep. A tulajdonosváltások után 1992-től mint horgásztó működik. Csendes, hűvös völgyben fekszik. A partvédelmet terméskövekből álló egybefüggő kövezés szolgálja. A befolyó környéki hátsó rész kíméleti terület. Az eredeti patak árok szinte teljesen feltöltődött. Kiemelt részek: a gát előtti terület süllős, a büfé környéke bojlis, szerte a tavon ponty, hátul: harcsa. A tó környezete kulturált. A parkoló haszálata kötelező, a horgászhelyek kényelmes megközelítésére kis kerekes-kocsi bérlésére van mód. A parton büfé található.
 templom
 

Református templom - Gyermely

Telefon szám: +36-34-370-412
Cím: 2821 Gyermely Petőfi tér 8.
Link: www.gyermely.hu
Kapcsolattartó személy: Petró Klaudia református lelkipásztor

A gyermelyi református templomnak 1785. október 17-én rakták le alapkövét és 1786-ban már állt a gyermelyi református egyház első és mai napig fennálló kőtemploma.


Római katolikus templom - Gyermely

Cím: Gyermely
Link: www.gyermely.hu
Kapcsolattartó személy: Nyiri Róbert

Egy 1276. évi okirat szerint Bylle-föld és Csolnok egyházai Germen (Gyermely) községgel együtt Benedek esztergomi érsek joghatósága alá kerültek, cserébe a tihanyi egyházért, amelyet viszont Péter, veszprémi püspök kapott meg. A török idők után Sándor Mihály kegyúr 1749-ben barokk átépítéssel hozatja rendbe az ősi, gót stílusú, műemlék jellegű templomot, melynek alapterülete 172 nm. Az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség 1975-ben renováltatta, majd 2000-ben ismét felújították. A templom oltárképe: Szent István király felajánlja a koronát Szűz Máriának.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner