12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyenesdiás
www.gyenesdias.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GÁL LAJOS E-mail: gyonkph@t-online.hu
 Telefon: +36-83-312-737 Fax: +36-83- 314-550
állatsimogató,    borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    horgászat, horgásztó,    kerámia,    kerékpártúra, kerékpár kölcsönző,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    klub, egyesület,    lovaglás,    múzeum,    néptánc, népdal,    programok, rendezvények,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 állatsimogató
Kisállatok testközelben. Aranyos gyermekprogram, ahol érdemes több órát is eltölteni.
 

Állatfarm (állatsimogató) Gyenesdiás

Telefon szám: +36 30/901-2424
Cím: 8315 Gyenesdiás, József A. u. 5.
Link: www.gyenesdias.info.hu

Háztáji állatok etetése, simogatása. A bátrabbak kipróbálhatják a kecskefejést is, ezenkívül házi kecsketejből készült termékek is vásárolhatók. Garantált programhelyszín. Kecskefejés, ismerkedés háztáji állatokkal, állatok etetése. Mikor: egész évben csütörtökönként 10-12 óráig (szeptembertől május végéig azonban előzetes bejelentkezés szükséges), továbbá időszakosan 07.1. és 08.20. között pedig hétfőn és szombaton is 10-12 óráig!
 egyedi ritkaság
 

Tűzikovácsműhely Gyenesdiás

Telefon szám: +36-30 255-1128
Cím: 8315 Gyenesdiás, Pilikáni u. 53
Link: www.gyenesdias.info.hu

Addig üsd a vasat, amíg meleg! - tartja a régi mondás is. A kovácsmester az, aki a vasat idomítja, az ő keze munkája nyomán ölt alakot az alaktalan anyag. A kovács régi magyar neve: vasverő. Elődeink a kovácsmesterséget már a honfoglalás előtt is gyakorolták, ill. foglalkoztak a vas előállításával. A helyi kovácsműhelyben bekukkanthatsz az egyik legrégebbi kézműves mesterség rejtelmeibe és te magad is kipróbálhatod kedd délelőttönként! Időpont: 10-12 óráig


Gyenesdiás Plusz

Telefon szám: +36 83 511 790
Cím: 8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Link: www.gyenesdias.info.hu
Fax szám: +36 83 511 790
Kapcsolattartó személy: Tourinform Gyenesdiás

A Gyenesdiás Plusz a West-Balaton kártyafüzetben található kedvezményeken túl ingyenes strandbelépést is biztosít a település mindkét strandjára. Az egyhetes érvényességû kedvezménykártyát a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület partnereinél megszálló vendégek vásárolhatják meg szállásadójuknál. Foglaljon az egyesület partnerszálláshelyén, hogy még több élményt szerezhessen kevesebbért. További információért forduljon a Tourinform irodához! Kellemes, élményteli nyaralást kívánunk!
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékmű - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás

Emlékmű - Gyenesdiás


Mária szobor - Patrona Hungariae - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Bem út

A 71-es főút fölé magasodó dombon, fokozottan védett természetvédelmi területen áll a Patrona Hungariae szobor, amelyet 1990-ben szenteltek fel. Boldogfai Farkas Sándor alkotása Magyarország utolsó királynéjának, IV. Károly feleségének, Zitának emlékét is őrzi.


Vitéz kereszt - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth u. – Madách u. sarok

A Vitéz keresztet Vitéz János és felesége Ságvári Anna állíttatta 1807-ben. Érdekessége, hogy felállításának évszáma rejtjeles formában van feltüntetve, azaz a latin szövegben rejlő római számok összeadásával kapjuk meg az 1807-et.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Dolomit tanösvény - Zarándokút a Fénykereszthez

Cím: 8315 Gyenesdiás, külterület
Telefon szám: +36-83 511-790
Link: www.gyenesdias.info.hu

A szűkebb értelemben vett Keszthelyi-hegység túlnyomórészt felsőtriász dolomitból épül fel és hazánk egyik legváltozatosabb élővilágú vidéke, ahol a szubmediterrán xerotherm sztyeplejtőktől kezdve, a zárt tölgyeseken és bükkösökön át, a jégkori maradványokat őrző hideg szurdokvölgyekig igen sok élőhely típus megtalálható, különlegesen gazdag, egyedi értékeket is tartalmazó flórával és faunával.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgászati lehetőség - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Telefon szám: +36-83-314-507
Link: gyeneshorgasz.csali.hu
Fax szám: +36-83-314-550

A Balatonban több mint 40 halfaj él. Ha Ön szenvedélyes horgász, fogjon pontyot, keszeget, melyekből kiváló halászlé fő, a fogas pedig rántva a legfinomabb. Csodálatos érzés csónakban ülve, horgászbottal a kézben köszönteni a hajnalt. A helyi Horgászegyesület horgásztanyája igen kellemes hely egyesületi, baráti és egyéb csoportos rendezvények lebonyolításához, halászléfőzéshez, egy-egy szabadban töltött piknikhez.
 kerámia
Hagyományos és egyedi technikákkal készült formák, stílus és hangulat. Kisplasztikák, tárgyak és finomkerámiák várják a gyűjtőket. Tekintsenek be műhelyünkbe!
 

J és A Kerámiaház Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth 103.
Telefon szám: +36-70 208-1325
Link: www.gyenesdias.info.hu

Gyenesdiás egyik kedvelt aktív és családbarát programján a több mint 150 éves, szépen felújított J és A Kerámiaházban ezt is megtudhatod. Itt ellesheted a mesterség fortélyát és izgalmas titkokat ismerhetsz meg! Nézzd meg hogyan készülnek az agyagedények, és ha kedvet kapsz, akár ki is próbálhatod a korongot egész évben előzetes bejelentkezéssel bármelyik napon. Az ország legfontosabb fazekas régióiból származó szebbnél szebb kézműves termékekből pedig akár vásárolni is lehet.
 kerékpártúra, kerékpár kölcsönző
 

Balatoni Bringakörút

Cím: 8315 Gyenesdiás
Telefon szám: +36-83-511-790
Link: www.gyenesdias.info.hu
Fax szám: +36-83-511-790

Akár erdei utakon, ösvényeken, akár kiépített kerékpárutakon kellemes kirándulást, felfedezést tehet, de a Keszthelyi-hegység meredekein kipróbálhatja fizikai teljesítőképességét is. Figyelmébe ajánljuk a Balatoni bringakörutat, melynek gyenesdiási szakaszán található a Bringatanya, ahol megpihenhetünk egy üdítőre, fagyira.
 kiemelt szolgáltató
 

I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás
Telefon szám: +36 83/511-790
Link: www.gyenesdias.info.hu

Az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac nyitva tartása: 2015. április 4 - szeptember 26. Kedd- Péntek 16.00 órától, szombat-vasárnap 14.00 órától. Péntekenként "Antik vásár". Szombatonként tematikus és családbarát programok, gombaszakértő. Vasárnaponként Vásárba félpénzzel akció.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Festetics kilátó (Nagymező) Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Nagymező külterület
Link: www.gyenesdias.hu

A terület legmélyebb pontja (Nagymező) a tenger szintje felett 180 méterre, a legmagasabb kiemelkedés (Festetics kilátó) 235 m magassági pontban helyezkedik el a Keszthelyi-hegység délnyugati oldalán, a Balatontól 2,5 km-re. A Nagymező nemcsak Gyenesdiás, hanem a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ahol kiépített szalonnasütőhelyek, asztalok, - padok, focipálya, esőbeálló várja a kirándulókat, természetbe vágyókat. A nagymező nyugati oldalán gyalogösvényeken juthatunk fel a Kerek-hegy legmagasabb pontjára, amelyen háromszintes kilátótorony emelkedik. A 2000-ben újraépített Festetics kilátóból gyönyörű körpanoráma nyílik a Keszthelyi-öböltől a hullámos felszínű kisebb-nagyobb völgyek szabdalta hegyhátakig.
 klub, egyesület
 

Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Cím: 8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Link: www.gyenesdias.info.hu
Telefon szám: +36-83 511-790
Fax szám: +36-83 511-790
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tourinform Gyenesdiás

Gyenesdiás egy kedves kis balatoni település a Keszthelyi-hegység koszorújában. A családbarát balatoni üdülőfalu kedvező fekvésével, állandó programjaival, balatoni strandjaival, változatos turisztikai kínálatával, rendezvényeivel ideális célpont.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Lovaglás- lovasiskola - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás

Gyenesdiáson több lovasiskola várja a lovagolni vágyókat. Lóháton bejárni a környéket, esetleg többnapos lovastúrán részt venni, igazán kellemes kaland. Helyezze magát kényelembe és pár órás sétakocsikázás során fedezze fel a természetet.


Szécsi György Lovasiskolája - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Sömögye dűlő
Kapcsolattartó személy: Szécsi György
Link: www.reitschule.hu

Néhány szolgáltatásunk : lovas oktatás, fedeles lovarda (20X50 méter), lovas túrák szervezése, lebonyolítása, szálláshely biztosítása.
 múzeum
 

Avar történeti kiállítás a Pásztorházban

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth u. 97.
Link: www.gyenesdias.hu
Telefon szám: +3683 314-507; +3683 511-790

2012-től a Gyenesdiás központjában található 19. század közepe táján épült Pásztorházban kapott helyet az állandó Avar történeti kiállítás, ahol a Gyenesdiáson talált avar katonai temetőből származó (7-9.század) régészeti leletek segítségével mutatják be a korabeli temetkezési szokásokat és a vezér sírját eredeti formában. A kiállítás ingyenesen látogatható. Keddenként a szintén ebben az épületben működő Kézműveskuckóba várják az érdeklődőket, ahol drótékszereket és bőrtarsolyt készíthetnek a látogatók. További információ : József A. Klubkönyvtár.


Antik kályhák magángyűjtemény - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Diótörő u. 16/2.
Link: www.gyenesdias.info.hu
Telefon szám: +36-83/314-581;+36-30/302-9495

Az antik kályhák magángyűjtemányben eredeti katalógusok alapján felújított 1880-as évek Európájában használatos öntöttvas kályhák, melyek 100-200 év közöttiek. Jelen állapotukban a mai kor fűtéskövetelményeinek is megfelelnek. A 400 darabos gyűjtemény különleges darabjai megtekinthetők előzetesen egyeztetett időpontban.


Darnay-pince Bormúzeum és Szőlészeti Bemutatóudvar

Cím: 8315 Gyenesdiás, Darnay u. 10.
Link: www.gyenesdias.info.hu
Telefon szám: +36-83 511-790

2012 november közepén nyílt meg a Darnay-pince Bormúzeum és Szőlészeti Bemutatóudvar Gyenesdiáson. A kis boronapince mestergerendáján olvasható évszám szerint a török korból származik az épület (1644.), a 19. sz. közepe táján építettek ehhez egy présházat. A régi pincét a neves tudós Dr. Darnay (Dornyay) Béla fedezte fel az 1. világháború után és mentette meg a teljes pusztulástól. A pinceépület 2012-ben került felújításra. A látogatók bepillanthatnak a település és a Balaton-felvidék szőlészeti és borászati múltjába, de a múzeumlátogatás mellett borkóstolóra is van lehetőség előzetes bejelentkezés alapján a szépen kialakított Borkoccintóban. További információ a Tourinform Irodában Gyenesdiáson.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Gyenes Néptánc Együttes

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth Lajos utca 97.
Link: www.gyenesdias.hu
Telefon szám: +36-83-314-507
Kapcsolattartó személy: Fodor Iván művészeti vezető

Az együttes arra törekszik, hogy a magyar nyelvterület számos vidékéről minél több táncot tanuljon meg, és azokat koreográfiák formájában mutassa be a közönség számára. Az együttes repertoárja 2 órát kitöltő táncos műsor, melyben átfogó képet láthat a közönség hazánk gazdag néptánc kultúrájából.
 programok, rendezvények
 

Gyenesdiási Keszegfesztivál

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kárpáti-korzó
Link: www.gyenesdias.info.hu
Telefon szám: +36-83 314-507
Kapcsolattartó személy: Hársfalvi György

2017-ben immár 9. éve várják szeretettel a vendégeket a Keszegfesztiválra. Hagyományőrző és egyéb zenei, művészeti programok, gyermekműsorok és vásár. Ízletes sült keszeg kapható. Helyszín: Kárpáti korzó.


Gyenesdiási Szüreti Vigasságok

Cím: 8315, Gyenesdiás, Kárpáti korzó
Link: www.gyenesdias.info.hu/esemenyek
Telefon szám: +36 83 314-507
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2017-09-09
Meddig: 2017-09-09

A szüret az egyik legjobb dolog az őszben. Aki mégsem akar a szőlősorok között hajladozni, az a szeptember közepén megrendezésre kerülő, szezonzáró Szüreti Vigasságok rendezvényen ízelítőt kaphat a szüret másik oldalából! A körforgalomnál lévő présnél ünnepi préseléssel kezdődik a rendezvény, majd szüreti felvonulással, folytatódik, és folklórműsorokkal, népművészeti és kézműves bemutatókkal ékesítjük a Kárpáti korzón.


Gyenesdiási Keszegfesztivál

Cím: 8315, Gyenesdiás, Kárpáti korzó
Link: www.gyenesdias.info.hu/esemenyek/
Telefon szám: +36 83 314-507
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Hársfalvi György
Mikortól: 2017-07-08
Meddig: 2017-07-09

Süss fel nap! családi rendezvénysorozat 2. hétvégéje: Immár 9. éve várják szeretettel a vendégeket a Keszegfesztiválra. Hagyományőrző és egyéb zenei, művészeti programok, gyermekműsorok és vásár. Ízletes sült keszeg kapható. Helyszín: Kárpáti korzó, Piac


IV. Gyenesdiási Burgonya nap

Cím: Gyenesdiás, Balatoni Hal- és Termelői Piac
Link: www.gyenesdias.info.hu
Telefon szám: +36-83-511-790
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2017-09-16
Meddig: 2017-09-16

VI. Gyenesdiási Burgonya nap. 2017. szeptember 16-án, szombaton 14 órától. Helyszín: I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiás. Minden, ami burgonya: burgonyás különlegességek, keszthelyi burgonyafajták bemutatása, szaktanácsadás, kedvezményes vásárlási lehetőség, főzőverseny, szórakoztató műsor.
 templom
 

Diási Haviboldogasszony templom

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. – Darnay B. u. sarok

A Havi Boldogasszonynak szentelt kápolnát 1894-ben építették egy korábban ott állott kápolna helyére Radits Ákos budapesti műépítész tervei alapján. Az olasz reneszánsz stílusú, polikrom oltár Runggaldier József tiroli szobrász alkotása. (1914)


Gyenesi Szent Ilona templom

Cím: 8315 Gyenesdiás, Hunyadi u.

A klasszicista stílusú templom másfél év alatt elkészült, 1826-ban Szent Ilona tiszteletére szentelték, ezzel állítva emléket László gróf Ilona lányának is. A félköríves szentélye a hajóval egyező szélességű. Kétoszlopos kapuzata fölött timpanon és kis torony látható. A kereszt a felszentelést követő évben került a toronyra. A Az országban ez az egyetlen Szent Ilona templom.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Diási Játékstrand Gyenesdiás

Cím: 8315, Gyenesdiás, Strand u. 3.
Telefon szám: +36-83 316-007
Link: www.gyenesdias.info.hu

A Diási Játékstrand családbarát szolgáltatásaival, szórakoztató animációs programjaival a balatoni strandok egyik gyöngyszeme. A gyerekeket delfin alakú természetes pancsoló, nagy játszótér és szabadtéri óriásjátékok várják. A mozgást kedvelők különféle szárazföldi és a vízben kialakított sportpályákon hódolhatnak sportos szenvedélyüknek. Minden nap változatos családi, sport- és gyerekprogramok, ill. foglalkozások az animátorcsapat szervezésében. Tágas napozórész, árnyas fák, WiFi, ingyenes parkoló, színvonalas büfék, sportszerkölcsönző, óriáscsúszda áll a vendégek rendelkezésére. Friss információkról és zenéről a Strandrádió gondoskodik. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely. Gyenesdiás Plusz kedvezménykártyával ingyenes belépés.


Gyenesi Lidóstrand Gyenesdiás

Cím: 8315, Gyenesdiás, Oppel Imre sétány
Telefon szám: +36-83 316-008
Link: www.gyenesdias.info.hu

A Gyenesi Lidóstrand a község kisebb strandja – a település nyugati végében –, elsősorban a kisgyermekes családok kedvence, de az aktívabbak részére homokos strandfoci- és strandröplabda pálya kínál kellemes élményeket. Ha pancsolás, napfürdőzés vagy sportolás közben megéhezne, a büfék hagyományos balatoni étel ajánlatából biztosan tudja csillapítani éhségét. Ezen a strandon hetente többször tartanak játékos gyermekfoglalkozást a lelkes animátorok. A strandon keresztül közelíthető meg a Kalandpark és a Madárpark is.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Telefon szám: +36-83-511-790
Link: www.gyenesdias.info.hu
Fax szám: +36-83-511-790
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács Judit

Tourinform Gyenesdiás Az egész évben nyitva tartó információs irodánk az utazás minél kellemesebb eltöltéséhez szükséges információk megszerzésében segít. Legyen szó programlehetőségekről, étteremajánlatról, vagy szálláshelyekről, forduljon hozzánk bizalommal! Szezonon kívül hétfőtől-péntekig 9.00-17.00 óráig. Főszezonban a vendégek igényeihez igazodva: hétfőtől-péntekig: 9.00-19.00-ig, hétvégén és ünnepnapokon: 9.00-13.00-ig.
 szálláshely
 

Balaton Panzió   Info

Cím: 8315 Gyenesdiás, Nefelejcs utca 16.
Telefon szám: +36-30-560-3232
Link: www.balaton-vendeghaz.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kiss Barbara

Barátságos családi ház, melynek közelében 3 strand is található. 4 db kétágyas szobája van. Minden szobához erkély vagy terasz, külön fürdő van. A Nefelejcs apartmanban felszerelt konyhasarok és étkező is van. A kertben grillezési lehetőség, pingpongasztal, játszótér.


Wellness Hotel Katalin****   Info

Cím: Szent István u. 5.
Telefon szám: +36 83 311 324
Link: www.hotelkatalin.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Galló Zsolt
Fax szám: +36 83 311 324

A Balaton, Keszthely és Hévíz közelségében családias hangulatban várja Önöket 2007-ben megnyílt Wellness Hotel, Gyenesdiáson a strandtól, kikötőtől és Balaton parttól 200 méterre csendes, nyugodt környezetben.


Kék Vendégház   Info

Cím: 8315 Gyenesdiás, Nefelejcs utca 24.
Telefon szám: +36-20-936-5710
Link: www.holiday-hungary.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Gyutai-Szalay Nikoletta
Fax szám: 0036-83-316-635

A Kék Vendégház számos meglepetést tartogat Vendégei számára. A 12 modern berendezésű, tágas családi apartman 2-6 fő elhelyezésére alkalmas. A bőséges reggelit követően Vendégeink a kültéri hűs vízű medencében frissíthetik fel magukat. A napozókertben kerti bútorok, napozóágyak, grillezési lehetőség, kerti konyha szolgálják a pihenést. Vendégházban szolárium, szauna, masszázs, talpreflexzón-masszázs, pedikűr, manikűr vehető igénybe.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner