12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Győr
www.gyor.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Dézsi Csaba András E-mail: polgarmester@gyor-ph.hu
 Telefon: 0036-96 500-100 Fax: 0036-96 500-225
állandó kiállítás,    állatkert,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    fogorvosok,    gyógyfürdő,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    internet,    kisvasút, városnéző kisvonat,    konferencia központ,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    termál gyógyfürdő,    történeti múzeum,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom,    vízitúra,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Borsos Miklós szobrászművész kiállítása - Győr

Telefon szám: +36-96-316-329
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.
Link: www.artmuz.hu

Borsos Miklós (1906-1990), a modern magyar szobrászat nagy jelentőségű mestere Nagyszebenben született. Családjával 1921-ben telepedett le végleg Győrben. A II. világháború végéig feleségével ebben a városban élt, majd Budapestre költözött.


Kovács Margit kiállítása - Győr

Telefon szám: +36-96-326-739
Cím: 9022 Győr, Apáca u. 1.
Link: www.artmuz.hu

A keramikusművész állandó kiállítása a Kreszta-házban található.
 állatkert
Különleges és ritka állatfajok, a lepkéktől a csimpánzokon át a tigrisig. Ápolt környezet, figyelmes bánásmód, természetes díszletek és környezet, egy valóságos állatparádé.
 

Xantus János Állatkert - Győr

Telefon szám: +36-96/618-367
Cím: Győr, Kiskút liget
Link: www.zoogyor.com
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az 1967-ben megnyitott Állatkert jelentős megújuláson ment keresztül az elmúlt tíz évben. 100 állatfaj több mint 500 egyedét , nagy kifutóterületeken , élőhely jelleggel szervezett kiállításokra alapulva mutatja be. Nyitva tartás: november 15-től – március 15-ig 10 órától 17 óráig Március 15-től –november 15-ig 10 órától 19 óráig.
 egyedi ritkaság
 

Óratorony - Győr

Cím: Győr

1915-ben Töppler Kálmán akkori polgármester állítatta, a körforgalom kialakításakor újították fel.


Hangulat - Győr

Cím: Győr

Hangulat - Győr


Cégérek - Győr

Cím: Győr
Link: www.gyor.hu

Gyõr Bécs és Budapest között félúton, szelíd környezetben fekvõ patinás, sokszínû város, ahol építészeti, kulturális és természeti értékek sora ötvözõdik egymással.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Egyházmegyei Kincstár, Könyvtár és Kőtár

Cím: 9022 Győr, Káptalandomb 26.
Link: www.gyor.egyhazmegyeikincstar.hu
Telefon szám: +36-96-525-090

Kincstárban ötvösművészeti remekek, liturgikus kincsek, textilek mutatják be a nyugat-magyarországi egyházművészetet, a gótikától a XIX. századig. A könyvtárban kódexek, ősnyomtatványok, régi magyar könyvek gyűjteménye látható. A kőtárban középkori, újkori kövek, kőmaradványok tekinthetők meg a győri Püspökvárból és a Székesegyházból.


Szent László- Herma - Győr

Cím: 9021 Győr, Káptalandomb Bazilika
Link: www.gyor.egyhazmegyeikincstar.hu

Az európa legszebb hermájának tartott ötvös remekmű az egyetlen hiteles árpád-házi királyábrázolásunk. A szent ereklyét Náprági Demeter erdélyi püspök hozta Győrbe, amikor győri főpásztorrá nevezték ki 1607-ben. Minden év június 27-én ünnepi körmeneten hordozzák körbe a szent király hermáját.


Boldog Apor Vilmos Síremléke - Győr

Cím: 9021 Győr, Káptalandomb Bazilika
Link: www.gyor.hu

Apor Vilmos 1892. február 29-én született székely főnemesi családból, 1915-ben szentelték pappá. Előbb káplán, majd katonalelkész, 1918-tól plébános Gyulán. Szociálisan nagyon érzékeny lelkipásztor. 1941. március 2-án győri püspökké nevezték ki. A II. világháború alatt fellépett az erőszak és üldöztetések ellen. 1945. április 2-án a Püspökvárba menekült asszonyok és lányok védelmezése közben orosz katonák lelőtték. A vértanú püspököt 1997. november 9-én II. János Pál pápa boldoggá avatta. A síremlék BOLDOGFAI FARKAS Sándor szobrász alkotása. foto: www.boldogfai-farkas.com/sandor.htm


Könnyező Szűzanya-kép - Győr

Cím: 9021 Győr, Káptalandomb Bazilika
Link: www.gyor.hu

 
Az Írországból, Walter Lynch ír püspök által 1655-ben Győrbe menekített kép 1697. március 17-én, Szent Patrik ír védőszent ünnepén vérrel könnyezett. A kegyképnek 1767-ben Zichy Ferenc püspök emeltetett gyönyörű barokk oltárt.


Kálvária - Győr

Cím: 9024 Győr, Kálvária u.
Link: www.gyor.hu

 
XVIII. század elején a jezsuiták építették meg a Kálváriát. A dombra széles kőlépcső vezet fel a megfeszített Krisztus és a két lator keresztjéhez. A Golgota lábánál Athanasius Wittwer által tervezett barokk kápolnák állnak. A Kálvária utca mentén sorakozó, Jézus szenvedéseit megjelenítő hét stáció 1722-ben készült el.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Püspökvár és püspöki palota - Győr

Cím: Győr, Káptalandomb 1.
Link: www.gyor-ph.hu

Zichy Ferenc püspök (1743-1783) restauráltatta és a mai formájára bővítette az épületet. A vár és a palota utolsó felújítása 1984-ben fejeződött be. A felújítás során a torony falán előkerültek a középkori toronyhomlokzat részletei, amelyeket szintén restauráltak. 2004 júniusában állandó kiállítás nyílt Apor Vilmos püspökről, akit a vár alatti pincehelyiségben lőttek le orosz katonák 1945-ben. A kiállítás Apor Vilmos vértanúságának állít emléket: bemutatja életét, tevékenységét, megidézi áldozatát és vértanúhalálát.


Bezerédy- vagy Napóleon-ház - Győr

Cím: 9021 Gyõr, Király u. 4
Link: www.artmuz.hu
Telefon szám: +36-96/314-552

A XVII. századi eredetû épület 1767-ben kapta barokk formáját. 1809.augusztus 31-én, a gyõri várat elfoglaló Napóleon császár egy napot töltött az épületben. A Városi Mûvészeti Múzeum kortárs magyar és egyetemes képzõmûvészeti kiállításainak idõszaki kiállítóhelye. Látogatható: kedd – vasárnapig 10-18 óráig.


Szent Mihály szobor - Győr

Cím: 9000 Győr, Apor Vilmos püspök tere

Szent Mihály szobor 1764-ből származó barokk munka. A székesegyház déli oldala előtt áll.


Frigyláda-szobor Győr

Cím: 9000 Győr, Gutenberg tér

Frigyszekrény-szobornak is hívják. Barokk szoborcsoport.


Mária-oszlop - Győr

Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér

Az emlékművet Kollonich Lipót győri püspök emeltette 1686-ban Buda töröktől való visszafoglalása emlékére. A négy magas barokk szobor Szent Istvánt, Keresztelő Szent Jánost, Páduai Szent Antalt és Ausztria védőszentjét, Szent Lipótot mintázza. Szűz Mária, Magyarország védasszonya füzéres és angyalfejes magas oszlopon áll, fején a magyar koronával, jobbjában a gyermek Jézussal.


Czuczor Gergely és Jedlik Ányos szobra Győr

Cím: 9000 Győr, Czuczor tér
Link: www.gyor.hu

Czuczor Gergely és Jedlik Ányos szobra Rieger Tibor egykori győri bencés diák, szobrászművész alkotása.


Régi városháza - Győr

Cím: 9000 Győr, Rákóczi Ferenc u. 1.
Link: www.vleveltar.gyor.hu

Szép, egyemeletes, barokk épület. A középen nyíló nyitott erkélyt két toszkán oszlop és egy kőkonzol tartja. Jelenleg az épületben működik Győr Megyei Jogú Város Levéltára.


Magyar Ispita - Győr

Cím: 9000 Győr, Rákóczi Ferenc u. 6.

Az elaggott győri magyar polgárok otthona volt egykor.Az egyemeletes épület egyszerű homlokzatát két fülkeszobor díszíti.


Boldogasszony-kő - Győr

Cím: 9000 Győr, Aradi vértanúk útja

Győr legősibb részén, a Káptalandombon, a Püspöki palota oldalánál, az Aradi Vértanúk útján, az Apor Vilmos püspök tere felé néz a Boldogasszonykő, Szervátiusz Tibor, kolozsvári magyar szobrászművész 2000-ben készült, márvány alkotása.


Csónakos szobor - Győr

Cím: 9000 Győr, Baross Gábor út

Nosztalgia egy letűnt életkor után (csónakos szobor) - Győr. A csónakos szoborként ismert alkotás a győri Baross Gábor úton, a sétálóutca közepén, Paulikovics Iván 1997-es alkotása. A szobor, mely a Nosztalgia egy letüt életkor után címet viseli, egyránt nagy népszerűségnek örvend a győriek és az idelátogatók körében is. Forrás: gyor.varosom.hu


Árvizi emlékmű - Győr

Cím: Győr

Árvizi emlékmű - Győr


Bécsi Kapu tér - Győr

Cím: Bécsi Kapu tér

Bécsi Kapu tér - Győr
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő

Cím: 9025 Győr, Fürdőtér 1.
Telefon szám: 0036 96 514-900
Fax szám: 0036 96 514-909
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.rabaquelle.hu

A Rába Quelle Gyógy- Termál - és Élményfürdő a Mosoni- Duna és a Rába folyó találkozásánál alkotott félszigeten található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Győr történelmi városközpontjára. Az élményfürdő öt medencével, két csúszdával, gyermekmedencével és játéksarokkal szolgálja az egész család pihenését. Fekvőmasszázs, fúvókás masszázs- állítható áramlás, vízesés barlang, árellenes csatorna, vízi gomba és pezsgőfürdő teszi változatossá a vendégek szórakozását.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

La Mareda Étterem - Győr

Cím: 9021 Győr, Apáca utca 4
Telefon szám: +36-96 510-982
Fax szám: +36-96 510-989
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.lamareda.hu
Kapcsolattartó személy: Szabó László

Családi vállalkozásunk 2004-ben nyitotta meg a La Mareda Étterem kapuit Győr belvárosának szívében. Éttermünkben felelevenítjük a magyar konyhaművészet múltjának legjobb hagyományait ötvözve a mediterrán konyha könnyedségével és egyszerűségével. Célunk, hogy ételeink ízvilágának gazdagsága, felhasznált alapanyagaink kiváló minősége különleges kulináris élvezetet kínáljon éttermünkbe ellátogató vendégeink számára. Számunkra a gasztronómia nem csak konyhaművészet, hanem a felszolgálás művészete is egyben, az étkezés kultúrájának teljessége. Az arány, a mérték és a harmónia újra-felfedezése az étkezés történetében.


Tio Pepe Étterem - Győr

Cím: 9024 Győr, Eörsi Péter u. 17.
Telefon szám: +36-96/439-611
Fax szám: +36-96/527-600
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tio.hu
Kapcsolattartó személy: Odnoga Ottó

Győrött, egy a belvároshoz közel eső, nyugodt, kellemes városrészben találhatnak meg minket, s lelhetik élvezetüket éttermünk spanyol ízeiben, zenéjében és panziónk kényelmében, mediterrán hangulatában.Vendégeink rendelkezésére áll az étterem dohányzó terme, illetve a nemdohányzó télikert, salátabárral, ezeken kívül a Tia Maria panzió öt, minden igényt kielégítő, csendes szobájával várja a pihenni vágyókat. A spanyolok nemzeti étele, a paella, és sok más spanyol ételkülönlegesség mellett kínálunk magyar specialitásokat, valamint kemencében sütött ételeket is.


Arany Szarvas Fogadó*** étterme Győr

Cím: 9025 Győr, Radó sétány 1.
Telefon szám: +36-20 278 3229
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.aranyszarvas-gyor.hu
Kapcsolattartó személy: Csorba Gábor

Az Arany Szarvas Fogadó*** éttermében a Captain Drake’s Pub-ban egy romantikus középkori hajón érezheti magát. Az étteremben szinte minden Drake Kapitányra emlékeztet, minden adott a felejthetetlen látványhoz, konyhafőnökünk pedig kiváló ételekkel teszi tökéletessé az éttermi élményt, legyen szó ebédről, vagy vacsoráról! Ételajánlataink között a nemzetközi és a magyar konyha szerelmesei is találnak kedvükre való ételt, melyek mellé kiváló borokat ajánlunk. Hétfőtől-péntekig 3 féle kedvező árú menüajánlattal várjuk Vendégeinket, az a’la carte ajánlatunk mellett. Éttermünk 90 fő befogadására alkalmas, bárpulttal és privát helyiségekkel áll rendelkezésükre!
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Rába (vasúti hídtól a Petőfi hídig) - Győr

Cím: Győr

Rába (vasúti hídtól a Petőfi hídig) - Győr


Alsóvíz (Marcali tó) (horgászhely) - Győr

Cím: Győr, Szérűskert u. 36.
Telefon szám: +36-96-526-712, 96-526-713
Link: www.nadorvaros-he.hu

Pándzsa – patak a veszprémi vasútvonal hídjától a Holt-Marcalba való betorkolásig valamint a Holt-Marcal rabkerti (Helbényi) zsiliptől a Rába folyó töltésébe épített (Tyúktelepi) zsilipig, ún. Alsóvíz . A vízterület nagysága: kb. 10 ha.


Holt-Marcal - felsővíz, horgászati lehetőség - Győ

Cím: Győr, Szérűskert u. 36.
Telefon szám: +36-96-527-793
Link: www.nadorvaros-he.hu

A Nádorvárosi SHE kezelésében lévő tó a Marcal a Gyirmóti kereszttöltésbe épített zsiliptől a Rabkerti (Helbényi) zsilipig terül el az ugynevezett felsővíz. A vízterület nagysága 46 ha.


Mosoni-Duna győri egyesületi szakasza - Győr

Cím: Győr, Mosonyi-duna szakasz
Link: szigetkoz-he.fw.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szigetköz Horgász Egyesületet

A Mosoni-Duna győri szakasza a Kossuth-híd alsó szélétől a pataházi zsilip kifolyásáig. Nyílt víz, vízmélysége közepes dunai vízállásnál 2 méter.
 kiemelt szolgáltató
 

Győr Plaza ***

Cím: 9024 Győr, Vasvári Pál u. 1/a
Link: www.gyorplaza.eu
Telefon szám: +36 96 413 863

A három folyó városa - az ország egyik legpatinásabb települése - adott otthont a Magyarországon harmadikként, vidéken elsőként felépülő bevásárló és szórakoztató központnak, a Győr Plazanak.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Városnéző kisvonat - Győr

Cím: Győr, Bécsi kapu tér
Link: www.kisvonat.eu
Telefon szám: +3620 388-6241; +3620 942-7934
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Ismerje meg Győr városát és nevezetességeit az EVERGREEN kisvonatával! Fotók: kisalföld.hu Cseh Róbert
 konferencia központ
Felkészült termek, célszerű kialakítások, modern technika és kiváló asszisztencia várja a tematikus rendezvények látogatóit. Komfort és kellemes környezet segíti a rendezvényt követő kikapcsolódást. Kérje részletes tájékoztatónkat itt.
 

Hotel**** Konferencia - Győr

Cím: 9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.
Link: www.hotelkonferencia.hu
Telefon szám: +36 96 511 450
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36 96 511 453

A Hotel**** Konferencia - nevéhez méltóan - Győr egyik legideálisabb helyszíne konferenciák, tanácskozások, értekezletek, fogadások, tréningek, bálok, bemutatók, kiállítások, lakodalmak és egyéb üzleti- illetve magánjellegű összejövetelek lebonyolítására. Felkészült, tapasztalt kollégáink, a technikai feltételek, és a minden igényhez rugalmasan igazítható különtermeink alapvető garanciát jelentenek, így Önnek nem marad más, mint begyűjteni vendégei őszinte elismerését.
 mozi
 

Cinema City Győr Plaza

Cím: Győr, Vasvári Pál u. 7.
Link: www.gyorplaza.eu
Telefon szám: +36-96/411-111
Fax szám: +36-96/415-555

Cinema City Győr Plaza. Jegyárak: teljes árú jegy 1350 Ft; termenkénti első előadás 990 Ft; diákjegy egész héten 990 Ft; gyerekjegy egész héten 990 Ft. Digitális 3D teljes árú jegy 1600 Ft; Digitális 3D első előadás 1300 Ft; Digitális 3D diák- és gyerekjegy 1300 Ft. Gyerekjegy 8 éves korig váltható.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Győri Tavaszi Fesztivál

Cím: 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.
Link: www.fesztivalirodagyor.hu
Telefon szám: +36-96/326-259
Fax szám: +36-96/550-836
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az idei Tavaszi Fesztivál március 14-től 30-ig mintegy hatvan programot kínál a győrieknek és a városunkba látogatóknak. A rendezvénysorozat több újdonságot is tartogat, és világhírű művészek is érkeznek…
 múzeum
 

Xantus János Múzeum, Apátúr-ház - Győr

Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér 5.
Link: www.gymsmuzeum.hu
Telefon szám: +36-96-310-588
Fax szám: 36-96-310-731
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Xantus János Múzeum, Apátúr-ház - Győr


Patkó Imre Gyűjtemény a Vastuskós ház - Győr

Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér 4.
Link: www.gymsmuzeum.hu
Telefon szám: +36-96-310-588
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A 17. században épült, a városbírók háza volt. A manzárdtetős épület sarkán a két emeletet átfogó, zárt sarokerkély van.


Városi Művészeti Múzeum - Esterházy-palota

Cím: 9021 Győr, Király u. 17.
Link: romer.hu
Telefon szám: +36-96-322-695
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-96/322-695

XVIII. századi műemléképület, eredetileg gróf Esterházy Gábor palotája. Felújítva 1997-ben. A Városi Művészeti Múzeum székhelye és időszaki kiállítóhelye, a Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé fő helyszíne.


Várkazamata - Kőtár - Győr

Cím: 9021 Győr, Bécsi kapu tér 5.
Link: www.gymsmuzeum.hu
Telefon szám: +36-96-310-588
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-96-310-731

Várkazamata - Kőtár - Győr


Galgóczi Erzsébet emlékszoba, Bezerédj-kastély

Cím: 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 94.
Link: www.bezeredj-kastely.hu
Telefon szám: +36-96-556-209

Galgóczi Erzsébet Kossuth-díjas írónő emlékére 1991-ben nyílt állandó kiállítás. A XVII. században épült Bezerédj-kastélyban található emlékszoba az írónő hagyatékából létesült, amelyet a család adományozott Győr városának és az írónő szűkebb hazájának, Ménfőcsanaknak.


Széchényi Patikamúzeum - Győr

Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér 9.
Telefon szám: 36-96-320-954

Az 1654-ben a jezsuiták által alapított patika ékessége a stukkóval és képekkel díszített boltozat. A vitrinekben régi patikaedények és egyéb orvostörténeti érdekességek láthatók. Látogatható: hétfő - péntek: 7.30 - 16.00


Magyar Ispita - Győr

Cím: 9022 Győr, Nefelejcs köz 3.
Telefon szám: +36-96 318-141
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: romer.hu

A Magyar Ispita látogatható: kedd - vasárnap: 10.00 - 18.00. XVII. századi műemléképület, eredetileg ispotály, átalakítva az 1730-as években. Felújítva 1994-ben. XV- XVIII. századi bútorok, képző- és iparművészeti alkotások gyűjteményes állandó kiállítása.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Győr parkjai- Győr

Cím: Győr

Eötvös park megváltozott,egy japán kertszerű parkot alakítottak ki – amely a vízről, a csendről, a madárdalról szól –, természetesen a helyi éghajlati növénykultúrák odatelepítésével.
 sétáló utca, városkép
 

Sétáló utca - Győr

Cím: Győr
Link: www.gyor.hu

Magyarország mûemlékekben második leggazdagabb vidéki városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a mûemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idézõ templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szûk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót.


Győr városképek

Cím: Győr

A település sugár irányban összefutó úthálózata észak felõl Szlovákiát, nyugatról Ausztriát, délrõl a Balatont, keletrõl pedig Budapestet köti a Kisalföld szívéhez. A közelmúltban megnyílt Gyõr-Pér repülõtér légi úton is elérhetõvé teszi a várost.


Városképek - Győr

Cím: Győr

Magyarország mûemlékekben második leggazdagabb vidéki városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a mûemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idézõ templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szûk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót.
 szálláshely
 

Teátrum Panzió és Étterem - Győr

Cím: 9022 Győr, Schweidel u. 7
Telefon szám: 0036-96 310 640
Fax szám: 0036-96 310 640
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Paár András
Link: teatrum.hu

Győr város szívében, a Nemzeti Színház mellett, csendes, hangulatos környezetben várja a pihenni vágyókat a Teátrum Panzió és Étterem. Családias hangulatú szobáink, napsütéses terasz, társalgó áll vendégeik rendelkezésére. Panziónk nyolc kétágyas és két háromágyas szobával várja vendégeinket. Az igényesen berendezett szobákhoz saját fürdőszoba, kábeltelevizió, minibár és széf tartozik. Valamint a panzióban korlátlan internetezési lehetőséget is biztosítunk. K&H és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Arany Szarvas Fogadó - Győr
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9025 Győr, Radó sétány 1. (Radó sziget)
Telefon szám: +36-20 278-3229
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.aranyszarvas-gyor.hu

At Arany Szarvas Fogadó Győr történelmi belvárosában, zöldövezetben, a városi termálfürdőtől pár perc sétára várja kedves Vendégeit! Legyen szó akár üzleti útról, családi pihenésről, egy romantikus hétvégéről, Nálunk felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhatnak a Vendégeink. 2015 évi szilveszteri ajánlatunk az ikonra kattintva olvasható. (i)


Golden Ball Hotel *** - Győr

Cím: 9022 Győr, Szent István u. 4.
Telefon szám: +36-96-322-360
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.goldenball.hu

Golden Ball Hotel *** - Győr K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.


Hotel Rába City Center*** - Győr

Cím: 9021 Győr, Árpád u. 34.
Telefon szám: +36-96-889-400
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.danubiushotels.hu
Fax szám: +36 96 889 414

Hotel Rába City Center*** - Győr. 134 szoba és 21 lakosztály, fürdőszoba, hajszárító, telefon, minibár, TV, WIFI. Minden lakosztályban légkondicionáló, tágas fürdőszoba, külön dolgozószoba. Dohányzó, nem dohányzó és mozgássérült szobák. Irodai szolgáltatás, szobaszerviz, mosatás és vegytisztítás, széf, fax. MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.


Hotel Corvin*** - Győr

Cím: 9023 Győr, Corvin u. 17-19
Telefon szám: +36-96-515-490
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.corvinhotel.hu
Fax szám: +36-96-515-491

Hotel Corvin*** - Győr K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Győri Balett - Ballet Company of Győr

Cím: 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 7.
Telefon szám: 0036 96/523-217
Link: www.gyoribalett.hu
Fax szám: 0036 96/523-217
Kapcsolattartó személy: Kiss János

Győri Balett - Ballet Company of Győr


Vaskakas Bábszínház - Győr

Cím: 9021 Győr, Aradi Vértanúk útja 23
Telefon szám: +36-96-512-690
Link: www.vaskakas.hu
Fax szám: +36-96-512-693
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Vaskakas Bábszínház Győrben már 18 éve Szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.


Győri Nemzeti Színház

Cím: 9022 Győr, Czuczor Gergely u. 7.
Telefon szám: +36-96- 520-600
Link: www.gyoriszinhaz.hu
Fax szám: +36-96- 520-600

Győri Nemzeti Színház
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Úszó szökőkút - Győr

Cím: Győr - Adyváros

Győr különleges látnivalója az úszó szökőkút.


Megyeháza előtti szökőkút - Győr

Cím: Győr, Megyeháza

Megyeháza előtti szökőkút - Győr
 templom
 

Karmelita templom - Győr

Cím: 9021 Győr, Aradi vértanúk u. 2.
Link: www.gyor.hu

1716-1725 között épült.Oromzatos , volutás , szép barokk homlokzata van.A templom tömege elliptikus alaprajzú.


Evangélikus öregtemplom - Győr

Cím: Győr,
Link: www.gyor.hu

1783-1785 között épült az evangélikus konvent udvarában.A téglalap alaprajzú templom egyszerű homlokzatait lizénák tagolják.


Székesegyház - Győr

Cím: Győr,
Link: www.gyor.hu

1030 körül épült.Főhomlokzata egyszerű timpanonos és klasszicista stílusú.A belső tér háromhajós, fiókos dongaboltozat fedi.


Loyolai Szent Ignác templom - Győr

Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér 8-9.
Link: www.gyor.hu

Bencés rendház és gimnázium is.Az épületegyüttest eredetileg a jezsuiták építették.


Bazilika - Győr

Cím: 9021 Győr, Káptalandomb,
Link: www.gyor.hu

Látogatható naponta: 8.00 - 12.00, 14.00 - 18.00


Görög-katolikus (rác) templom - Győr

Cím: 9025 Győr, Bálint Mihály u.
Link: www.gyor.hu

1727-ben átépítettek. Ekkor készült a fallal kerített, támpillérekkel erősített egyszerű templom tornya és formás hagymasisakja és a belső, nagy művészi értékű ikonosztázionja. Az ikonosztáz a berendezéssel együtt késő barokk alkotás, amelyben az ortodox kifejezésmód sajátosan keveredik a korabeli közép- és nyugat-európai stílus jegyeivel.


Református templom - Győr

Cím: 9025 Győr, Kossuth L. u. 9.
Link: www.gyor.hu

késő historizáló, neogót stílusú templom 1905-ben épült Csányi Károly tervei alapján. A saroktorony tűhegyes sisakját már messziről észrevenni. A templom belső kialakítása egységes hatású, a monumentális csarnokteret gótikus díszek gazdagítják. A templom figyelemre méltó kegytárgyakkal rendelkezik a XVII-XVIII. századból.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Rába Quelle Gyógy-, Élmény- és Termálfürdő

Cím: 9025 Gyõr, Fürdõ tér 1.
Link: www.rabaquelle.hu
Telefon szám: 0036 96-514-900
Fax szám: 0036 96-514-909
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Rába Quelle Gyógy-, Élmény- és Termálfürdő
 történeti múzeum
 

Xantus János Múzeum - Győr

Cím: Széchenyi tér 5.

Az épület 1949 óta múzeum.Gazdag régészeti,néprajzi,helytörténeti,képző és iparművészeti gyűjteménnyel rendelkezik.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Rába Quelle Gyógy-, Élmény- és Termálfürdő, Győr

Cím: 9025 Gyõr, Fürdõ tér 1.
Telefon szám: 0036 96/514-900
Fax szám: 0036 96/514-909
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.rabaquelle.hu

Magyarország klórmentes fürdőinek egyike öt élményfürdővel, egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszdával áll télen, nyáron a vendégek rendelkezésére. 40 élmény elem, sodrócsatornák, fekvőmasszázsok, gejzírek, vízköpők, masszírozó fúvókák, vízesések, barlangok teszik még élvezhetőbbé a kikapcsolódást. Nappal is varázslatos éjszakai hangulat a romantik medencében, vízibár.


Achilles Park - Győr

Cím: H-9012 Győr, Gyirmóti Tájvédelmi Körzet
Telefon szám: 0036-96-556-011
Fax szám: 0036-96-556-012
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.achilles.hu

Kisalföld központjában Győrtől 5 km-re a festői szépségű Holt-Marcal partján, tájvédelmi körzet szomszédságában helyezkedik el az egyedülálló hangulatú Achilles Tó Szabadidőpark és Üdülőfalu.


Szabadstrand Győr

Cím: Győr, Szabadstrand

Szabadstrand Győr
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Győr

Cím: 9021 Győr, Baross Gábor út 21.
Telefon szám: +3696 311-771,+3696 336-817
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács Nikolett
Link: www.gyortourism.hu

A Látogatóközpont emeleten új kiadványokkal, hasznos információkkal várja a látogatókat a Tourinform iroda. Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig: 9.00-18.00, Szombaton: 9.00-15.00, Vasárnap: zárva.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Győri vár maradványai

Cím: Győr

A 10. században épült.Csak az úgynevezett Sforza-udvar és -bástya, meg a mögötte lévő kazamaták maradtak meg.


Püspökvár - Győr

Cím: Győr
Link: www.gyor.hu

Püspökvár: a Káptalandomb egyik meghatározó épületegyüttese a Püspöki Palota, vagy más néven a Püspökvár, az ezeréves győri püspökség székhelye, melynek ékessége a XIII. századból származó lakótorony és a XV. századi Dóczy-kápolna. Maga a Püspökvár nem látogatható, pincehelyiségeiben azonban megtekinthető az Apor Vilmos életét és munkásságát bemutató kiállítás.
 vízitúra
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Rába vízitúra - Győr

Cím: Győr, Rába

Rába vízitúra - Győr
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Győr

Cím: 9025 Győr, Kossuth Lajos utca 5.
Telefon szám: +36-20/425-26-60
Link: www.artmuz.hu

A neoromán stílusú, nyolcszög alaprajzú zsinagógát a neológ izraelita egyházközség 1868-1870 között építtette. Jelen állapotában is lenyűgöző a templom körerkélyekkel gazdagított, kupolával fedett belső tere. A késő historizmus idején számos jelentős európai zsinagóga építéséhez szolgált például. A részben helyreállított épület 1990 óta kulturális rendezvények helyszínéül szolgál. A közeljövőben konferencia és kulturális központtá tervezik átalakítani.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner