12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyöngyössolymos
www.gyongyossolymos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Asztalos Miklós E-mail: phivatal01@t-online.hu
 Telefon: 0036-37 370-389 Fax: 0036-37 370-389
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    forrás,    horgászat, horgásztó,    internet,    lovaglás,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Pincés malom - Gyöngyössolymos

Cím: 3231 Gyöngyössolymos, Szabadság út 163.
Link: www.gyongyossolymos.hu

A Galya alól lefutó Szén- és Nagy-patak ma is ivóvíz minőségű vize lesztelő és posztóverő malmok egész sorát működtette. A templom közelében húzódik meg a XVIII. Századi formáját és őrlőberendezését hűen megőrző Pincés malom, mely védett műemlék.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Tarma-kút - Gyöngyössolymos

Cím: Gyöngyössolymos külterület
Link: www.gyongyossolymos.hu

A turistaúttól távol, az erdő közepén található meg a Tarma-kút, melyet sokan összekevernek a turistaház mellett lévő kúttal. Pár évvel ezelőtt helyi férfiak Tarma-kút Baráti Kör néven egyik első munkájukként vállalták fel e forrás kitisztítását. Mára már pihenő padok és kellemes környezet fogadja a szomjas turistákat. Persze csak azokat, akik képesek megtalálni az erdő mélyén, a hegy oldalában rejtőzködő forrás.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Gyöngyössolymosi víztározó (horgászhely)

Cím: Gyöngyössolymos

 
Gyöngyössolymosi víztározó (horgászhely)
 internet
 

Gárdonyi Géza Művelődési Ház - Gyöngyössolymos

Cím: 3231 Gyöngyössolymos Jókai u. 1.
Telefon szám: +36-37/370-593
Link: www.gyongyossolymos.hu

Gyöngyössolymos nagy múltú kulturális sajátosságokkal rendelkezik. 1961-ben épült a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, amely azóta folyamatosan újul, fejlődik. Az intézmény küldetése, hogy kapcsolatot teremtsen az emberek és a kultúra között. A 200 férőhelyes színházterem a faluközösség rendezvényeinek színtere.
 sétáló utca, városkép
 

Asztagkő - Gyöngyössolymos

Cím: Gyöngyössolymos,
Link: www.gyongyossolymos.hu

Asztagkő - Gyöngyössolymos. Gyöngyössolymostól északra, nyugatról a Monostorpatak, keletről a szénpatak határolja. A szénpatak az Asztagkőnél ömlik a nagypatakba. A patakok által képezett két völgy között egy észak déli irányú hegyvonulat található. Legmagasabb pontja az 525 m Üstökfő, azután az 505 m magas Asztagkő.


Bábakő - Gyöngyössolymos

Cím: Gyöngyössolymos,
Link: www.gyongyossolymos.hu

Bábakő - Gyöngyössolymos. A gyöngyössolymosi útelágazástól kb. 15 méternyire már messziről látható a Bábakő, két vízmosás között fákkal, bokrokkal benőtt parlagterületen kb. 5 méter magas sziklatömb. Hagyományok szerint áldozati bemutató helyként, később a boszorkányperek idején, boszorkányság vádjával üldözött asszonyok égető helyeként használták, "Boszorkánykő"-nek is nevezik. A Bábakő különös tulajdonsága, hogy letöredezett darabjai összeütve szikráznak. A Tihanyi-félszigeten nagy számban látható gejzírkúpok nevezetes rokonai ennek a képződménynek.


Cserkő - Gyöngyössolymos

Cím: Gyöngyössolymos,
Link: www.gyongyossolymos.hu

Cserkő - Gyöngyössolymos. A kőbányászat egyik tájsebe lenne, ha a természet nem "rekultiválta" volna ezt a korábban kőbányát. A hegyből kitermelt kő helyén egy nem túl nagy füves rét és egy kicsi, ám igen mély tavacska található. Közkedvelt helye a környékbelieknek egy-egy hétvégi piknik eltöltésére. Amikor a kőfejtés elért egy vízzáró réteget, olyan hozammal tört a felszínre a víz, hogy munkagépek vonatszerelvények, és mindenféle bányászati eszközök kimentésére sem maradt idő. Ezek elvileg mind a mai napig a tó mélyén nyugszanak.
 templom
 

Római katolikus templom - Gyöngyössolymos

Cím: Gyöngyössolymos, Szabadság út 164.
Link: www.gyongyossolymos.hu
Telefon szám: 0036-37-370-000

A település látványosságai közül kiemelkedik a római katolikus templom, melyet a 14. században építtetett a Solymossy család. Az évszázadok során többször is átépítették, jellege szerint középkori, homlokzattoronnyal ellátott, egyhajós templom.
 programok, rendezvények
 

Muzsikál az erdő 2017 - Gyöngyössolymos

Cím: Gyöngyössolymos – Szalajka rét
Link: www.muzsikalazerdo.hu
Telefon szám: +3630 9288-008
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Lajos
Mikortól: 2017-07-09
Meddig: 2017-07-09

2017. július 9. Gyöngyössolymos – Szalajka réten tartjuk a „Muzsikál az erdő” 9. egyben záró napját. Az egész napos programok minden érdeklődőt, a családok valamennyi tagját várják. Az erdei koncert helyszínére szakvezetéses erdei séta visz, melyet Szabó Lajos erdőmérnök vezet, útközben néprajzi meglepetések is kínálkoznak.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner