12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyöngyöspata
www.gyongyospata.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Hevér Lászlóné E-mail: polgarmester@gyongyospata.hu
 Telefon: +36-37-364-111 Fax: +36-37-364-111
borospince,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    kemping,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    templom,    vadászat,    vár, várrom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Maka Pincészet - Gyöngyöspata

Telefon szám: +36-37-364-205
Fax szám: +36-37-364-205
Kapcsolattartó személy: Maka Ferenc
Cím: Gyöngyöspata, István király út 16
Link: www.maka.hu

A Maka családnak mindig is volt pincéje és saját bora, Maka Ferenc Vencel a szőlőtermesztést és a borászkodást a családi hagyományok alapján folytatja.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Jessze-oltár Gyöngyöspata

Cím: 3035 Gyöngyöspata, Fő út

Jessze-oltár Gyöngyöspata. A gyöngyöspatai templomba lépve az ember szinte körül se néz, egyenesen a szentély felé siet, hogy aztán földbegyökerező lábbal álljon meg, a XVII. században faragott barokk oltárra függesztve tekintetét. A nyolc méter magas oltár valószínűleg dél-lengyelországi mesterek műve a 17. század közepéről. Az oltáron fekvő Jesse életnagyságú törzséből fa sarjad, ágain bibliai királyok és próféták dús aranyozású, festett szobrai felett koronás Mária trónol, karján a kisdeddel.


Nekcsei Biblia Gyöngyöspata

Cím: 3035 Gyöngyöspata

Nekcsei Demeter az Aba nemzetség Lipóci ágából származott, kezdetben a család is Lipóci néven volt ismeretes. Demeter őseiről a XII. század második felétől vannak adatok: fontos szerepet töltöttek be már a XIII. századi királyi udvarban is. Nagyapja, II. András király főétekfogója, s az uralkodó Kálmán nevű fiának nevelője volt. Ő szerezte meg IV. Bélától, illetve Kálmán hercegtől a Nekcsei család két birtokközpontját, a Sáros megyei Lipóc és a Baranya megyei Nekcse uradalmát. Nekcsei Demeter apja, Sándor a muhi csatából Dalmáciába menekülő IV. Béla kísérője és védelmezője volt...
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Nepomuki Szent János szobor a kőhídon

Cím: Gyöngyyöspata

A község területén található a háromlyukú műemléki híd Nepomuki Szent János szoborral.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Király Völgy Kemping * * *

Cím: H-3035 Gyöngyöspata, Táncsics út 40.
Telefon szám: +36-37 364 185
Link: www.kiralyvolgykemping.hu

WC, mosdó, zuhanyzó, vízvételi hely, ruhamosó hely, áramcsatlakozó, 24 órás recepció, kávézó, játszótér, TV-szoba, központi széf, nyilvános telefon; kutya bevihető; mozgássérülteknek is ajánlható. Élelmiszerboltok, orvosi ellátás, panzió, étterem, presszó, borozó, cukrászda, pizzéria, diszkó, fedett tanuszoda, szauna, szolárium, kozmetika, fodrász, borospincék. Horgásztó 2 km távolságra.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház Gyöngyöspata

Cím: 3035 Gyöngyöspata, Templom u. 2.
Telefon szám: +36-37-364-111/38

Gyöngyöspata közepén, egy kis dombon, a Jesse oltárt őrző festői templom tövében bújik meg a kis házikó a tájház, melyben a hagyományosan berendezett paraszti környezet, a népviselet és a kézművesség emlékei tekinthetők meg
 programok, rendezvények
 

Muzsikál az erdő 2020 - Mátrai művészeti napok
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3035 Gyöngyöspata, Nagyparlag
Telefon szám: +3630 2981-302
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Lajos
Link: www.muzsikalazerdo.hu

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot az eredeti időpontban – 2020. július 4-12. - meg tudjuk tartani, mivel a korona vírus helyzet enyhül, a kormányzat a szabályok követésével szabadtéri kulturális rendezvények megtartását engedélyezi.„Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 2020. július 4. (szombat) – Gyöngyöspata - Nagyparlag Nyitórendezvény. A "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok nyitórendezvénye Gyöngyöspatán várja a családokat. Klasszikus és népzenei koncertek, néptáncbemutató, kézműves foglalkozások, gyermekprogramok várják az érdeklődőket.


Muzsikál az erdő 2020, Mátrai művészeti napok

Cím: 3035 Gyöngyöspata, Nagyparlag
Telefon szám: +36-30 2981-302
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Lajos
Link: www.muzsikalazerdo.hu
Mikortól: 2020-07-04
Meddig: 2020-07-04

A 2020-as „Muzsikál az erdő” 17. évad 1. napján, július 4-én igazán tartalmas programoknak néz elébe Gyöngyöspata. Mátrai Művészeti Napok 2020. július 4. (szombat) – Gyöngyöspata - Nagyparlag Nyitórendezvény. A "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok nyitórendezvénye Gyöngyöspatán várja a családokat. Klasszikus és népzenei koncertek, néptáncbemutató, kézműves foglalkozások, gyermekprogramok várják az érdeklődőket.
 templom
 

Szűz Mária-plébániatemplom - Gyönygyösata

Cím: Gyöngyöspata, Fõ út
Telefon szám: +36-37-364-176

A gazdag mûemlékek reprezentánsa a XI. században román stílusban épült templom, melyet a XV. században a gótika jegyében fedtek át. E templomban található az európai hírû Jessze-oltár, valamint a Károly Róbert tárnokmestere – a falu szülötte, Nekcsei Demeter – által szerkesztett Biblia másolata, a Mátyás király által adományozott bõrtûs kehely, és egy igen értékes zenemû, a Patai Graduálé.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Gyöngyöspatai Vadásztársaság

Cím: 1162. Budapest, Csömöri út 362
Telefon szám: + 36-30 3321 800
Kapcsolattartó személy: Tóth Péter VT elnök
Link: www.pataivadasz.hu

A Gyöngyöspatai Vadásztársaság területén megtalálható az ország minden nagyvadja. Gyönyörű őzbakok, jelentős vaddisznó állomány, meghatóan szépséges bikák, nagyszerű muflon kosok és mindezek mellett a tarvadak. Ha élvezni akarja a vadászatnak az igazi szépségeit, akkor keressen minket, legyen a vendégünk, vigye hírét az itt szerzett élményeinek!
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Patai vár

Cím: Gyöngyöspata, külterület

 
A falu felett emelkedő 260 méter magas Vár-hegyen ma csak a nemzeti színű zászló emlékeztet az Anonymus által is említett várra. A X. században épült vár égetett fa-agyag technológiával készült, mely az 1460. június 8-i csatában pusztult el, melyet Mátyás király vívott a cseh husziták ellen. A krónika ezt az eseményt tartja Mátyás király első csatájának. A vár a harcokban megsemmisült, a megmaradt részei feltárásra várnak. A harcokban való helytállásért királyunk adómentességet biztosított a településnek. Az adománylevél másolata ma is megtalálható a mai Kis Boldogasszony templomban, csakúgy, mint az a bőrtűs kehely, melyet a győzelem emlékére kapott a település. A vár mellett épített, negyven település egyházi központjául szolgált az 1010 körül épített Szent Péter főesperességi templom mely a tatárjáráskor szinte elpusztult. A helyét ma emlékpark őrzi.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner