12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyöngyös
www.gyongyos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Hiesz György E-mail:
 Telefon: +36-37-313-050 Fax: +36-37-313-030
borkóstoló,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    gasztronómiai különlegesség,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    kisvasút, városnéző kisvonat,    média,    múzeum,    programok, rendezvények,    repülőtér,    sétáló utca, városkép,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    zsinagóga

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Bárdos Pincészet - Nagyréde

Telefon szám: +36-20-455-7432
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bárdos Elvira
Cím: 3214 Nagyréde Gyöngyösi út 15.
Link: www.bardosbor.hu

A Bárdos Pincészet 1999. óta működő családi vállalkozás. Borászatunk a mátrai borvidéken, Nagyrédén található. Itt történik a szőlő feldolgozás, borkészítés, palackozás és a borok tárolása is. A Nagyrédén feldolgozott szőlőből hűtött, irányított erjesztéssel készült új borokat a kezelés és érlelés után palackozzuk. A pincészet tulajdonosainak szakmai felkészültsége, tapasztalata párosulva a modern technológiával, garantálja az általunk forgalmazott borok egyenletes minőségét. Bárdos Pincészet borkészítési filozófiája: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével magas minőségű, a fogyasztók ízlésének megfelelő borok forgalmazása.


Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet Gyöngyöstarján

Telefon szám: +3637 372-539; +3630 9654-874
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szőke Mátyás
Cím: Gyöngyöstarján, Széchenyi u. 72.
Link: www.szokematyas.hu
Fax szám: +36-37 372-539

Családi vállalkozásunkat a 70-es években alapítottuk termelésünket folyamatosan a vevők igényeihez igazítjuk. Úgy gondoltam, ha a legszebb, illatos, zamatos fehérborokat a Mátrai borvidéken lehet előállítani, akkor ugyanezt a csodálatos illat és zamatvilágot a vörösboroknál is elő lehet varázsolni. Legfőbb törekvésünk, hogy a borvidék vörösborairól is híres legyen. Úttörőként remélem, jó úton járunk. Fontosnak tartom a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartást. Erőt, lendületet ad és örömöt jelent, amikor azt látom, hogy a látogatók jól érzik magukat nálunk és ízlenek a boraink. 2018-ban az "év borásza". Gratulálunk.
 egyedi ritkaság
 

Víztorony - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös,

Az építést 1926 végén elkezdték Wálder Gyula tervei alapján. A vasbeton fogadószintre a földszint magasságáig, a kör alaprajz szerint kő falat építettek. E fal mögé támaszkodnak az 550 m3 víz súlyát hordó, 4 szint magas kő és beton pillérek. A pillérek között vázkitöltésként téglafalat emeltek. A medence alsó szintjéig, a földszinttel is számolva 5 kör-terem alakult ki. A szintek kétkarú vasbeton lépesőkkel közelíthetők meg. A víztartályhoz a hatodik szintre csigalépcső vezet.


Bahia Egzotikus Divatáru - Gyöngyös
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3200 Gyöngyös, Páter Kiss Szaléz u. 5.
Telefon szám: +36-20 9590-299
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bodnár Péter

2015. augusztus 10-től új helyen ( a Páter Kiss Szaléz u. 5.sz. alatt, a tűzoltósággal szemben) a régi választékkal várjuk Gyöngyösön a fiatalok által igen közkedvelt egzotikus ékszereket és dísztárgyakat forgalmazó Bahia Egzotikus Divatáru üzletet. Bőséges választék várja mindazokat, akik vonzódnak az ezoterikus tárgyak iránt.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Szent Bertalan templom belső - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös, Fő tér

A templombelső egységes barokk hangulatot tükröz. Különlegessége a szentély déli oldalán álló gótikus bronz keresztelőmedence.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Rákóczi szobor - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös
Link: www.gyongyos.hu

A Rákóczi féle szabadságharc idején a város a Fejedelem oldalán állt, aki személyesen is több alkalommal fordult meg falai között.


Vak Bottyán szobor - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös
Link: www.gyongyos.hu

1708 és 1710 között a városban és környékén is súlyos pestisjárvány dúlt, aminek áldozata lett Vak Bottyán János tábornok is, akit 1709-ben a gyöngyösi ferences templomban helyeztek örök nyugalomra.


Zeneiskola - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös, Szent Bertalan u. 11.

Itt állott Gyöngyös a XV. századtól fallal kerített egykori iskolája. Gimnáziummá a jezsuiták fejlesztették 1634-ben s benne 1774-ig tanítottak. 1776-1898-ig ferences atyák vezetése alatt állott. Mai alakját az épület 1783-ban nyerte. Az 1950-es évek óta a gyöngyösi zeneiskola működik benne.


Kossuth szobor - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös
Link: www.gyongyos.hu

1849 április 1-én Gyöngyösön, az Orczy kastélyban tanácskozott Görgey Artur vezetésével a honvéd tábornoki kar és hozott döntést a tavaszi hadjárat terveirõl, két nappal késõbb Kossuth Lajos járt Gyöngyösön. Kossuth Lajos a városban tartózkodása idején a Szent Korona házban szállt meg.


Huszárszobor - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Jókai Mór u.

A Fő tér képzeletbeli meghosszabbításában találjuk a Huszár szobrot, Kisfaludy Stróbl Zsigmond alkotását, 1932-ben készült el.


Almásy Ház - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös, Szent Bertalan u. 3.

A házat Almásy Pál koronaőr megbízásából 1781-ben építette Rabl Károly az ősi Almásy házból és a Jezsuiták bormérő házából. Itt őrizték a SZENT KORONÁT 1805-ben és 1809-ben.


Szent István szobor - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös

Szent István király lovas szobra Gyöngyösön 2002-ben került felállításra, alkotója Kő Pál.


Károly Róbert szobor - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Károly Róbert Főiskola, parkja
Link: www.gyongyos.hu

Gyöngyös nevét az oklevelek először 1261-ben „Gungus” -ként említik. Károly Róbert király 1334-ben Szécsénnyel és Rimaszombattal egy idõben, az addig falusias települést mezõvárosi rangra emelte.


Klebersberg Kunó szobra - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Károly Róbert Főiskola, parkja

Gróf Klebelsberg Kunó (Magyarpécska, Arad megye, 1875. november 13. – Budapest, 1932. október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus, vallás- és közoktatásügyi miniszter.Klebelsberg a közoktatási minisztersége alatt az ún. „szellemtudományok” (bölcselet, teológia, jog, történelem) mellett felkarolta a természet- és műszaki tudományokat. 1926-ban a József Műegyetemen országos kongresszust szervezett, amelyen az orvosi, műszaki és mezőgazdasági, tehát a természettudományok kutatására munkaprogramot hoztak létre.


Gimnázium épülete - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös
Link: www.berze-nagy.sulinet.hu

A gyöngyösi gimnázium az ország legrégebbi alapítású középiskolái közé tartozik. 1634-ben Gyöngyös város hatóságának - a vidék akkori urának, a török vezérnek beleegyezésével - ismételten elõterjesztett kérésére Forró György jezsuita provinciális (szerzetesrendi tartományfõnök) Sztankovics János és Magdalenicz Tamás jezsuita pátereket Gyöngyösre rendelte, hogy szeptemberben megindítsák a gimnázium elsõ osztályának mûködését. Mai nevét 1971-ben kapta az iskola Berze Nagy János népmesekutató tudósról, aki maga is a gimnázium tanítványa volt 1889 és 1896 között.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

La Maria Étterem pizza különlegességei - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Móricz Zs. u. 3.
Telefon szám: +36-20-943-6072
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Hulitka Norbert

A La Maria Étteremből óriási 52 cm-es pizza is rendelhető nagyétkűeknek. Persze számos más különlegesség is, mint pl: legényfogó leves cipóban, szintén kapható.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Tölgy Vendéglő - Mátraháza

Cím: Mátraháza. Nagyparkolóval szemben
Telefon szám: +36-37 374-032,+36-30 811-3111
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sirkó Zsoltné
Link: www.facebook.com/TolgyVendeglo

Mátraházán a nagy parkolóval szemben találjuk a Tölgy Vendéglőt ezt a színvonalas, családias hangulatú éttermet. 80%-ban hagyományos módszerekkel, állományjavító és ízfokozó nélkül készülnek az ételek. Kellemes teraszán akár negyven vendéget is ki tudnak szolgálni palóc jellegű (sztrapacska, tócsni, knédli) vadételeikkel, mint a fergeteges vadmalac-levessel és hasonló ételkülönlegességekkel. A teremben sófal javítja az amúgy is tiszta levegőt.


La Maria Étterem - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Móricz Zs. út 3.
Telefon szám: +36-20-943-6072
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Hulitka Norbert

A huszár szobortól 50 méterre van a La Maria Étterem. Megszámlálhatatlanul sokféle pizza és egyéb ételkülönlegesség rendelhető itt. Különleges atmoszférája kellemes kikapcsolódást ígér. A pizzák otthonról is elérhetők, hiszen bármelyiket ingyen készséggel házhoz szállítják. Azért érdemes ide is betérni. Mégiscsak itt az igazi egy jó nagy korsó csapolt sör társaságában. Kapcsolattartók Mészáros Edina 20-399-7462 és Szabó István 70-286-4833
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Mátrafüredi Sás-tó (horgászhely)

Cím: Gyöngyös, Sás-tó

Az 520 m magasan elhelyezkedő tó az ország legmagasabban fekvő tava, mely az év minden szakában használható csónakázásra, horgászásra, korcsolyázásra. A tó természetes úton, vízösszefolyásokból keletkezett.


Gyöngyös-nagyrédei víztározó (Deli-tó)

Cím: Gyöngyös, külterület
Link: gyongyosito.hu

A Mátra lábánál Gyöngyöstől 1 km-re helyezkedik el a Gyöngyös-Nagyrédei víztározó más néven Deli-tó. A város dél-nyugati részén elterülõ 54 hektáros tározó festői környezetben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó horgászokat és családjukat. A tó partján esőbeállók, asztalok tetővel és nyársalók vannak kihelyezve, a szállás lehetőséget Gyöngyösön több panzió és szálloda biztosítja.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Orczy-Berényi-Haller-kastély - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös, Kossuth Lajos utca

Báró Orczy Lőrinc 1769-70-ben az egykori majorság helyén U alaprajzú barokk kastélyt építtetett. Az egyemeletes nyitott folyosós épületet az 1700-as évek végén egyszer átépítik oly módon, hogy az addig nyitott emeleti árkádokat befalazzák, csupán ablakokat hagyva a folyosók bevilágítására. 1826-ban Zohfal Lőrinc tervei szerint klasszicista stílusban átépíttették a kastélyt. Ekkor vált az U alaprajzú épület zárt udvaros házzá oly módon, hogy a keleti szárny részleges lebontása árán új főbejáratot nyitottak a keleti oldalon. Az épület valamivel magasabb lett, külső homlokzatai színvonalas klasszicista architekturát nyertek.
 kiemelt szolgáltató
 

Mátra Művelődési Központ

Cím: 3200 Gyöngyös Barátok tere 3.
Telefon szám: +36-37-312-281
Fax szám: +36-37-500- 362
Link: www.gyongyok.com

Mátra Művelődési Központ előterének hatalmas 52 m2-es festett üvegablaka külön figyelmet érdemel. A lángoló színekkel megfestett üvegfelületen Gyöngyös és a Mátra életének, történelmének motívumai jelennek meg.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Gyöngyösi Erdei Vasút (Mátravasút)

Cím: Gyönygyös - Mátrafüred
Telefon szám: +36-37 312-447
Link: www.kisvasut.hu/index.php?rfa=159

A fővárostól egyórányi autózásra található kisvasút két vonalon szállítja az utasokat: a Gyöngyös és Mátrafüred között húzódó sínpályán egész évben (télen csak hétvégenként), míg a Lajosházára vezető vonalon a nyári hétvégéken járnak a szerelvények.
 média
 

Szent István Rádió - Gyöngyös

Cím: 3301 Eger, Pf. 86.
Telefon szám: +36-36-510-610
Link: www.szentistvanradio.hu
Fax szám: +36-36-510-614

Dr. Seregély István egri érsek, a rádió alapítója így fogalmazta meg a médium hivatását: "Rádiónk célja azonos az Egyház küldetésével: mindenki üdvösségének a szolgálata".
Gyöngyös: 94,0 MHz és 91,8 MHz
 múzeum
 

Mátra Múzeum - Gyöngyös
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3200 Gyöngyös, Kossuth L. u. 40.
Telefon szám: +36-37 505-530
Link: www.matramuzeum.hu
Fax szám: +36-37 505-531
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Gyöngyösön az egykori Orczy kastélyban 2007 tavasza óta vadászattörténeti, helytörténeti, ásványtani és őslénytani állandó kiállítások láthatók. A gyűjtemény különlegessége Magyarország egyetlen teljes épségben előkerült és itt bemutatott mamut csontváza. Nyitva hétfő kivételével, 9-17 óra között, november 1. - március 1. 10-16 óra között.


Ferences Műemlék Könyvtár, Gyöngyös

Cím: Gyöngyös, Barátok tere 2.
Link: www.gyongyos-matra.hu

Megújult, és látogatható a Ferences Könyvtár és Kolostor! Gyöngyösön az egykori kolostor épületben található meg a ferencesek értékes levéltára részben, valamint híres könyvtáruk. A könyvtár a teológiai művek mellett híres jogi, természettudományi könyveket, valamint szótárakat és zeneműveket is tartalmaz. A könyvtár látogatható 2012 augusztus 1-től: hétfő péntekig: 10.00 - 12.00 között, Szombaton: 10.00 - 13.00. Belépő felnőtt: 250 Ft/fő, diák: 160 Ft/fő.


Szent Bertalan-templom Kincstára - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Szent Bertalan utca 3.
Link: www.szentbertalankincstar.hu
Telefon szám: +36-37 300-072

A Szent Bertalan-templom Kincstára első helyen áll olyan tekintetben, hogy minden egyes darabját gyöngyösiek rendelték, és csakis városunkban használták. Tehát egyetlen idegen tárgy sincs a kiállítottak között. Méltán lehetünk büszkék rájuk, és továbbra is óvjuk, védjük, de főként látni és ismerni kell elsősorban minden gyöngyösi polgárnak ezt az ősi, felbecsülhetetlen örökséget, melyet elődeink teremtettek meg és mentették át számunkra, igaz hittel és becsülettel. A kiállítás hétfő kivételével kedd-szombat 10.00-17.00-ig, vasárnap ( 9 fő feletti csoport esetén előzetes bejelentkezés alapján ) 15.00-17.00 óráig látogatható.
 programok, rendezvények
 

Gyöngyösi Bornapok

Cím: 3200 Gyöngyös
Link: www.gyongyos-matra.hu
Telefon szám: +36-37 311-155; +3630 9522-981
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Benkő Béla TDM menedzser

Minden évben megrendezésre kerülnek a Gyöngyösi Bornapok. Borkonferencia, mátrai borok kóstolása, szórakoztató műsorok, népi iparművészek bemutatója és kirakodóvásár, borkirálynő választás, borszentelő szentmise. Gyöngyös Város borának kiválasztása.


Mátrai Bornapok - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös. Fő tér
Link: www.gyongyos-matra.hu
Telefon szám: +36 37 311-155
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2017-05-12
Meddig: 2017-05-13

Minden év májusában: Mátrai Bornapok Gyöngyösön! Ezen a hétvégén, 2017. május 12-13-án találkozunk a Főtéren. Boros és népművészeti programok: Kézműves kirakodóvásár, IV. Mátrai Borvirtus vetélkedő, Mátrai Borvidéki Borverseny. Zenei programok: Intim Torna Illegál, Linda Kiraly & Viktor Király, valamint Star machine koncertek, táncbemutatók és utcabál. Idén is szeretettel várják a szervezők, hamarosan koccintunk!
 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Gyöngyösi Repülőtér Pipishegy

Cím: Gyöngyös, Pipis-hegy
Link: repuloklub.uw.hu
Telefon szám: +36-37-312-393
Fax szám: +36-37-312-393

Gyöngyösi Repülőtér Pipishegy. Nem nyilvános repülõtér/Non public airport.
 sétáló utca, városkép
 

Fő tér - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös

Gyöngyös város Fő terét szökőkutak diszítik.


Gyöngyösi Károly Róbert Campus - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Mártai u. 36.
Telefon szám: +36-37-518-300
Fax szám: +36-37-518-300
Link: gyongyos.uni-eszterhazy.hu

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa az Észak-magyarországi EU-régió meghatározó jelentőségű tudáscentrumaként, változatos formában végzett tudás-szolgáltatásaival maximális mértékben hozzájárul a régió versenyképességének megalapozásához, illeszkedve a gyorsan, és alapvetõen átalakuló társadalmi-gazdasági kihívásokhoz.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös
Link: www.szeporszag.hu/Gyöngyös.telepules

Széchenyi Pihenő kártya ( SZÉP kártya ) elfogadóhelyek Gyöngyös.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökökutak - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös

Gyöngyös tereit díszítő szökőkutak.
 templom
 

Szent Bertalan-templom - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Fő tér
Telefon szám: +36-37 311-143
Link: www.szentbertalan.hu

A gyöngyösiek által nagytemplomként ismert épület első írásos emléke 1301-ből származik. Az eredeti templomot a XV. század végén nagyméretű, gótikus csarnoktemplommá alakították. 1746-1756 között barokk stílusban átépítették. A két tornyot később építették hozzá.


Szent Orbán-templom - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Eötvös tér

Az eredeti gótikus kápolnát 1650 körül kelet felé bővítették, majd az 1700-as évek közepén barokk stílusban átépítették. Szép berendezése és faragott szobrai is ebből az időből valók.


Ferences templom, templom belső - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Barátok tere
Telefon szám: +36-37-311-971
Kapcsolattartó személy: Hován Ágoston plébános

A gyöngyösi belváros délkeleti részén, a Barátok terén áll a Ferences plébániatemplom és kolostor impozáns épületegyüttese. A rendházat és a templomot a XIV. század második felében kezdték építeni. Írott források szerint a középkori gótikus együttes 1449-re készült el, amit a török hadak 1526-ban feldúltak, de a ferencesek 1531-ben ismét újjáépítettek. A XVIII. században a templomot barokk stílusban átépítették, de megtartották annak egyhajós, gótikus jellegét. Szentélyének látványos, gótikus boltozata ma is látható. A szentély belső déli falán helyezték el Vak Bottyán János kuruc generális nagyméretű, vörös márvány emléktábláját. A templom régi tornya a XIV. századból, homlokzati barokk tornya 1746-ból való. A templom az 1917-es tűzvészben súlyosan megsérült, helyreállítását 1920-1937 között végezték.


Ferences templom és kolostor - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Barátok tere
Telefon szám: +36-37-311-971
Kapcsolattartó személy: Hován Ágoston pébános

A XVIII. században a templomot barokk stílusban átépítették, de megtartották annak egyhajós, gótikus jellegét. Szentélyének látványos, késő gótikus boltozata ma is látható. A templom régi tornya a XIV. századból, homlokzati barokk tornya 1746-ból való. A templom az 1917-es tűzvészben súlyosan megsérült, helyreállítását 1920-1937 között végezték.


Gyöngyöspüspöki templom - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Püspöki u. 22.
Telefon szám: +36-32 311-361
Link: www.gyongyos.ofm.hu

Gyöngyöspüspöki egybeépült Gyöngyös várossal, 1923-ban közigazgatásilag egyesítették vele. Mindig az egri püspökségnek, 1804 után az egri érsekségnek birtoka volt. Plébániája szerepel az 1332/37. évi pápai tizedjegyzékben. Templomában a török hódoltság idején a gyöngyösi barátok látták el a lelkipásztori teendőket. E templom 1644-ben romos, alig használható, csak kőkerítése volt épségben, lőrésekkel. Eszterházy püspök 1767 és 1773 között restauráltatta, 1803-ban, majd 1960-ban renoválták. A hívek a XVIII. században a gyöngyösi főplébániához, 1788 óta az alsóvárosi ferences plébániához tartoztak leányegyházként.


Református templom - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Arany János utca 2.
Telefon szám: +36-37-311-563
Link: www.parokia.net
Kapcsolattartó személy: Kéri Tamás lelkipásztor

A TEMPLOMBAN Istentisztelet minden vasárnap és egyházi ünnepnapon de. 10-kor (A vasárnapi istentiszteletek alatt külön foglalkozunk az 6-től 12 éves gyermekekkel, illetve az ennél fiatalabbakkal) Úrvacsoravétel havonta, általában az utolsó vasárnapon.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Fő tér 10.
Telefon szám: 0036-37-311-155
Link: www.gyongyos-matra.hu
Fax szám: 0036-37-311-155
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Nemhiába mondják, hogy Gyöngyös a Mátra kapuja. A lassan egy évtizedes Tourinform Iroda szakértő munkatársai teljes körű információkkal várják Önt. Ingyenes térképek, programajánló, szálláshelykatalógus, a Mátra kincseit bemutató kiadványok segítik Önt a tartalmas időtöltésben. Az irodában gyöngyösi képeslapok, könyvek is megvásárolhatók a környékről. Az irodával egy helyen működő Tourinform galéria érdekes időszakos kiállításoknak ad otthont.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Gyöngyös

Cím: 3200 Gyöngyös, Bartók Béla tér
Link: www.zsido.hu

Nagyzsinagóga (Bútoráruház) (Bartók Béla tér). A nagyméretű, reprezentatív épületet Baumhorn Lipót és Somogyi György tervei alapján építették 1930-ban. A görögkereszt alaprajzú zsinagóga főbb méretei 27,7 * 36,8 m. A bazilika-rendszerű épület középpontjában hatalmas kupola áll. A szamárhátíves ajtó és ablaknyílások, a pártázatos párkányok, a sok kis kupola nagyon dekoratívvá teszik az épületet. Az utóbbi időben reprezentatív bútorházzá alakították át a külső értékek megőrzésével, a belső tér célszerűségtől vezérelt átformálásával.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner