12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyömrő
www.gyomro.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gyenes Levente Zoltán E-mail: pmhiv@gyomro.hu
 Telefon: +36-29 330-011 Fax: +36-29 330-078
egyedi ritkaság,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Mánya-rét - Nagy-rét - Gyömrő

Cím: Gyömrő, Külterület
Link: www.gyomro.hu

Gyömrő féltve őrzi Rákóczi emlékét és számos hagyománnyal ápolja azt. Emlékoszlop a Mánya-réten, melynek felállítása 1955. július 3-án sem volt mindennapi esemény. Az emlékművet Esze Tamás a kuruc kor neves történésze avatta fel. Idősb Pál Mihály tervezőmunkájában gyönyörködhetünk az Üllő-Gyömrő bekötőút mentén, Üllő felől jövet baloldalon, mielőtt beérnénk Gyömrőre.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Gyömrői tőzegtó, strand - bányató (horgászhely)

Cím: Gyömrő
Link: gyhe.hu

Tőzeges tó és a Strand-tó - intenzíven telepített horgásztó. Kezelő: Gyömrői Horgász Egyesület.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Teleki-kastély - Gyömrő

Cím: Gyömrő

1774-ben gr. Teleki József kastélyt építtetett, mely 1835-ben leégett. A kastélyban lévő híres Teleki könyvtárat Pestre menekítették. A leégett kastély alapjaira Hild József tervei alapján 1840-47 között építette fel újra a neoklasszicista stílusú új kastélyt gr. Teleki Sámuel. A háborút a kastély szinte sértetlenül vészelte át, de berendezéseit széthordták. A körülvevő parkot ma is szép fák, bokrok díszítik. 1968 óta Általános Iskola és Diákotthon működik a Pest Megyei Önkormányzat fenntartásában. Ez az épület a város egyik legszebb, legpatinásabb építménye. A kastély épülete belülről nem látogatható.
 múzeum
 

Gyömrői Tájház

Cím: Gyömrő, Gróf Teleki u. 162.

A község lelkes patriótái 1954-ben hozták létre a megye első falumúzeumát "II. Rákóczi Ferenc falumúzeum" néven. Szellemi utódját az 1980-as évek elején hozták létre. Néprajzi, helytörténeti és időnként képzőművészeti kiállítások helyszíne.
 sétáló utca, városkép
 

Városképek - Gyömrő

Cím: Gyömrő
Link: www.gyomro.hu

Gyömrő Budapest határától délkeleti irányban 8 km-re, a Cserhát déli, dél-keleti halomvidékén, a Gödöllői dombság peremén fekszik. A településnek földrajzilag és történelmileg meghatározó térségi szerepe van. A lakosság száma meghaladta a 15 ezer főt.
 templom
 

Nepomuki Szent János Öregtemplom - Gyömrő

Cím: Gyömrő, Gróf Teleki Pál utca
Link: www.gyomro.hu

A templom 1777-ben épült, felújítása ebben az évben történt. Tervezője és építője Fellner Jakab. Copf stílusban épült, a padok barokk munkák, ereklyetartói 1738-ból származnak.


Református templom - Gyömrő

Cím: Gyömrő, Gróf Teleki Pál utca 1.

Helyén már az 1500-as évek közepén templom állt, 1819-23 között újjáépítették. Jelenlegi formáját 1928-ban kapta. Nevezetessége a carrarai márványból készült belső dombormű, a "Búslakodó Géniusz" (1812), Antonio Canova olasz neoklasszicista szobrászművész alkotása. A templom kegytárgyai közül említésre méltó a Kókuszkehely, mely a Teleki család ajándéka.


Jézus Szíve római katolikus templom - Gyömrő

Cím: 2230 Gyömrő, Szent István út 59.
Telefon szám: +36-29-330-228

Jézus Szíve római katolikus templom Gyömrő. 1938. szeptember 11-én került sor a templom felszentelésére.
 szálláshely
 

Alex Apartman   Info

Cím: 2230 Gyömrő, Üllői út 24.
Telefon szám: +36-30-2843-612
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Romanov Sándor
Link: www.alexapartman.hu

Az Alex Panzió*** 25 km-re van Budapest központjától, Gyömrőn egy félhektáros parkosított területen, 10 percnyire a Ferihegyi reptértől. Körülbelül 30 perc alatt érhető el a belváros autóval, vonattal, vagy busszal. Vendégeink részére egyszerű, de kényelmes, barátságos és tiszta elhelyezést kínálunk a földszinten 1-2 ágyas, újonnan berendezett szobákban, külön fürdőszobákkal. Az emeleti 120 m2-es apartmanban 3 és 4 ágyas szobák találhatók, 36 m2-es hall teljes felszereltségű amerikai konyhával, fürdőszoba, WC használattal. Összesen tíz fő szállásolható el. A szálloda ideális fiatalok vagy olyan csoportok számára, akik nem szeretnének sokat költeni a szállásra, de mégis kellemes helyen szeretnének lakni budapesti tartózkodásuk alatt. Gépkocsival érkezőknek zárt parkolás biztosított. Vendégeinket igény szerint a reptérről elhozzuk a panzióba, illetve a reptérre kivisszük. Ugyanez vonatkozik a vonathoz való csatlakozásra is. Bármilyen igényt a lehetőségekhez mérten igyekszünk teljesíteni.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner