12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyál
www.gyal.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pápai Mihály E-mail: gyalph@gyal.hu
 Telefon: +36-29-540-930 Fax: +36-29-340-028
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    lovaglás,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent György szobor - Gyál

Cím: Gyál, Millenniumi Park
Link: www.gyal.hu

A Szent György legenda nagyon népszerű és elterjedt volt, lényegében a jó és a rossz küzdelmének a szimbóluma. A lovag a tiszta, magasrendű, keresztény hit, a sárkány az alantas, agresszív erő megtestesítője.Ez nem más, mint a bennünk zajló álllandó belső harc, tudattalanunk mélységeiben rejtőző ösztöneink fel-fel támadó szörnyeivel.


Kegyeleti emlékkő - Gyál

Cím: Gyál, Millenniumi Park
Link: www.gyal.hu

A Pál András művész által készített képzőművészeti alkotás kemény mészkőből készült. Felirata: A II. világháború áldozatainak emlékére.


Szent István szobor - Gyál

Cím: Gyál, Szent István tér
Link: www.gyal.hu

Gábor Mária Éva szobrász alkotása nem a kemény és szigorú Istvánt ábrázolja, hanem a nyugodt, magabiztos, építő szellemű embert, aki kinyitja az ország kapuját Európa felé. Miként maga a szobor, a posztamens is rendhagyó, nem a hagyományos kocka alakú. A sziklaszerűen kidolgozott alépítmény jelképezi azt a szent istváni elképzelést, hogy minden tizedik faluban templomot kell építeni. Ez is a haladó szellemű gondolkodást tükrözi. A kőbe faragott Szent István süttői fehér mészkőből készült, 190 cm magas, egyik kezében az országalmát tartja, másikat a kardjára helyezi. Ez a nyugodt póz ugyancsak a már említett építő szellemiségű István felfogását erősíti.


Kálvin szobor - Gyál

Cím: Gyál, Kálvin tér
Link: www.gyal.hu

2001. október 31 óta a város délnyugati részén, a Kálvin téren található a Kálvin Jánost ábrázoló bronzszobor. Az alkotás Barth Károly szobrászművész ajándékozta a városnak a reformáció emlékünnepén.


Széchenyi szobor - Gyál

Cím: Gyál, József Attila u. - Kőrösi út
Link: www.gyal.hu

2005. novemberében adták át a város központjában, - a Városi Egészségügyi Központ előtti parkban -, a Széchenyi Istvánt ábrázoló bronzszobrot. Ezt az alkotás is Barth Károly szobrászművész ajándékozta a városnak.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Peremvárosi Horgásztó és Pihenőpark - Gyál

Cím: Gyál, külterület
Link: www.phehorgaszto.hu
Telefon szám: +36-30 933-0485

A 10,5 hektáros Peremvárosi Horgásztó és Pihenőpark a főváros határában az M5-ös autópálya mentén helyezkedik el. Reggel 6-tól este 20 óráig várja a pihenni vágyó családokat, baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket. Rendszeresek a nyilvános telepítések, sátor és tűzrakóhelyek a piknikezőknek, négyszemélyes faházak és rönk játszótér a gyerekeknek.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Galopp Major

Cím: 2360 Gyál, Némediszőlő.
Link: www.galoppmajor.hu
Telefon szám: +36-20 934-5266

Gyál egyik idegenforgalmi nevezetességének számít a Galopp Major, mely a Némediszőlő lakótelep és az M5-ös csomópont között helyezkedik el. Az öt hektárnyi, részben erdős területen a vendégeket 30m2-es gomba alakú "kunyhó" és étterem várja, de sátorozásra is van lehetőség. A vályogból, nádból, fából épült 2 -10 férőhelyes bioházak egy részében fürdőszoba és mini konyha áll rendelkezésre, a többiekben lakók a tisztasági helyiségekben zuhanyozhatnak, moshatnak, mosogathatnak. A néprajzi hagyományokra építő, művészi összbenyomást keltő épületegyüttes harmónikusan illeszkedik a tájba. A vendégek festői környezetben lakhatnak, pihenhetnek, sportolhatnak. Az egyharmad hektáros mesterséges tavon csónakázni és fürdeni lehet, s van lehetőség lovaglásra is, amelyhez tíz hátaslónak építettek istálót. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Díszkút - Gyál

Cím: Gyál, Millenniumi Park
Link: www.gyal.hu

A szökőkút Ambrus Éva keramikus iparművész alkotása, aki csaknem két évtizede készít köztéri díszkutakat. A kompozíció magas hőfokon égetett, mázas kerámiából készült hármas osztású, stilizált virág alakú kútplasztika. A medence átmérője 245 cm, a magassága 140 cm. A járószinttől kiemelt íves profilú medence harmonikusan kapcsolódik a stilizált növényi motívumokból építkező hármas osztású kútházzal.
 templom
 

Új római katolikus templom - Gyál

Cím: Gyál,
Link: www.gyal.hu

Perczel Dénes építész magasra "rajzolta a lécet", de a Dr. Nagy Árpád vezette közösség 1983-ban megbirkózott a feladattal.


Református templom - Gyál

Cím: Gyál,
Link: www.gyal.hu

jelentős látványosság a hasonló feltételekkel, Jakab Zoltán építész tervei alapján, erdélyi stílusban épült refomátus templom. A Takaró Károly püspök által 1994-ben szervezett munka meghozta gyümölcsét.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner