12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Girincs
www.girincs.try.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BARÁTH LÁSZLÓ E-mail: girincs@businesstel.hu
 Telefon: +36-49-355-725 Fax: +36-49-355-725
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom,    vízi sportok, kikötő

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékművek - Girincs

Cím: Girincs
Link: girincs.dynamicweb.hu

Világháborús emlékművek - Girincs


Milleneumi emlékoszlop - Girincs

Cím: Girincs
Link: girincs.dynamicweb.hu

Milleneumi emlékoszlop - Girincs. 2001. június 3-án az V. Girincsi Falunapokon került átadásra a Millennium emlékére készített emlékoszlop, melyet Szabó Sámuel kesznyéteni fafaragó népművész készített el. Az oszlop helyéül a képviselő-testület a régen „Királytérnek” nevezett területet jelölte ki a Rákóczi u. sarkán.


Nepomuki Szent János szobor - Girincs

Cím: Girincs
Link: girincs.dynamicweb.hu

Girincs barokk stílusú Nepomuki Szent János szobora.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Dőry-kastély

Cím: Girincs, Rákóczi u. 1.
Link: www.girincs.5mp.eu
Telefon szám: +36-49 459-829

Az 1730-as években kezdte a család girincsi kastélyát építeni. A 19. század elejére nyerte el ma is látható formáját. Az 1945 után államosított kastélyban ma Gyógypedagógiai Intézet működik.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Girincs

Cím: Girincs
Link: girincs.dynamicweb.hu

Árpád kori település vagyunk, először 1332-ben találkozunk a község nevével. Több tulajdonosa volt a településnek, de legtöbbet a Dőry-család tett. Ők építették 1730-ban várkastélyukat, valamint a római katolikus templomot, amelyek műemléki védettséget élveznek. A község megtartotta régi szerkezetét, széles utcákkal, nagy közterületekkel rendelkezik. Jelen van iskola, óvoda, körzeti háziorvosi szogálat, körzeti fogorvosi szogálat helyszíne, gyógyszertárral is rendelkezünk. Érdekességként említhetem meg, hogy hogy itt kötött házasságot 1792-ben gróf Buttler János és gróf Dőry Katalin, akiknek házasságának történetéből Mikszáth Kálmán írta nagysikerű regényét, a "Különös házasságot". Falunkra a csendes, nyugodt környezet érvényes, így a falusi turizmus fogadására alkalmasak vagyunk. A kesznyéteni tájvédelmi körzet és Tiszaújváros közelsége még vonzóbbá teszi környezetünket. Várunk szeretettel mindenkit!
 templom
 

Római katolikus templom - Girincs

Cím: Girincs, Rákóczi u.
Link: girincs.dynamicweb.hu

1739-ben kezdték építeni a Dőryek jóvoltából. Titulusa: a Boldogságos Szűz Mária mennybemenetele (Nagyboldogasszony). Búcsúnapja augusztus 15-e.
 vízi sportok, kikötő
 

Komp - Girincs

Cím: Girincs
Link: girincs.dynamicweb.hu

A komp március 1-től október 31-ig üzemel. Viteldíjak: Személy 50.- Ft, Kerékpár 50.- Ft, Személygépkocsi (1 fő vezetővel) 200.- Ft, Kismotor (vezetővel) 100.- Ft, Nagymotor (vezetővel) 150.- Ft, Traktor (vezetővel) 12 tonnáig 400.- Ft, Lovas szekér (hajtóval) 300.- Ft, Mikrobusz (vezetővel) 250.- Ft, Terepjáró (vezetővel) 250.- Ft.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner