12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gencsapáti
www.gencsapati.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bodorkós Ferenc E-mail: jak@savaria.hu
 Telefon: +36-94-510-225 Fax:  
egészség centrum,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Széchenyi-kastély Gencsapáti

Cím: Gencsapáti
Link: www.gencsapati.hu

A kastélyt az 1820-as években építtette a Széchenyi család klasszicista stílusban, majd a század végén átalakították és kibővítették eklektikus stílusban. A kastély körül szép állományú arborétum fekszik. A park kialakítása a fák kora alapján a múlt század elejére tehető. Egyes fái -főleg a tölgyek- a többi Vas megyei parkhoz hasonlóan a hajdani ártéri erdők maradványa (erre jó bizonyíték az 5-600 évesnek tartott kocsányos tölgy). A park fénykorát Széchenyi Dezső idején élte (a századfordulón), ebben az időben nyerte el a park jelenlegi arculatát. A parkban a hazai őshonos fajokon kívül számos platán, egzotikus fenyő (pl.: mamutfenyő, Kolorádó fenyő), örökzöld rhododendron található. A park területe 1980 óta megyeileg védett, mint gyermekintézmény csak engedéllyel látogatható.
 sétáló utca, városkép
 

Gencsapáti település

Cím: Gencsapáti
Link: www.gencsapati.hu

Gencsapáti Szombathely és Kőszeg városok között a vasútvonaltól és a 87-es főúttól nyugatra, a Gyöngyös patak mentén, mintegy 6 km-re elnyúló település. A falutól nyugatra a Kőszegtől-Szombathelyig elnyúló, az ártér fölé 30-40 méterrel magasodó dombvonulat, míg keletre enyhén hullámos sík vidék található. A község 1943-ban Nagygencs (korábban Németgencs) és Gyöngyösapáti egyesítéséből keletkezett. A falu déli részről Szombathely, nyugatról Búcsú és Perenye, északról Gyöngyösfalu és Pusztacsó, keletről pedig Söpte határaival érintkezik.
 templom
 

Római katolikus templom Gencsapáti

Cím: Gencsapáti
Link: www.gencsapati.hu

A gótikus eredetű plébániatemplomot 1880-ban három hajóssá bővítették eklektikus stílusban. A templom védőszentje Szt. Jakab apostol.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner