12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gelence (Partnerváros - Románia)
www.gelence.org
Köszöntjük kedves látogatóinkat!
Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk.
 Polgármester: Szakács Tibor E-mail:
 Telefon: 0040 267-345002 Fax:  
sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 sétáló utca, városkép
 

Gelence

Cím: Gelence
Link: www.gelence.org

A Berecki havasok lábánál a Gelence patak völgyében, Kézdivásárhelytől 12, Kovásznától 14 km-re fekszik a 4400 lakosú Gelence. Itt a Székelyföld és egyben a nyugati kereszténység keleti csücskében, a falu felszegén lakóházak között megbúvó kis katolikus templomban az elmúlt hétszáz év európai jelentőségű kulturális öröksége rejtõzik .
 szálláshely
 

Tamási István Panzió Gelence

Cím: 527090 Gelence, Szaladár út 1231.
Telefon szám: 0040 746 38 4214
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tamás István

A Tamás István Panzió a felszegi műemlék templom szomszédságában található. Nyugodt otthonos környezetben található. Egyik legtökéletesebb hely a megszálláshoz. A háziak mindent megtesznek a vendégek tökéletes kiszolgálásához és szórakoztatásához. Férőhelyek: 5 db 2 ágyas szoba és 2 db 4 ágyas szoba 5 fürdőszoba. Nagyobb csoportok fogadását(elszállásolását) is vállaljuk több minősitett panzióba. Fogadó, búcsúesteket illetve lovas szekerezéseket, gyalogturákat is rendezünk.
 templom
 

Római katolikus templom Gelence

Cím: Gelence
Link: www.gelence.org

Szent Imre herceg tiszteletére szentelt római katolikus temploma 1245 körül épült a 15. században és a 16. század elején gótikus stílusban átalakították, kazettás mennyezete 1628-ban készült. Lőréses erődfal övezi. 1802-ben a földrengés súlyosan megrongálta,1858-ban be kellett zárni. Tetejét 1913-ban javították, majd 1932-ben teljesen helyreállították. A templomot 1330 körül készült híres falfestmények díszítik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner